Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 godzin temu, jacus napisał:

Ty pewnie mocznik po 5tys kupowałes

Co masz na potwierdzenie swojej teorii 🤣🤣🤣.

8 minut temu, Tomasz0611 napisał:

A to na stacji masz B0 czy B7, między B0 a B7 w moim przypadku było 13gr różnicy, czyli 260zł na 2000l.

A to się zgadza bo pisałeś o B7 i B0 i zrozumiałe że B7 kupiłeś.

Część lamentuje że rzepak tani jak "każdy" piszę że B0 kupuję.

Są też stacje co mają B0 w sprzedaży.

Opublikowano
7 godzin temu, artek27 napisał:

Wczoraj rano znajomy z Siemiatycz jezdzil az do Łosic po paliwo bo nigdzie nie bylo.

Wczoraj na Circle w Siemiatyczach widziałem gościa busem na numerach z Zambrowa kilkadziesiąt km. Nie wiem czy przyjechał aż z tamtąd. ALe jak psiałem ludzie pierdolca dostają.

Opublikowano
7 godzin temu, Wicherek napisał:

To dzięki dojnej zmianie   !

Raczej głupocie ludzkiej. Gdzieś w radio mówili, że zapotrzebowanie na olej napędowy wzrosło o 1/3. Po co Wy te zapasy robicie. Jeszcze b7. Przed zimą. Do naziemnych zbiorników i beczek. 

• Like 3
  • Haha 1
Opublikowano

Bo dojna zmiana jak nikt inny umie wywołać panikę na rynku czy to węgla czy nawozów czy paliwa. Nikt tak zamieszania nie narobi jak pis. Pociecha tylko w tym ,że cena baryłki spada. I wzrosty cen po wyborach mogą być minimalne a jak jeszcze spadnie to nawet żadne. A b7 spokojnie doczeka nawet gdzieś w bańce pod płotem trzeba tylko dodać środka zapobiegającego wytrąceniu parafiny. wiosny.

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, hubertuss napisał:

Bo dojna zmiana jak nikt inny umie wywołać panikę na rynku czy to węgla czy nawozów czy paliwa. Nikt tak zamieszania nie narobi jak pis. Pociecha tylko w tym ,że cena baryłki spada. I wzrosty cen po wyborach mogą być minimalne a jak jeszcze spadnie to nawet żadne. A b7 spokojnie doczeka nawet gdzieś w bańce pod płotem trzeba tylko dodać środka zapobiegającego wytrąceniu parafiny. wiosny.

A później za 5-10 tyś wyremontować układ common rail. Ot kosztów cięcie. 

• Like 1
  • Haha 3
Opublikowano (edytowane)

Bez jaj normalne paliwo b 7 wlewasz na wiosnę do pojazdu z cr i nic się nie dzieje. Chyba, że to był jakiś syf już na jesieni. Lub pod tym płotem stało parę lat. Nie wiem czemu tu pokutuje ten mit b7 i wszyscy b0 leją. Na wsi widać bogato jest. Ludzie nawet do siuntek b0 leją. Lejcie co chcecie róbcie jak chcecie ale nie piszcie bajek. Jak ktoś się boi niech doleje środka zapobiegającego wytrącaniu się parafiny i na bank nic nie bezie. Chyba, że kupił jakiś żur lub inne bio.

Jakieś 10 lat temu kupiłem ciągnik z pełnym bakiem 200 l. Myślałem, ze go sprzedam więc paliwo wypompowałem. Było to latem paliwo letnie. Bańki z tym paliwem postawiłem do pustego wtedy kojca. Stało do wiosny. Na wiosnę lałem nie wiem czy do auta czy do tego traktora bo finalnie go nie sprzedałem. I nic złego tam nie widziałem. A za każdym razem leje przez lejek z gęstym sitkiem i widzę co leci. Baniek używam do dziś i nic tam w nich nie ma.

