Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
5 minut temu, Bercik92 napisał:

Orlen niie patrzy na cenę baryłki czy dolara tylko na cenę gotowych paliw "ARA" czy jakoś tak

Tyle razy już to było pisane ale do niektórych to nie dociera 

• Like 1
Opublikowano

Zamiast puknąć się w głowę trochę pomyśleć kupić olej z pieczenia frytek przereagować i gotowe paliwo nawet jako dodatek 50% do B0 i już mamy paliwo po 3,5 zeta a nie po 7zł  -lepiej beczeć i pier**lić farmazony  

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
6 godzin temu, v11 napisał:

Po pierwsze odpowiedz jak doradzasz ze skarbowego to procedura na 3 miesiące i to płatna (50 lub 70zł) na piśmie a interpretacja  jest wiążąca tylko dla podatnika występującego z zapytaniem i przypisana do konkretnego pytania .Po drugie nie jestem zwolennikiem tego aby mnie rządzący (wszystkie opcje polityczne)mnie okradały a ja niby jeszcze mam im podatkami za to płacić .Trochę w skarbowym już posiedziałem i muszę przyznać że od może pięciu lat coś się zmieniło człowiek jest traktowany nie jak śmieć a jak petent (to co kiedyś nie do pomyślenia -korekta PIT i urzędniczka podpowiada co wpisać aby poprawić błąd )kiedyś mandat zanim dotkniesz klamki a nawet czystej kartki aby napisać wniosek nie podali -nawet długopisu. tak że ani tak kolorowo ani tak strasznie chyba niema .I tu PISIORY poprawiły 

I chwała za to bo tskie czasy że jak nie kombinujesz to nie żyjesz. Tam biorą miliardy to i my możemy. Tylko pamiętajmy ze my ponad prawem nie jesteśmy oni tak. Tylko nie wciskajcie innym że brać i odliczać bo tak jest i można. Każdy wie że można ale lepiej nie mówić o tym głośno. 

Moim zdaniem to nie Pisiory tylko ludzie już nie dzikusy tylko człowiek równy z człowiekiem, petent to już nie półgłówek tylko bywa że lepiej wykształcony i mądrzejszy jak ten za biurkiem. 

Opublikowano
2 godziny temu, v11 napisał:

Zamiast puknąć się w głowę trochę pomyśleć kupić olej z pieczenia frytek przereagować i gotowe paliwo nawet jako dodatek 50% do B0 i już mamy paliwo po 3,5 zeta a nie po 7zł  -lepiej beczeć i pier**lić farmazony  

Ale "frytkarze" nie wymieniają tego oleju, tylko na tym samym smażą 😉  więc skąd chociaż mauzer takiego oleju ??? 😋

Opublikowano

Wczoraj rano zamówiony B7 po 7.30 brutto w WitosPol na Podkarpaciu. Dostawa na poniedziałek. Kolega też wczoraj po południu do nich dzwonił ale już mu powiedzieli że dostawa we wtorek i cenę podadzą mu dopiero w poniedziałek bo zrobił się spory ruch i twierdzą że brakuje paliwa....są mendy...

Opublikowano
https://businessinsider.com.pl/gielda/surowce/cud-paliwowy-to-tylko-cisza-przed-burza-w-lutym-orlen-nie-pomoze/hqkrh0d przynajmniej jaszczomp mówi że inflacja ma później spadać... 🤔 😏
Opublikowano
Dnia 5.01.2023 o 19:59, Bercik92 napisał:

Orlen niie patrzy na cenę baryłki czy dolara tylko na cenę gotowych paliw "ARA" czy jakoś tak

Zgadza się, (ARA, czyli zespół portów morskich Amsterdam – Rotterdam – Antwerpia) Choć kilka dni temu Obajtek pytany o powód utrzymania cen sam się tłumaczył ceną baryłki i kursu dolara :P 

Cytat

To są pewne czynniki. Ropa zdecydowanie mniej kosztuje. Złoty się umacnia. Oprócz tego proces dywersyfikacji, zabezpieczenie ropy do polskiego systemu - nie tylko do polskiego, ale do regionu; osiągnięcie naprawdę bardzo dużych synergii ze względu na połączenie z Lotosem.

• Like 1
Opublikowano

Przecież już dawno pisałem że ceny kreuje okoliczny europejski rynek i w paliwach i nawozach -nie może być wielkich różnic bo w dobie dzisiejszej logistyki transport nawet tysięcy ton to kwestia pomysłu kapitału i chęci zarobienia na tej różnicy .W przypadku paliw to jeszcze trzeba sprzedać .Niedaleko mnie dystrybutor węgla (kilkanaście składów )teraz się przyznał że od pół roku targa węgiel z Holandi 

Opublikowano

A teraz kolego v11, weź się za jakąś robotę 😎  pogoda sprzyja 😁

Opublikowano
9 minut temu, Tigon napisał:

Dolar bardzo mocno traci ciekawe po ile teraz będzie paliwo.

Obajtek pewnie znowu się szykuje, żebyśmy szoku cenowego nie doznali, więc nie liczyłbym na jakieś obniżki xD On dla naszego dobra utrzymuje wysokie ceny xD 

• Haha 3
Opublikowano (edytowane)
11 godzin temu, danielhaker napisał:

Zgadza się, (ARA, czyli zespół portów morskich Amsterdam – Rotterdam – Antwerpia) Choć kilka dni temu Obajtek pytany o powód utrzymania cen sam się tłumaczył ceną baryłki i kursu dolara :P 

cene dyktuje giełda w Holandi , tak samo jak ceny gazu w Holandi , złoto jest chyba giełda metali  w Angli , zboza we Francji .......

Edytowane przez jarecki
  • Like 1
Opublikowano
40 minut temu, krzychu121 napisał:

Otóż to. Paliwo już powinno kosztować 5 netto jak nie mniej a po tym jak dolar ponad 20 groszy spadl to znowu z kilka groszy do dolu powinno iść ale mamy co mamy. 

W mojej okolicy 7.30 na stacjach CPN 

Opublikowano

Cenę dyktuje kto przepraszam? 🤣🤣🤣🤣🤣Masz kolega dosyć oczytany ale rozumu użyć to nie za bardzo nie używa. 

Paliwo w Niemczech w ostatnich 2 miesiącach 45 centów w dół!!!!!! 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v