Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Krzysztof81 napisał:

A ktoś każe dawac? Jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają ludzie co nic nie dają i nie chodzą do kościoła. 

Ale ja chodzę, chodzę....tylko za filarem stoję ...I tylko konteno odpisałem, a i nie mówię ile kto ma dać.

Nie wiem czemu mnie opierdzielasz

A czy ksiądz pyta.

Zależy który.

Już były proboszcz ciągle wymyślał jakieś daniny, dodatkowe koperty, ale też kupę zrobił dla parafii.

Każdy robi jak uważa i daje albo i nie.

Edytowane przez 12Pafnucy
Opublikowano
2 minuty temu, 12Pafnucy napisał:

Ale ja chodzę, chodzę.... I tylko konteno odpisałem, a i nie mówię ile kto ma dać.

Nie wiem czemu mnie opierdzielasz

To nie było do Ciebie tylko ogólnie. Przepraszam jeżeli tak to odebrałeś.

Opublikowano
12Pafnucy napisał:

-9.2 🙋‍♂️

5 godzin temu, konteno napisał:

Co?

Takich Rysków nie brakuje we wszystkim.

Ale że Szonuś nie popiera...

A wiecie że tylko w Polsce ten dziwny obyczaj panuje? No jeszcze w polonijnych ośrodkach gdzieś tam.

co ? Rysiek w tym roku nie daje księdzu W tym roku to ksiądz da Ryśkowi Chwalił się kilka stron wcześniej że będzie woził księdza Volvo po koledzie po wsi

Opublikowano

-11 było o 6 a tu dyskusja o religii. Msza co łaska u mnie100 zł. Zamówiliśmy 5 mszy ja rodzeństwo i mama po śmierci Taty. Ksiądz wziął kasę za 5 a zrobił jedna za 500 tłumacząc się że nie ma czasu... 

• Confused 1
Opublikowano
Krzysztof81 napisał:

27 minut temu, 12Pafnucy napisał:

-9.2 🙋‍♂️

Co?

A wiecie że tylko w Polsce ten dziwny obyczaj panuje? No jeszcze w polonijnych ośrodkach gdzieś tam.

A ktoś każe dawac? Jak zwykle najwięcej do powiedzenia mają ludzie co nic nie dają i nie chodzą do kościoła. 

też tak uważam albo da a później pieprzy w koło ile to dal niech nie daje i nie gada

• Like 1
Opublikowano
FarmerDyzio napisał:

Krzysztof81 napisał:

27 minut temu, 12Pafnucy napisał:

-9.2 🙋‍♂️

Co?

Nikt nie każe dawać ale dziwne jak pierwsze o co pyta po modlitwie i poświęceniu domu to ile w tym roku planujecie dać na ofiarę;)

nie wiem gdzie Ty mieszkasz ale u mnie nigdy nie mówił ksiądz o ofiarach na koledzie

Opublikowano
1 godzinę temu, FarmerDyzio napisał:

Nikt nie każe dawać ale dziwne jak pierwsze o co pyta po modlitwie i poświęceniu domu to ile w tym roku planujecie dać na ofiarę;)

Jak by z takim tekstem mi wyjechał to by nawet herbaty nie dostał... 

Opublikowano
14 minut temu, malaczarna napisał:

-11 było o 6 a tu dyskusja o religii. Msza co łaska u mnie100 zł. Zamówiliśmy 5 mszy ja rodzeństwo i mama po śmierci Taty. Ksiądz wziął kasę za 5 a zrobił jedna za 500 tłumacząc się że nie ma czasu... 

Mam pytanie i tak to zostawiłaś 🤔

Po prostu kupa dziada i tyle, nie darował bym i nie o pieniądze tu idzie 

2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Jak by z takim tekstem mi wyjechał to by nawet herbaty nie dostał... 