Oczywiście lepiej jest paliwo przechowywać w pomieszczeniach gdzie niema temp poniżej zera i tak też przez lata robię. I stoi miesiącami czasami. Zimowe stało nawet dwa lata w beczce.

Edytowane przez hubertuss
  • Like 1
Opublikowano
43 minuty temu, hubertuss napisał:

Tak, tak, to Obajtek paniki narobił i kazał kupować. A Waldemar Pawlak i inni politycy PO i PSL, mówili, żeby nie robić zapasów. Cała prawda całą dobę  🤣

• Like 3
  • Thanks 1
Opublikowano
15 minut temu, tmk1974 napisał:

Tak, tak, to Obajtek paniki narobił i kazał kupować. A Waldemar Pawlak i inni politycy PO i PSL, mówili, żeby nie robić zapasów. Cała prawda całą dobę  🤣

Gdybyś był mądry wiedział byś, że panika u ludzi jest wynikiem zaistniałej sytuacji. A pis jest mistrzem w kreowaniu sytuacji sprzyjającej panice i destabilizowaniu rynków nawozów zboża czy innych płodów rolnych wegla czy paliwa. 

8 minut temu, witejus napisał:

Buhaha🤣

Co narobiłeś zapasów?

• Like 1
Opublikowano (edytowane)

A się dziwicie jak pół Siemiatycz pracuje w brukseli i tam widzą jakie tam ceny.

Ja tam w sumie bym i kupił ale tylko B0 bo na letnim można zimę przejeździć.Na b7 nigdy nie próbowałem.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, bezbarwny napisał:

A później za 5-10 tyś wyremontować układ common rail. Ot kosztów cięcie. 

Pewnie już od kilkunastu lat przetrzymuję B7 na pół sezonu i nigdy nic złego się nie dzieje.

Widzę w sieci zdjęcia co jest w filtrach to zastanawiam się czy wy to paliwo w beczkach od gnojowicy wozicie czy pod okapem trzymacie 🤔🤔.

1 godzinę temu, hubertuss napisał:

Wczoraj na Circle w Siemiatyczach widziałem gościa busem na numerach z Zambrowa kilkadziesiąt km. Nie wiem czy przyjechał aż z tamtąd. ALe jak psiałem ludzie pierdolca dostają.

Dziś tablica rejestracyjna nic nie mówi, może być sąsiad zza miedzy 😄.

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, hubertuss napisał:

Bez jaj normalne paliwo b 7 wlewasz na wiosnę do pojazdu z cr i nic się nie dzieje. Chyba, że to był jakiś syf już na jesieni. Lub pod tym płotem stało parę lat. Nie wiem czemu tu pokutuje ten mit b7 i wszyscy b0 leją. Na wsi widać bogato jest. Ludzie nawet do siuntek b0 leją. Lejcie co chcecie róbcie jak chcecie ale nie piszcie bajek. Jak ktoś się boi niech doleje środka zapobiegającego wytrącaniu się parafiny i na bank nic nie bezie. Chyba, że kupił jakiś żur lub inne bio.

Jakieś 10 lat temu kupiłem ciągnik z pełnym bakiem 200 l. Myślałem, ze go sprzedam więc paliwo wypompowałem. Było to latem paliwo letnie. Bańki z tym paliwem postawiłem do pustego wtedy kojca. Stało do wiosny. Na wiosnę lałem nie wiem czy do auta czy do tego traktora bo finalnie go nie sprzedałem. I nic złego tam nie widziałem. A za każdym razem leje przez lejek z gęstym sitkiem i widzę co leci. Baniek używam do dziś i nic tam w nich nie ma.

Oczywiście lepiej jest paliwo przechowywać w pomieszczeniach gdzie niema temp poniżej zera i tak też przez lata robię. I stoi miesiącami czasami. Zimowe stało nawet dwa lata w beczce.

