Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Coś się tego covida tak czepil?

Zmuszał ktoś kogoś jakimiś karami?

Gdzie to porownujesz?

Raczej nie o szczypanie mu chodziło tylko reżim sanitarny

2 godziny temu, 12Pafnucy napisał:

Ja nadal uważam że to było potrzebne.

Może panika przesadna była, ale nie szukam w tym jakichś tresór, czy ogłupiania 

Nikt nie wiedział jak postąpić prawidłowo.

Covidy był i ludzie na to umierali 

Szczepienia pomogły czy zaszkodziły nie wiem 

Ja się nie ukrywałem przed nim.

Żona codziennie w sklepie i jakoś z łóżka nie uciekałem .

Szczepilem się bo tak mi pasowało, a nie byłem zmuszony. Nie odczułem żadnych ubocznych skutków, czipa mi nie wszepili chyba....no może, bo jakiś guzik pod skórą mam po drugiej szczepionce.

Łaziłem bez maski i wszędzie gdzie mi pasowało.

Sławek pod koniec cowid był u mnie i mówił że chyba właśnie przechorowal.

Nie miałem problemu żeby się przywitać i rękę podać. Może potwierdzić 

Trochę denerwują mnie wszelkie teorie domorosłych znawców.

Bez obrazy...

Ale zem się rozpisał. Trochę chaotycznie ale ....

Próbowałeś naciskać? 

Opublikowano
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kazik , a gumki pasowały w tamtym latach🤔🤭

Były dostępne ,choć w ograniczonych ilościach i nie zawsze . Trza było kupywać na zapas jak żyletki ,czy zapałki ;) . No tak 🤔 ,rozmiar był jeden 🤔 hmmmmm  ,ale bez tego też ,,szło''🤔 ,chyba ;)

Opublikowano
14 minut temu, Baks00 napisał:

Powiedz że wzioles na przetrzymanie, myślałeś że pochodzisz i że jej przejdzie🤔

Raczej w chodzeniu po sklepach to one nas mogą brać na przetrzymani 🤭🤭 jak mam jechać na zakupy to od święta razem tylko 🤭 albo sam pojadę albo ona kupuje mi też 🤣

4 minuty temu, radekz200 napisał:

przy moim wysokim cholesterolu nie powinienem jeść tak tłusto 😛&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

IMG_5012.jpeg

Wysoki cholesterol to jest coś co do grobu zabierzesz 🤭 prawda @Chłoporobotnik? Bo cała reszta zostanie 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, GRZES1545 napisał:

Zbyszek kto tu komu wytyka?🤔  Szanuję twą decyzję. Niestety na osoby które inaczej postępowały niż Ty był jakiś czas temu wielki hejt. Sam tego doświadczyłem nie raz...Ale szkoda gadać. Oby to się nie powtórzyło. A jak się skończyło chyba każdy wie i pamięta w jakim czasie. 

I na bohaterze który nas z tego wyzwolił tylko obelgi....

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Baks00 napisał:

Powiedz że wzioles na przetrzymanie, myślałeś że pochodzisz i że jej przejdzie🤔

18 minut temu, szymon09875 napisał:

Ja już to mam sprawdzone, ale czy ja zawsze muszę wszystko odrazu kupić 🤔 nad tym się zastanawiam już baaaardzo długo 🤭🤭

My mieliśmy wszystko ustalone i dogadane. Jedziemy i szukamy aż znajdziemy. Znaleźliśmy pierścionek który się nam podobał, a że był piękny komplet do tego w postaci kolczyków i naszyjnika to wziąłem całość. I nie, nie było to za cenę auta jakby niektórzy oczekiwali.

Przekaz zewsząd płynie taki że pierścionek zaręczynowy ma być wart fortunę a jego wartość ma być wyznacznikiem wartości miłości. Tak nie jest. A jeśli nażeczona i/lub teściowa uważają inaczej to warto się głęboko zastanowić czy decyzji nie zmienić.

Akurat ja jestem szczęśliwy że mam normalną żonę.  Nie ma dla niej znaczenia cena auta, jak i nigdy nie szukała ubrań i butów " z metką". Zawsze powtarzała że woli 3pary butów po 80zł (żeby nie było to cena na wówczas) niż jedną za 250.

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

I u mnie dzisiaj zakończenie rekolekcji,ze względu na wolne od pracy byłem w kościele, ksiądz rekolekcjonista przywiózł ze sobą relikwie rodziny Ulm. Po mszy można było pójść i pocałować. Nie chodziłem jak większość. Znajomy mówi jak to wygląda?niby covid,grypa a można całować relikwie bez strachu że ktoś może być chory i zarazi(wycierane po każdym ale jakaś część zarazków zostaje). Wczoraj miałem przyjemność porozmawiać z człowiekiem z powikłaniami po szczepionce pfizera 2 dawką. Dostał porażenia nóg,okazało się że rdzeń mózgowy jest zalepiony. Lekarz kazał mu siadać na wózek a on uparcie o kulach chodzi,mówił że dwa razy tylko wózek mu pomógł jak było naprawdę źle a tak póki nogi mają jeszcze siłę to walczy do końca. 

