Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, stempos1980 napisał:

Nic  to nie da dopóki nie zmieni toku myślenia.

To znaczy jak 🤔

Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Do młodzieży świat należy. Stary robi młody leży 

Tu jest na odwrót 

Starzy doją swoje krowy tylko 

Młody swoje, plus opasy, obrządki, pole 

Marcin przez rok nie zrobi tyle inwestycji co ten młody 

Opublikowano
2 minuty temu, krzysiek1979 napisał:

Gadał że trzeba wymienić 

Tam wyrabia się gniazdo łożyska, wystarczy tulejować. Te skrzynie są awaryjne dla tego każdy handlarz ceni graty do nich drogo. 

3 minuty temu, jacor73 napisał:

W małej firmie może i tak, w dużym kombinacie sprawa nie do załatwienia.

Do załatwienia, możliwość zawsze jest. Problemem są ludzie. No i na narzędziowniach rzadko jest kolejkowanie FIFO. 

Opublikowano
1 godzinę temu, hubertb napisał:

Znalezienie nawet serii ciężkiej do 30 tys blisko w dobrym stanie to jak wyprawa po złote runo. 

W dobrym się znajdzie i to nawet nie z pgr 

1 godzinę temu, mf362 napisał:

Może ktoś 7245 zamieniłby się za dużego ursusa 4x4 jeszcze by ci dopłacił do zetorka . 

A czym będe pracował z ładowaczem ?

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

I pewnie nigdy nie powie, że mu któryś nie potrzebny. 

No nie. U niego nigdy dość. Tego pierdka też się nie pozbędzie, bo samym zgrabianiem zrobi kupę roboty. Nawet, jak się ten 150 KM rozleciał i były komplikacje z naprawą to już miał go pogonić i nawet był chętny, ale się pojawiła możliwość naprawy, to wyłożył sporą kasę za tą naprawę i stwierdził, że zostaje bo się przyda. Te ciągniki można zamiennie zapinać praktycznie do wszystkich maszyn, jakie on ma. No może poza przyczepą samozbierającą, bo tam to już te dwa najmocniejsze wchodzą w grę, a nawet jeden

• Like 1
Opublikowano

Powiem wam niedobrze jest. Byłem z tą szybą ale jak popatrzyłem na tych co mieli to robić to z prezesem wycięliśmy sami, przygotowałem sam, szybę wyczyściłem itp sam i wkleilismy z tym prezesem. Ciężko o ludzi do roboty a Ci prakrtykanci to dejta spokój jak.oni mechanicy a marek samochodów nie znają... ameby jak nie wiem... No i oczywiście "przychodź do roboty dogadamy się" a pies ich wszystkich khm khm

Opublikowano
15 minut temu, jacor73 napisał:

Na wiosnę, to za te 30 kupisz siuntke do remontu, a nie ciągnik na 40 ha

Pasuje ,to ile wezmę za moją ładną ?

Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

@Qwazi czemu próbujesz mnie i Marcina skłócić?

Broń boże. Pisał o dziadach i dodawał wulgaryzmy🤷

1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Pasuje ,to ile wezmę za moją ładną ?

Co ładne?

Opublikowano
31 minut temu, konteno napisał:

jemu to sam od @bratrolnika by sie przydał , wąchałby benzynke , palił od strzała w mrozy i 24/7 w polu z konnym pługiem 😉

1,5l/2h orki pali😁 poważnie

23 minuty temu, Łolek napisał:

Darek jak chcesz dobrego tokarza to mam na Krępie  a jak jeszcze coś to w almechu w Głownie  zrobią wszystko 

Uj z tym, już mam tego dość, albo młody na dniach tą cewkę ogarnie, albo będzie miało miejsce rozwiązanie ostateczne-siłowe. 

Czwarta sobota jak psu w d*pę, bo walczymy z wyciekiem w deutzu, a mieliśmy drzwi do garażow zrobic parę sztuk, a tu ani drzwi nie zrobione, a traktor jak był ulany tak jest dalej. 

wk***ia mnie to

Opublikowano
14 minut temu, krzysiek1979 napisał:

Dzisiaj byłem u znajomego mechanika i ma tam do naprawy MF 30XX .Totalna porażka- ciągnik świerzy nabytek .Po zakupie rozleciała się skrzynia wstawił na warsztat ,rozebrali wyszło jeszcze pare innych rzeczy .Trzeba korpus skrzyni nawet wymienić .Usłyszał koszty ale zrezygnował bo drogo więc mechanik to poskładał coś skasował za rozebranie ,weryfikacje złożenie .Ciągnik pojechał w Polske do innych magików niby zrobili a koszt naprawy ponad 20 koła .Po tygodniu rozleciała się skrzynia nie chcieli tego mu poprawić bo złożony na używanych częsciach bez gwarancji bez faktury itd . Masey trafia znowu do pierwszego mechanika ,rozbiera , łożysko wklejane w korpusie wypadło .Chłopina w naprawy wyda więcej jak wartość ciągnika .

I to nie jest pojedynczy przypadek 

2 minuty temu, Qwazi napisał:

Broń boże. Pisał o dziadach i dodawał wulgaryzmy🤷

Co ładne?

No kasę , jak Jacek twierdzi że 30 będzie kosztować do remontu

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

1,5l/2h orki pali😁 poważnie

Uj z tym, już mam tego dość, albo młody na dniach tą cewkę ogarnie, albo będzie miało miejsce rozwiązanie ostateczne-siłowe. 

Czwarta sobota jak psu w d*pę, bo walczymy z wyciekiem w deutzu, a mieliśmy drzwi do garażow zrobic parę sztuk, a tu ani drzwi nie zrobione, a traktor jak był ulany tak jest dalej. 

wk***ia mnie to

wymienić cewke. to chyba tak często się nie psuje.

Opublikowano (edytowane)

Ładna kasę ładujecie  w naprawy , I TAK NIE DUŻE SUMY PO 70 TYŚ płaca i płaczą .

3 minuty temu, jahooo napisał:

Cyc nie zły sprawny .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
1 minutę temu, galan99 napisał:

Ładna kasę ładujecie a naprawy

pieniądze to nie wszystko. - Ministerstwo śmiesznych obrazków - KWEJK.pl

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

wymienić cewke. to chyba tak często się nie psuje.

Może się okazać że nie przetrwa zbyt długo. 

2 minuty temu, galan99 napisał:

Ładna kasę ładujecie a naprawy , I TAK NIE DUŻE SUMY PO 70 TYŚ płaca i płaczą .

Naprawa skrzyni w siuntce to 5koła a tą naprawę niestety przeprowadza się dosyć często. 

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

serwis zaleca inaczej to rozwiązać 

rozumiem

Opublikowano
1 minutę temu, hubertb napisał:

Może się okazać że nie przetrwa zbyt długo. 

Naprawa skrzyni w siuntce to 5koła a tą naprawę niestety przeprowadza się dosyć często. 

I nikt bardzo nie chce tego brać 

Potem nie ma kto płacić 

Opublikowano
22 minuty temu, Karol6130 napisał:

To tak jak u mnie

No i jeszcze jeden jak by był pomiędzy, tak ze 100 koniów 

Do 40 może się uda kupić 

40 mało teraz

11 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

I to nie jest pojedynczy przypadek 

To podaj kolejne.

Jak ktoś kupuje oczami to potem problemy

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v