Wróciłem od kumpla, od 2 lat kupuje B7 bo tańsze i tak wygląda wnętrze jego mauzera.   wnętrza jego zbiornika 2 płaszczowego nie  oglądałem i nie otwierałem by foty zrobić, może później.  Nietrwałość dodatku bio wytrącanie się osadu to rzeczywiście jakiś mit 🤦‍♂️

To nie żur czy od  przykładowego Mietka, kupuje ze sprawdzonego źródła  żeby nie było.:P

To paliwo jeszcze jest z czasu szału zakupowego po ataku ruskich na ukrainę, także  trochę czasu stoi 😁

image.png

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
1 godzinę temu, witejus napisał:

Narobiłem i zakopię bańki na metr głęboko jak to radzi jeden bezmózgu🤣😂

Ty przedszkolak nie zaczynaj, bo za chwilę znów do moderacji i administracji na skargę będziesz leciał🤣żałosny konfidencie😂

Opublikowano
1 minutę temu, bezbarwny napisał:

żałosny konfidencie😂

Odwal się prowokatorze bezmózgu

10 minut temu, Pigmei napisał:

tak wygląda wnętrze jego mauzera.

Szczerze mówiąc niewiele widać, ale zgadzam się że nic z takim paliwem złego się nie dzieje jeśli nawet rok stoi w zbiorniku.

Opublikowano (edytowane)
22 minuty temu, witejus napisał:

Odwal się prowokatorze bezmózgu

Skoro dajesz się sprowokować, to któren z nas bezmózgi?🤣

ok, kończę, bo z bolkami, w tym cienkimi, nigdy nic niewiadomo😉😂

Edytowane przez bezbarwny
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, tmk1974 napisał:

Tak, tak, to Obajtek paniki narobił i kazał kupować.

Nie "kazał kupować", tylko przestał sprzedawać hurtownikom. Hurtownicy nie sprzedawali rolnikom, bo nie mieli czego sprzedawać. W efekcie rolnicy pojechali kupować na stacjach paliw. Zrobił się szum, ze braknie, bo wyszły "awarie instrybutorów". Tak ciężko to pojąć pisowskim bezmózgom?

Swoją drogą, ciekawe jakie zapasy zrobili wyznawcy. Żaden się nie przyzna, że nakupił, bo wybrańcom nie wierzy.

Edytowane przez jacek1296
  • Like 3
Opublikowano (edytowane)

Obajtek nie przestał sprzedawać hurtownikom, hurtownicy mają  tylko w cenie wyższej niż cena detaliczna na  stacjach orlenu. 

Wczoraj dzwoniłem do 2 dostawców, obaj mieli cenę wyjściową dla mnie 6,33 brutto za B7. B0 podobno niedostępne.

Edytowane przez Pigmei
  • Like 3
Opublikowano

Dopiero będzie wycie lemingów jak po wyborach paliwo nie podrożeje a być może stanieje i ( nie daj Boże PIS wygra wybory) i nie są to moje słowa, kto nie wierzy niech się cofnie trochę do tyłu😆

Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Pafnucy12 napisał:

Z ciekawości...

Po co kupujeta drożej niż na stacji jest?

A będę jeździł 20km kombajnem po paliwo? 

B0 6.40

Edytowane przez Zittam
Opublikowano
4 godziny temu, hubertuss napisał:

Gdybyś był mądry wiedział byś, że panika u ludzi jest wynikiem zaistniałej sytuacji. A pis jest mistrzem w kreowaniu sytuacji sprzyjającej panice i destabilizowaniu rynków nawozów zboża czy innych płodów rolnych wegla czy paliwa. 

Co narobiłeś zapasów?

Jeżeli ktoś z PO lub PSL mówi "kupujcie, róbcie zapasy" to od razu wiem, że trzeba robić na odwrót, bo oni zawsze kłamali, kłamią i będą kłamać. I to jest według mnie mądrość. 😁

• Like 1
  • Haha 2
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v