Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Już wiele stacji w poniedziałek podniosło ceny o 30groszy.

W świętokrzyskim orleny nadal po 5,98 bo dziadzio kaczka z tego rejonu startuje🤭

Opublikowano
32 minuty temu, artek27 napisał:

Chyba z 3lata temu narobilem zapasu bo mialo byc paliwo drogie jak kupowalem to bylo chypa cos 6zl przyszla wiosna i paliwo spadlo do chyba 4zl i od tamtej pory postanowilem nie robic zapasow tylko na bierzaco kupowac.

W ten sposób sporo umoczyłem końcem ubiegłego roku

....

Opublikowano
7 godzin temu, mysza103 napisał:

Są też tacy co piszą że jezdżą ciągnikami na stację i po powrocie ściągają paliwo z baku do jakiegoś mauzera i robią następny kurs  itd ,

znajomy jeździ po jednym statku codziennie do Tykocina na CPN do prywaciarza i tankuje pod korek , tam ON po 6.37

w tym samym czasie Orlen Złotoria ma 6.19 (kilometr dalej od niego niż Tykocin)a Orlen Porosły 5,99 

już się opłacałoby mu na swoje 2 sieczkarnie jechać do Porosłów i w zbiorniki 1800l zlać i po 3 beczki wstawić tam gdzie chłodnica i gniotownik to miałby w statki przelać 

prawie 4 stówy oszczędności na mauzerze przy tankowaniu 10km dalej 

dziś ON moya 6.09 a shell 6.29

1 godzinę temu, Agrest napisał:

Zasadne byłoby mieć zapas na sezon ale tu musiałbym mieć w co lać.

statki pod korek i w dwupłaszcza czy co tam masz też pod kor 

4 godziny temu, 6465 napisał:

Już taki przypadek widziałem jak gość szmatami owijał wylewkę bo ciekło 🤣🤣🤣

u znajomego pistolet piusi przy jfc 2,5k też owinięty bo przy złączu obrotowym się poci po jakich 30k przelanych 

22 godziny temu, pedro2 napisał:

odżałować te parę tysi na zbiornik i na lata.

u mnie limit to połowa najpopularniejszego dwupłaszcza ok 1500l to po co ten wydatek ? wziąłbym 6setke mauzer ale to też prawie na raz limit i wypłaty braknie zalać pod korek więc pewnie 300l pasowałby bo to 2 razy na 2 terminy wniosków byłoby ale używek nie ma i te 700 za nówke trzeba wyebać 

Opublikowano

Konteno no Tobie nie potrzebny, ale jak tu piszą o 100ha i pompkach i bańkach...

To nie można kupić zbiornik 600 i wlać 300? 🤔 jakbyś chciał do 300 wlać 600 no to tu może być lekki problem, ale w drugą stronę to 😉

• Thanks 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

U mnie 6,14.

Prywatne 6,39

A u mnie ( LLU) orle 5,99 i ta magiczna awaria,a 10 no może 13 km dalej prywatna stacja 6,09 i brak jakich kolwiek kolejek i limitów. Do nie dawna jak się brało 500 i więcej litrów to można było liczyć na rabat, dzisiaj dzwoniłem do właściciela to mówił że i tak mam rabat bo jutro drożeje u niego 10 albo i 15 groszy. I jak sytuacja się nie zmieni i pisuary  dalej będą zaniżać ceny to jego stacja będzie miała też awarie instrybutorów bo  nie może sprzedać po niższej cenie jak kupuje.

Co by nie było kupione 800 litrów po 6,09. Za jakiś czas się okaże czy zarobiłem czy straciłem 🤷

• Like 1
Opublikowano

Można zarobić trochę  -albo stracić bardzo dużo  .jadąc wesoło w środę wieczór  z 1000l po 5,99 nagle niebieskie iu iu iu i na parking - celno skarbowa zestaw przewinień przeładowanie nieodpowiedni zbiornik za dużo paliwa (dopuszczalne 450l na jednym pojeździe i na dodatek brak przeglądu - Czy opowiadać dalej a moze obstawicie ciąg dalszy 

• Sad 2
Opublikowano

Na twoim miejscu to bym sobie już odpuścil.cale twoje życie to pasmo nieszczęść? Czxy tylko ostatnie 50 lat ?

Ja na takiego pechowca to cud ze żyjesz.  Z domu lepiej nie wychodz wiecej

• Haha 2
Opublikowano
5 godzin temu, v11 napisał:

Można zarobić trochę  -albo stracić bardzo dużo  .jadąc wesoło w środę wieczór  z 1000l po 5,99 nagle niebieskie iu iu iu i na parking - celno skarbowa zestaw przewinień przeładowanie nieodpowiedni zbiornik za dużo paliwa (dopuszczalne 450l na jednym pojeździe i na dodatek brak przeglądu - Czy opowiadać dalej a moze obstawicie ciąg dalszy 

Jestem ciekawy historii.

• Thanks 1
Opublikowano
7 godzin temu, v11 napisał:

A to jeszcze cię stać na internet ?? 🤣

• Haha 2
Opublikowano
8 godzin temu, v11 napisał:

Wiozłeś paliwo z uffa na orlen?

Opublikowano
jacek1296 napisał:

Wiozłeś paliwo z uffa na orlen?

ostatnio pewnie mało produkuje i stąd te braki ...🤭😁

Opublikowano

Pouczyli rolnika czy z grubej rury dostałeś?

4 minuty temu, jacus napisał:

Jeżeli on zrobił zapasy paliwa,to nie ma wuja we wsi,-,stanieje😁

Wieczorem tez uzupelnie zapasy

Po co jak ma tanieć 🤔🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v