Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Qwazi napisał:

31 minut temu, jacus napisał:

jakimi operacjami ??  

on nawet honoru nie mial zeby sam odejsc...

brat oszust ktory na vacie przekrecil grube miliony ,chodzi na wolnosci a jego wspolnicy siedza ??? to sa standardy normalnego panstwa ?? 

nie chodzi nawet o oszustwo-za brata moze nie odpowiadac ale o to ze jako jedyny z grupy przestepczej nie siedzi ... przypadek ?? 

najwiekszy sukces ?? rekordowo niski poziom zatrudnienia w policji,rekordowo wysoki poziom wakatow ?? 

dla przestepcow to wielkie osiagniecie..

A chociażby zabezpieczeniem śdm. 

Jeśli ja naodwalam cyrków, to mój brat ma za to ponieść odpowiedzialność? Jestem dorosły. No i to właśnie policjanci, których najwyższym przełożonym służbowym był Szymczyk, jego brata zatrzymali. A czemu nie siedzi? Znasz akta sprawy? Bo ja nie. Więc nie odpowiem, a nawet gdybym je znał też nie odpowiem, bo nie ja wydałem postanowienie o stosowaniu tzw. wolnościowych środków zapobiegawczych. Trzeba pytać o to sędziego, który to zrobił. 

Rekordowo niski poziom zatrudnienia, a wysoki wakatów to nie jest zasługa Szymczyka. On próbował to konkretnymi działaniami zminimalizować, co mu się częściowo na pewno udało. Za to odpowiada jeden z jego poprzedników, który przyłożył rękę do zmiany ustawy o zaopatrzeniu emerytalnym. Tym samym służba w policji straciła najważniejszy argument do jej podjęcia. Stała się łakomym kąskiem dla kobiet, bo mogą iść do służby, urodzić czworo dzieci i po 5 latach w faktycznej służbie przejść na emeryturę. Dlatego jest ich dużo. A nie zapełnią nigdy wakatów do końca z uwagi na wymogi zdrowotne i sprawnościowe, którym nie każda kobieta, z racji swojej fizjologii, jest w stanie sprostać 

A co do honoru i odejścia przeczytaj jeszcze raz, co napisałem 

17 minut temu, Leszy napisał:

Zobowiązania polityczne. Była też jakaś afera z jego bratem chyba, a to może być wierzchołek góry lodowej. Na ludzi naciskać nie jest wcale tak trudno. 

Być może to, być może coś innego. Tego się pewnie nie dowiemy 🤷

@jacus jak zwykle na każdy temat wie najlepiej nie znam się na sprzęcie wojskowym ale może ten granatnik to akcja rosyjskich służb specjalnych.? nikt tego nie wie

• Like 1
Opublikowano
44 minuty temu, Karol6130 napisał:

Nie ma za co 

Trzeba teraz w 🐄💰włożyć żeby było 💶

Szczepionki 100zł sz na pół roku

Donosówki nie wiem nawet teraz ile 

Usg 20 zł 

Tu można się targować do oporu

Witaminy 630zł za 25kg

Ta szczepionka to na co ?

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Się na rezonans wreszcie zdecydowałem po tym jak mi dziś coś jebło że oddechu złapać nie mogłem. Trochę z kieszeni wyjdzie.

Dobrze że jeszcze nie widziałeś rachunku 

Bo zaraz zawał by był 

A @Łolek czeka za fendem

Trzymaj się tam jakoś w tej chorobie 

Nie to żebym  Cię tam jakoś żałował, ale myśl że Marek by miał więcej AGCO na podwórku to dobrze na mnie nie wpływa 😉

Zdrowia

Ps. Dziad był już po podpis, czy to całkiem świeża sprawa?

