Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
9 minut temu, gregor1284 napisał:

Mowa o stolicy. Teraz startując od zera ze swoją pensją ile byś musiał odkładać żeby kupić jakieś takie 70-80 metrowe mieszkanko w stolicy?

Ja nie jestem zatrudniony w stolicy to i nie stać mnie na mieszkanie tam. A poza tym nie lubię rozmawiać o pieniądzach.

Edytowane przez 6465
Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał:

Twoje raczej nie jest takie samo. Też ma z boku te półkola? A jeśli tak, to jakiej grubości? Bo to u mnie to jest plastelina. Nawet ciężko zespawać 

Jutro zdjęcie zrobię 

Opublikowano
38 minut temu, galan99 napisał:

Wielu ludzi się wkur...a , bo siedzi nie na swoim , na mieniu żydowskim .

Są plusy władza się zmieniła jest za***iście , demokratycznie , sprawiedliwie , wszystko na plus i to się podoba .

Do nowego roku to Cię w jakim zakładzie zamkną

Opublikowano
2 minuty temu, jahooo napisał:

jakie buty robocze polecacie ? moje ostatnie wytrzymały półtora sezonu i nadają się do wymiany

to I tak dużo. 

jakie by nie były, dwie pary do kontenera w sezonie. 

Opublikowano
38 minut temu, Łolek napisał:

Wiesz że jestem prawicowiec ale nie ślepy fanatyk pisdów, ale to co się teraz dzieje nie było trudne do przewidzenia przynajmniej dla mnie 

A i Mieciu czasem ty ze swoimi ukrami nie przewozisz barierek z Wiejskiej na Woronicza 🤔🤭

Żadnej pracy się nie boję, każdą moge nadzorować

29 minut temu, PAN88 napisał:

Nie mondra o tym wspominać i pisać  oj nie  mondra.

A na poważnie  to teraz wszystkie  badania wychodzą po myśli tych co zlecają 

20231222_133402.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

A do czego mnie on już jak fotokomórka będzie 🙄 

Kartofli nie ma

Bydlaków co raz to mniej.

Co będzie ziorka w stodole liczył? 

Jeszcze w skarpetach zacznie wynosić. 🤦

Kurna, majster mi podsunął pomysł żebym sam zwalił wierzch, zdjął nadproża, nakręcił zbrojenia i blaty do wieńca pozbijał. Oni wpadną szalunek złożą, zaleją i wierzch. 

Tak myślę, że nie głupi ten pomysł. On z 5 dni zaoszczędzi, a ja w sumie na wiosnę obsieje i będę miał luz. 

Jeszcze nie zdecydowaliśmy jak robić murłaty. Czy dawać kotwy w wieniec i krokwie od razu czy na wieniec kłaść murłaty drewniane.

Jak myślicie lepiej?

to warto już do reszty brać majstrów? 😂

8 minut temu, 12Pafnucy napisał:

No dałem fotkę traktora.

Tylko nie wiem czy dobrze bo nie przez aplikację.

Jak się pojawi to proszę o ohy i ahy...

oki 😂

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Ja nie jestem zatrudniony w stolicy to i nie stać mnie na mieszkanie tam. 

Proporcjonalnie do zarobkow więcej by Cię kosztowało życie tam. My mówiliśmy o mieszkaniach w warszawie a nie jakimś myszyncu bo i to i to miasto 

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, gregor1284 napisał:

Proporcjonalnie do zarobkow więcej by Cię kosztowało życie tam. My mówiliśmy o mieszkaniach w warszawie a nie jakimś myszyncu bo i to i to miasto 

Poszli kuzyni na wynajęte mieszkanie do Warszawy w 1995r. Teraz mają dwa mieszkania własnościowe w Warszawie i dom na wsi. Więc się da. A i kawałek ziemi który ją obrabiam🤭

Edytowane przez 6465
Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał:

Poszli kuzyni na wynajęte mieszkanie do Warszawy w 1995r. Teraz mają dwa mieszkania własnościowe w Warszawie i dom na wsi. Więc się da. A i kawałek ziemi który ją obrabiam🤭

Czyli we dwoje? No to już tak na połowę łatwiej. Mówiliśmy o jednej osobie. Za gotówkę? 🤭

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Czyli we dwoje? No to już tak na połowę łatwiej. Mówiliśmy o jednej osobie. Za gotówkę? 🤭

Za gotówkę kupili  nowego passata 😁

Opublikowano
6 minut temu, 6465 napisał:

trzeba trochę we łbie mieć I chcieć. 

moja teściowa była dwa mieszkania i gospodarka po rodzicach i poszło i nic nie przyniosło. 

jeszcze żeby nie jarek z tym pomyslem 4 i emerytura, to I by piszczała na jakiejś dziaduwie, bo nawet krusu się nie chciało opłacić, bo rentę chorobową się załatwiło i 20 lat do Włoch d*py podcierac jeździło. 

daj i złota kupę, i tak przejdzie przez dupe 🤣

Opublikowano
24 minuty temu, stempos1980 napisał:

A do mojego zakupu zamiast tregry bo tam jest 120 to jaki profil byś polecił w razie wymiany jak by przyszło.

Myślałem nad 120x80 tylko ścianka jaka

4mm będzie akurat 

22 minuty temu, jahooo napisał:

jakie buty robocze polecacie ? moje ostatnie wytrzymały półtora sezonu i nadają się do wymiany

Jeśli z blachą to PPO 

Jeśli bez to Caterpillary

9 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Żebyś nie odwykł 😁

Elektrodą lecisz czy migiem?

Ile masz stopni w takim blaszanym garażu?

Mig 

A stopni z dwa więcej jak na zewnątrz 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v