Ten covid tak wybiórczo działa.zobavz Wałęsa ostatnio pod respiratorem a za dwa dni w sejmie 

Opublikowano
7 minut temu, Leszy napisał:

Tak jak mówi Piotrek. Nie ma sensu dbać o zdrowie. Bo co to za życie z jakimiś dietami. 😜 

Posłowie nie narzekają na diety i żyje im się dobrze

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

A ja miałem możliwość widzieć pierwszego poloneza atu, jakiego wyprodukowano i to zanim dotknął kołami podłoża. To było jesienią 1993. Chodziłem do technikum. Mój wychowawca miał kolegę ze studiów, który pracował w FSO i tak nam zorganizował wycieczkę, żeśmy tego poloneza mogli zobaczyć. Jechał sobie na taśmie, podwieszony za dach wśród polonezów caro. Był taki zielono niebieski. To się chyba nazywało morski. Wtedy zresztą pierwszy raz widziałem poloneza z plastikowym podszybiem

Zawieszenie jakie to miało z tyłu?

1 godzinę temu, jahooo napisał:

ja miałem rocznik 1981 z lampami jak w maluchu, wersja eksport

To raz był export a raz wersja uboga "c" te lampy to chyba nie od malca bo to sygnowane były ddr i raczej warczyburgiem to zajeżdża 

Opublikowano
7 minut temu, Agrest napisał:

Cały czas narzekają, i ponoć w Warszawie im się za to co dostają trudno utrzymać ;) 

Opublikowano
gregor1284 napisał:

Ten covid tak wybiórczo działa.zobavz Wałęsa ostatnio pod respiratorem a za dwa dni w sejmie

On z covidem może miał jak z lotkiem? Jak potrzebował to był, a jak już nie był potrzebny to nie miał 😉 Co tam ludzie ciekawskiego słuchać tuti? 👀

• Like 1
Opublikowano
10 minut temu, Agrest napisał:

My mieliśmy wszystko ustalone i dogadane. Jedziemy i szukamy aż znajdziemy. Znaleźliśmy pierścionek który się nam podobał, a że był piękny komplet do tego w postaci kolczyków i naszyjnika to wziąłem całość. I nie, nie było to za cenę auta jakby niektórzy oczekiwali.

Przekaz zewsząd płynie taki że pierścionek zaręczynowy ma być wart fortunę a jego wartość ma być wyznacznikiem wartości miłości. Tak nie jest. A jeśli nażeczona i/lub teściowa uważają inaczej to warto się głęboko zastanowić czy decyzji nie zmienić.

Akurat ja jestem szczęśliwy że mam normalną żonę.  Nie ma dla niej znaczenia cena auta, jak i nigdy nie szukała ubrań i butów " z metką". Zawsze powtarzała że woli 3pary butów po 80zł (żeby nie było to cena na wówczas) niż jedną za 250.

Ja dostałem obrączki od babci,jak doszło do ślubu u jubilera żona wybrała wzór i przetopilismy

O ile żona nosi to ja jedynie od święta i to nie zawsze

Opublikowano
42 minuty temu, jacus napisał:

to bylo w teleturniej -rodzi sie 105 chlopcow na 100 dziewczynek ,dopiero w rejonach 50 -siatki proporcje sie zmieniaja a kolo 80 to juz sa dys-proporcje..

Na mojej ulicy na jednego mężczyznę przypadają z 3 kobiety

Nie dość że sąsiedzi wymierają dosyć szybko, to w dodatku same dziewczyny się rodzą 

Opublikowano
1 godzinę temu, Łolek napisał:

Tylko działa to w jedną stronę jak na żydki, lgbt +czy -, czy inne kozoyebce coś na siłę wprowadzają to nie ma obrazy, pojebana poprawność, jesteśmy w Europie czy w Polsce u siebie a k**wa za wszystko przepraszamy ot demokracja w lewackim wydaniu 

To raczej my przeszkadzamy całej reszcie, kiedyś rozmawiałem ze starszym gościem to powiedział że na to co się wyprawia to tak na krótko to hitler i stalin powinni z grobów wstać 

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, marcin19071980 napisał:

To o czym wolno rozmawiać? Mnie nie podobają się tematy o pszczołach i królikach 

O zającach? 

27 minut temu, radekz200 napisał:

przy moim wysokim cholesterolu nie powinienem jeść tak tłusto 😛&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

IMG_5012.jpeg

Uważaj na panterę

• Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, gregor1284 napisał:

Zawieszenie jakie to miało z tyłu?

To raz był export a raz wersja uboga "c" te lampy to chyba nie od malca bo to sygnowane były ddr i raczej warczyburgiem to zajeżdża 

wersja uboga nie miała listew i wielu innych rzeczy, mój miał full wypas

Opublikowano
22 minuty temu, Agrest napisał:

Dycha zostanie a i butów więcej 

9 minut temu, slawek74 napisał:

ze co 🤔

A o polityce żeś tu zaczął a ja już dobry podklad robię żebym święta w zgodzie przeżyli 

10 minut temu, brodziak81 napisał:

O rydzykowy 

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Dycha zostanie a i butów więcej 

Czasem pozornie błahe sprawy rzutuję na całe przyszłe życie

Opublikowano (edytowane)
30 minut temu, Agrest napisał:

Pokaże tu rąbek tajemnicy,  jak  wyglądają te biedne diety, uposatzenia itp. 

Nie dziwię się że tak się pchają do koryta. Zresztą sami zobaczcie  , zdjwcie z gazety lokalnej 👇

20231215_163030.jpg

20231215_163014.jpg

20231215_163022.jpg

Edytowane przez GRZES1545
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v