Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, radekz200 napisał:

To znów drożeje? 

tak już blisko 10 dolców w góre i to tnie wydobycie nie na miesiąc czy dwa tylko od maja do końca roku... , znaczy u nas nawet by nie musieli podnosić bo jeszcze ta obniżka nie zawitała także cenniki powinny zostać bez zmian xD 

Edytowane przez Tigon
Opublikowano

Latać zamawiać martwić się jak to żadnej logiki się nie trzyma. Średnio po 5 z hakiem powinno być paliwo to znaczy że coś im jeszcze zostaje. Te ceny hurtowe to sobie wyobrażam jak wstaje rano Obajtek i klika raz tyle raz tyle i sam się z tego śmieje. Później dostaje telefon z Nowogrodzkiej że mają wydatki i mamy strzał + 30 gr

• Like 1
Opublikowano

Teraz wyjdzie Obajtek i powie patrzcie baryłka zdrożała 10-15 dolarów a my podwyżki wzięliśmy na siebie. Pytanie kto ten cyrk będzie sponsorował po wyborach bo plany mają każdemu odpalić kasę a głównie Orlen ratuje finanse...

• Like 2
Opublikowano
Nintendo napisał:

Ma ktoś namiary na jakiegoś dostawce paliw, który dowiezie olej napędowy w okolice Ryki / Garwolin? 

Chciałem zamawiać paliwo i nagle się okazało, że firma od której zawsze brałem, zwinęła interes. 

mi ostatnio przywoził Concret z Białej. jest tam ich więcej ale nie korzystałem, szip, olbenz. w Siedlcach żar

Opublikowano
5 godzin temu, Rolniik122 napisał:

Gotówka czy na termin płatności?

Gotówka, przelew u nich tylko przed dostawą a na termin nie chcą, może jakimś większym klientom, ja już trochę od nich biorę ale ilości ok 1tyś litrów. 

Opublikowano
14 godzin temu, kada2k napisał:

Gotówka, przelew u nich tylko przed dostawą a na termin nie chcą, może jakimś większym klientom, ja już trochę od nich biorę ale ilości ok 1tyś litrów. 

Również biorę 1.000 litrów i dają mi na termin płatności 21 dni. A masz może z nimi podpisaną umowę? Może dlatego nie chcą dać na termin? 

Opublikowano
2 minuty temu, Rolniik122 napisał:

Również biorę 1.000 litrów i dają mi na termin płatności 21 dni. A masz może z nimi podpisaną umowę? Może dlatego nie chcą dać na termin? 

Nie mam umowy, ale nawet nic nie wspominali o niej jak pytałem o płatność na termin, nawet kiedyś brałem od nich zbiornik i rozmawialiśmy o tym to nic o umowie nie było. Następnym razem podpytam przy zamawianiu, bo czasami by się przydało takie 21 dni. Przy takim terminie cena taka sama jak przy gotówce? 

Opublikowano
17 godzin temu, Zigi94 napisał:

mi ostatnio przywoził Concret z Białej. jest tam ich więcej ale nie korzystałem, szip, olbenz. w Siedlcach żar

Ja biorę z conkretu juz kilka lat, zawsze b0,raz nie mieli to b7 wzialem ale to juz sezon w polu byl wiec musialem na szybko. Na druginrok chyba z szip bede zamawial bo tez dobre paliwa.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, kada2k napisał:

Nie mam umowy, ale nawet nic nie wspominali o niej jak pytałem o płatność na termin, nawet kiedyś brałem od nich zbiornik i rozmawialiśmy o tym to nic o umowie nie było. Następnym razem podpytam przy zamawianiu, bo czasami by się przydało takie 21 dni. Przy takim terminie cena taka sama jak przy gotówce? 

W umowie nie mam nic zapisane ze musze tylko i wylacznie od nich brać i nie ma ilosci wymaganej żebym brał. 5 groszy więcej przy terminie. Dużo nie dużo, ale nie mam gotówki zamawiam i przywoża, a w ciagu tych trzech tygodni wypłata wpada. Nie narzekają jak sie opóźnie z tydzień z płatnością. Znajde wizytówke to wyśle numer do przedstawiciela :)

Edytowane przez Rolniik122
Opublikowano
Dnia 4.04.2023 o 12:16, Tigon napisał:

Powinno być po 5 to jest jasne jak słońce, ale jak ktoś wierzy że w tym roku po tyle będzie to pozdro. 

Na wybory

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v