Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, krzysiek1979 napisał:

Wlasnie mówił że większość ciagnikow co trafia do niego to wymiane oleju w skrzyni miała uj wie kiedy. 

Rolnik rozwojowo postępowy , nie będzie miła kasiory , będzie ładował , kasę wydoją .

Opublikowano
5 minut temu, jahooo napisał:

chyba tez hamulce potrafią zaj... skrzynię, a mało kto o nich pamięta, aż całkiem znikną

Dokładnie. 

5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

no to niezłe jaja...

Tak jest w większości firm niestety. 

Opublikowano
15 minut temu, soltys48 napisał:

40 mało teraz

To podaj kolejne.

Jak ktoś kupuje oczami to potem problemy

U mnie w okolicy nie znam modeli ale naprawa skrzyni w MF 20 tyś . Jon naprawa skrzyni do tego stał pół roku bo ciężko było znaleźć fachowca też kilkadziesiąt tysięcy 

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

U mnie w okolicy nie znam modeli ale naprawa skrzyni w MF 20 tyś . Jon naprawa skrzyni do tego stał pół roku bo ciężko było znaleźć fachowca też kilkadziesiąt tysięcy 

Podaj modele. W każdej marce są wynalazki. Kolega miał fetora 8245 jak oni go zemścili.....teraz ma fynda 309

Opublikowano
1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Tak w ciemno

PO co bez diagnozy

Był rozpołowiony, tarcze rewersu przejrzane 

Nie chciał przejść kalibracji 

Zmienione zawory i dalej nie 

Sterownik nie mógł dostać sygnału z czujnika prędkości 

Winny okazał się sterownik 

Wymieniony był też hydroakumulator

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

Podaj modele. W każdej marce są wynalazki. Kolega miał fetora 8245 jak oni go zemścili.....teraz ma fynda 309

Naprawa skrzyni w serii ciężkiej na częściach zetora nie będzie tańsza niż ta w MF. 

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

gdzie naprawiałeś? w którym to?

Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

to nie mechanik, tylko wymieniacz

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, Karol6130 napisał:

Coś słabego miałeś tego diagnostyka.

Opublikowano
16 minut temu, soltys48 napisał:

Nie mogłem się do Ciebie dodzwonić.

W poniedziałek do południa kaban umówił się na ubój 

Ok pasuje ;)

11 minut temu, soltys48 napisał:

Tak jak moje 932... 20 lat młodsze od 80ki a jebala się gorzej od niej...

Opublikowano
42 minuty temu, bratrolnika napisał:

1,5l/2h orki pali😁 poważnie

Uj z tym, już mam tego dość, albo młody na dniach tą cewkę ogarnie, albo będzie miało miejsce rozwiązanie ostateczne-siłowe. 

Czwarta sobota jak psu w d*pę, bo walczymy z wyciekiem w deutzu, a mieliśmy drzwi do garażow zrobic parę sztuk, a tu ani drzwi nie zrobione, a traktor jak był ulany tak jest dalej. 

wk***ia mnie to

O i lubię takie podejście jak coś jest do wyebania to ładuje w śmietniku bo ta tańsza opcja czasem wychodzi drożej bo wrota leżą a wy sie pierdolita 

• Like 1
Opublikowano
7 minut temu, jahooo napisał:

to nie mechanik, tylko wymieniacz

Taki właśnie wymieniacz dorwał się do DF a mojego brata. Zrobił pełną regenerację pomp w układzie paliwowym i wtryskiwaczy,w najdroższej firmie w Polsce. Poskładał wszystko, zainkasował pieniążki, a po 20 godz. to samo. Mój znajomy, który serwisuje silniki DF pracujące w młynach i agregatach prądotwórczych (o czym nawet wcześniej nie wiedziałem ), spędził potem nad tym ciągnikiem sporoooo czasu, ale ogarnął. No i wcześniejszą regenerację musiał powtorzyć. Ale pierwszy wymieniacz pieniądze zwrócił 

Opublikowano
9 minut temu, pawel885 napisał:

ja to unikam takich sprzedających.... 

led 240W 

pilarka spalinowa 8KM za 300zł 😄

agregat prądotwórczy silnik honda przeceniony z 8000 na 1200 😄

No ale te lampy to jeden wzór i każdy sprzedawca tak pisze,a on mi pasuje do małego ferdka bo tam cieniutki dach po zatym ta lampa świeci szeroko a ciongnik nie mój to po co kupować jakieś markowe.

Opublikowano
4 minuty temu, szymon09875 napisał:

Tak jak moje 932... 20 lat młodsze od 80ki a jebala się gorzej od niej...

To specyficzne ciągniki, naprawia się wszystko na raz albo tak jest.... 

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

znalazłem na mapie.

zna się na tym, czy lepi aby?

W 6120 diagnoza postawiona przez tel, po 3 tygodniach ją potwierdził na miejscu 

U tego co Marek kupił mf poprawia elektryke 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v