Opublikowano (edytowane)
38 minut temu, bratrolnika napisał:

ha, widziałeś @12Pafnucy, V2 górą😁

Chwila, chwila, o moim R4 chyba Pan zapomniał :) 

A tak prawdę mówiąc, nie ważne czym się jeździ, ważne jaką frajdę się z tego ma ;)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 2
Opublikowano
13 minut temu, Agrest napisał:

Się na rezonans wreszcie zdecydowałem po tym jak mi dziś coś jebło że oddechu złapać nie mogłem. Trochę z kieszeni wyjdzie.

Zdrowotności Sławek...oby to incydent

9 minut temu, wojtal24 napisał:

@jacus jak zwykle na każdy temat wie najlepiej nie znam się na sprzęcie wojskowym ale może ten granatnik to akcja rosyjskich służb specjalnych.? nikt tego nie wie

Raczej w to nie wierzę...to by było jak w filmie...ale wszystko możliwe...

Najpierw trzeba by było coś wiedzieć, żeby wydawać osądy...

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Agrest napisał:

Na kiedy masz?

Opublikowano
16 minut temu, Karol6130 napisał:

Jeszcze trzeba zagadać z sołtysem czy co ma na wymianę 

Dał by jakiego hf a dostał by  w pół rasowego LM czy tam AN

Za 2 hf pół LM🤷🤭

• Haha 1
Opublikowano
58 minut temu, Agrest napisał:

Długo musisz czekać 🤔

A jeblo bo się dziadku za jakieś trudne pozycje w sypialni wziąłeś pewno, Jacuś by ci co podpowiedział bo on z tego co pisze ogromną wiedzę ma a ty sam i tak się skończyło kozaczenie 😉

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Agrest napisał:

@gregor1284 szybko, póki jeszcze dycha!!!!😉

52 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Chwila, chwila, o moim R4 chyba Pan zapomniał :) 

A tak prawdę mówiąc, nie ważne czym się jeździ, ważne jaką frajdę się z tego ma ;)

żarty sobie robię, każdy ma to na co go stać, albo to co mu podpasowało

ale jakby nie patrzeć ty masz 800, @12Pafnucy 600, a tu kolega @grys ma litra, i moje 650, także więcej jest motocykla w motocyklu😁

Edytowane przez bratrolnika
  • Like 1
Opublikowano (edytowane)
59 minut temu, Karol6130 napisał:

Bo zaraz zawał by był 

A @Łolek czeka za fendem

Nie to żebym  Cię tam jakoś żałował, ale myśl że Marek by miał więcej AGCO na podwórku to dobrze na mnie nie wpływa 😉

Zdrowia

Pchosz się w gips ni ma co ☝️

.my z @Agrestem to kolego całymi godzinami o fendtach rozmawiamy grzecznie kurtu kurtu kulturalnie jak na przyszłych teściów przystało, nie to co ty ce Sławkiem o Mariuszu nie wspomnę 

Edytowane przez Łolek
  • Haha 2
Opublikowano
3 minuty temu, bratrolnika napisał:

ale jakby nie patrzeć ty masz 800, @12Pafnucy 600, a tu kolega @grys ma litra, i moje 650, także więcej jest motocykla w motocyklu😁

Niewiele brakło i by było 3vs1 bo VFR-ke 800 też oglądałem jak kupowałem ;) 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Karol6130 napisał:

Bo zaraz zawał by był 

A @Łolek czeka za fendem

Zdrowia

Aleśta nacytowali🤦‍♂️

Kręgosłup to choroba zawodowa nie podlegająca orzecznictwu w tym zawodzie 😜

Jebło to jebło, nie pierwszy raz. Się rozchodzi to mniej boli.

Ewidentnie brak hodowli na zimę i kręgosłup parcieje z leżenia

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Zdrowotności Sławek...oby to incydent

Raczej w to nie wierzę...to by było jak w filmie...ale wszystko możliwe...

Najpierw trzeba by było coś wiedzieć, żeby wydawać osądy...

Dzięki ale to nic coby już wcześniej się nie zdarzało.

