Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pracuje na takiej dziurze gdzie nazw miejscowosci jest 5,zaczynając od macierzystej nazwy,pozniej pierwszy drugi trzeci i kolonia. Starają sie o to by stac sie miastem bo kiedys to bylo miasto.

Opublikowano
1 minutę temu, Leszy napisał:

Nasza gmina ma tych wsi ponad 30. 

Największa gmina wiejska w okolicy - 13 wsi. Ale niektóre wsie to takie, że ani 50 chałup nie ma, siostra babki w takiej wsi mieszka, jak na wygnaniu, za nosem dosłownie Wisła i ani 300 ludzi.

Opublikowano
49 minut temu, wojtal24 napisał:

pod paczki ? nie polecam z własnego doświadczenia paczki mogą zaszkodzic

Łe tam nie znasz się. 😁

Opublikowano
7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Największa gmina wiejska w okolicy - 13 wsi. Ale niektóre wsie to takie, że ani 50 chałup nie ma, siostra babki w takiej wsi mieszka, jak na wygnaniu, za nosem dosłownie Wisła i ani 300 ludzi.

U mnie wsie jeszcze mniejsze niż 50 chałup i żyjemy normalnie , a co to znaczy w tym przypadku na wygnaniu 🤔

Opublikowano
6 minut temu, Leszy napisał:

Moja wieś ma 15 numerów. Takie to molochy są :ph34r:

Moja jeszcze mniej , a mamy gminą świetlicę, kaplice 

Opublikowano
22 minuty temu, donweter1989 napisał:

Kupiłem kiedyś jałówkę od chłopa i pyta czy interesują mnie cielaki. Mówię, że tak. No to on, że jak coś będzie to zadzwoni. 

Był bodajże luty, piździ jak na Uralu, wracam przez pole z bagien a on dzwoni i mówi przyjeżdżaj po cielaka, bo krowa się cieli. Dwa razy się dopytywałem czy jest pewny tego co mówi, bo niedowierzałem.

Problemów trzeba się pozbywać szybko 

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

U mnie wsie jeszcze mniejsze niż 50 chałup i żyjemy normalnie , a co to znaczy w tym przypadku na wygnaniu 🤔

W moim powiecie jest miejscowość w której ostały się 3 chałupy, 7 osób bodajże

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Moja jeszcze mniej , a mamy gminą świetlicę, kaplice 

U nas tego nie ma. Cała ziemia w rękach prywatnych. Chyba tylko pasek drogi to ziemia publiczna. 

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

W mojej gminie 20 wsi i 4100 mieszkańców.

Połowa wsi a ludziów to już całkiem. 🙆‍♂️

Moja gmina to 44 wsie i ponad 14tysięcy mieszkańców. 

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Sąsiad ma już z 75 i wdowcem od ponad 30 lat jest więc rzadkie to dość ale się zdarza. Dziadek 10 lat po babci śmierci jeszcze żył. 

49 lat był 

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Z ciekawości - na czym to "wychowanie" ma polegać?

uzależnienie jej od siebie pod wieloma względami  , chyba przede wszystkim właśnie o to chodzi 

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

kurna. same tak pijeta?    toż to alkoholizm jest!

nie , ze śwagrem pół litra zrobilim dziś 

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Wyłaź z za tego stołu i jazda do tańca bo fajne sarenki się kręcą.

Chłop musi się oszczędzać, rano krowy trzeba doić 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Chłop musi się oszczędzać, rano krowy trzeba doić 

A tam krowy nic im nie bedzie. Marcin żyj chwilą jak dziewczyny się kręcą to wchodź między nie. Słuchaj starszego kolegi.

• Like 3
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v