Jak by wszędzie herbatę pił to  by się obszczał  a weź teraz te guziki przy tej sutannie 🙆‍♂️

Opublikowano
9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Toć on nie umiera tylko ewentualnie nie będzie widział problemów 🤭

fakt, mogłem mu napisać: już się nie zobaczymy😃

23 minuty temu, wojtal24 napisał:

co ? Rysiek w tym roku nie daje księdzu W tym roku to ksiądz da Ryśkowi Chwalił się kilka stron wcześniej że będzie woził księdza Volvo po koledzie po wsi

za przejażdżkę taką furą to ksiądz sam będzie chciał zapłacić

15 minut temu, wojtal24 napisał:

nie wiem gdzie Ty mieszkasz ale u mnie nigdy nie mówił ksiądz o ofiarach na koledzie

już kiedyś pisałem, ale powtórzę: pierwsza kolęda w nowym domu, księdza przyjmowała żona z dwójką małych dzieci, ksiądz nie chciał wziąć koperty, i w dodatku zapytał czy może nam przypadkiem nie brakuje, czy to on nie powinien nam dołożyć

10 minut temu, Łolek napisał:

Jak by wszędzie herbatę pił to  by się obszczał  a weź teraz te guziki przy tej sutannie 🙆‍♂️

może jak kobitka, na kucaka

Opublikowano

W tej parafi co jestem gdzieś tam w tych księgach to wyjmuje hajs z koperty i zapisuje ile kto dał. Tu na kurpiowszczyźnie to nie pamiętam, wiem że chciał mnie gdzieś w te księgi wpisywać rok temu bo przypadkiem się spotkaliśmy na kolędzie 

Opublikowano
10 godzin temu, marulekk napisał:

gdzie to sprawdzałeś , pewno w Volvie a tam chińskie czujniki zakłamują :D 

u mnie 2 godziny temy było pomiedzy -8 a -9* sprawdzane na dwóch termometrach 

jak taka róznica temperatur to burza murowana :P 

nie zaczepiaj dzisiaj kobity :D 

Termometr za oknem i na solaracjj było to samo

Pewno od zachodu szedł mróz bo deko później było już - 10

Opublikowano
30 minut temu, malaczarna napisał:

dobry ksiądz, jak dobry pracownik, po prostu ciężko znaleźć 🤭

odwiedzam sporo parafii i na wejściu do kościoła widać kogo mają. fałszem wiernych nie przyciągną. 

jak mam intencję to zamawiam u takiego co widzę w nim kapłana, a nie poborcę .

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

W tej parafi co jestem gdzieś tam w tych księgach to wyjmuje hajs z koperty i zapisuje ile kto dał. Tu na kurpiowszczyźnie to nie pamiętam, wiem że chciał mnie gdzieś w te księgi wpisywać rok temu bo przypadkiem się spotkaliśmy na kolędzie 

musiał Ciebie gdzieś odhaczyć jako konkubenta Merlin. 

w księgach się musi zgadzać 🤭

Opublikowano
bratrolnika napisał:

9 godzin temu, szymon09875 napisał:

Toć on nie umiera tylko ewentualnie nie będzie widział problemów 🤭

fakt, mogłem mu napisać: już się nie zobaczymy😃

za przejażdżkę taką furą to ksiądz sam będzie chciał zapłacić

15 minut temu, wojtal24 napisał:

już kiedyś pisałem, ale powtórzę: pierwsza kolęda w nowym domu, księdza przyjmowała żona z dwójką małych dzieci, ksiądz nie chciał wziąć koperty, i w dodatku zapytał czy może nam przypadkiem nie brakuje, czy to on nie powinien nam dołożyć

10 minut temu, Łolek napisał:

może jak kobitka, na kucaka

też miałem podobna sytuacje z Kolenda że nie wziął ofiary bo powiedział że nam się bardziej przyda

• Like 1
Opublikowano

500 zł minimum .

• Haha 1
Opublikowano
galan99 napisał:

500 zł minimum .

dałeś kiedyś tyle ? myślę że nie ale dziamać lubisz

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v