Już 3ci rok się zbieram. Idę tylko by znać stan kręgosłupa, bo na ewentualną operację i tak się nie piszę. Co najwyżej rehabilitacja

1 godzinę temu, Baks00 napisał:

Na kiedy masz?

Na jutro o 19stej

16 minut temu, Łolek napisał:

Długo musisz czekać 🤔

A jeblo bo się dziadku za jakieś trudne pozycje w sypialni wziąłeś pewno, Jacuś by ci co podpowiedział bo on z tego co pisze ogromną wiedzę ma a ty sam i tak się skończyło kozaczenie 😉

Jak wyżej na jutro.

Ano widzę znasz temat. Trza jakoś popchnąć starą by z łóżka zeszła🤣

Opublikowano

Przepuklina dysku pewnie. Fizjoterapeuta pomoże oddech złapać, ale zagoić to się już nie zagoi tak szybko. Kurde. Każdy u nas to chyba złapał. 

Opublikowano

Ja na początku listopada zdecydowałem się iść na NFZ na kontrolę do pulmonologa, znajoma poleciła, mówi co będziesz płacił. 

Skierowanie od rodzinnego na cito, wizyta 19 lutego 😁 

Ja poczekam. Ale jak ktoś na prawdę ma problem i musi szybko to pizdziocha. 

A prywatnie 400-600za wizytę 

Opublikowano
11 minut temu, Agrest napisał:

Dzięki ale to nic coby już wcześniej się nie zdarzało.

Już 3ci rok się zbieram. Idę tylko by znać stan kręgosłupa, bo na ewentualną operację i tak się nie piszę. Co najwyżej rehabilitacja

Ja nie poszedłem na kolano. I to właściwie za namową ortopedy. Powiedział mi facet, że operacja to ostateczność. Swoje to swoje. Dopóki chodzę i nie czuje bólu mam chodzić i...nie przytyć przypadkiem🤭

• Like 1
Opublikowano

Zapanowała moda na pokazywanie kluczy to tez się pochwalę co prawda już trochę czasu mają ale co tam 

IMG_20231211_114131_999.jpg

Opublikowano
9 minut temu, pedro2 napisał:

Ja na początku listopada zdecydowałem się iść na NFZ na kontrolę do pulmonologa, znajoma poleciła, mówi co będziesz płacił. 

Skierowanie od rodzinnego na cito, wizyta 19 lutego 😁 

Ja poczekam. Ale jak ktoś na prawdę ma problem i musi szybko to pizdziocha. 

A prywatnie 400-600za wizytę 

U nas usg cito to 2-4 tygodni.

Prywatnie pomiędzy nfzeciarzami tego lub kolejnego dnia.

Nie idę przez NFZ bo najpierw rodzinny kieruje do neurologa, tu wizyta za kilka lub kilkanaście tygodni, ten kieruje na prześwietlenie przeciąga swoje poradnictwo na kilka wizyt i ewentualnie daje skierowanie na jeden odcinek i ponownie czekasz tygodnie.

Tu zrobię sobie cały na jednej wizycie .

Opublikowano
33 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Niewiele brakło i by było 3vs1 bo VFR-ke 800 też oglądałem jak kupowałem ;) 

VFR800 na monowahaczu piękna jest, kiedyś chorowałem na taką, teraz mógłbym mieć, ale przebiegi w nich odstraszają

tą nowszą, VFR800X widziałeś??? też fajna

Opublikowano
Przed chwilą, Agrest napisał:

Nie idę przez NFZ bo najpierw rodzinny kieruje do neurologa, tu wizyta za kilka lub kilkanaście tygodni, ten kieruje na prześwietlenie przeciąga swoje poradnictwo na kilka wizyt i ewentualnie daje skierowanie na jeden odcinek i ponownie czekasz tygodnie.

Ojciec miał w maju, od wizyty u rodzinnego do cięcia minął tydzień.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v