Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

myślenie to zawsze trzeba ale czasem rutyna przyzwyczajenia i takie tam nawet jeżdżą ciągnikiem z rewersem a potem bez czasem na pust ręką się machnie 🤦🤪

Tak jak z kierunkami w aucie po lewo w traktorze po prawo. Też się czasami popierdzieli.

Opublikowano

no fakt 😁 Ty się cofasz ponoć do niemowlaka 😛 nawet już włosy wyszły 😁

Ototo...niedługo będę miał cyca...na żądanie 🤭

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

59 minut temu, radekz200 napisał:

która to sandra?

Pewnie im chodzi o Sare

Ty to je tam dobrze śledzisz i rozróżniasz 😛👍 ja to po 15 minutach tych farmazonów śpię 🤪

Opublikowano

Dzisiejsza noc raczej zakończyła sezon definitywnie.-4teraz.Ci co jeszcze mają towar na polu to mają problem.Poza włoską kapustą bo dla niej -7to wakacje 

IMG_20231126_092356_243.jpg

Opublikowano
Qwazi napisał:

no fakt 😁 Ty się cofasz ponoć do niemowlaka 😛 nawet już włosy wyszły 😁

Ototo...niedługo będę miał cyca...na żądanie 🤭

tylko do pieluch się nie cofaj 🙆‍♂️

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

I pampersa🤔😉

2 minuty temu, slawek74 napisał:

tylko do pieluch się nie cofaj 🙆‍♂️

🤦...będę się starał zakończyć ten rozwój...na cycu...bo tak to bym musiał w końcu wleżć do...🙆🤦🤦🤦😱...cały🤭

Opublikowano
14 minut temu, 6465 napisał:

Tak jak z kierunkami w aucie po lewo w traktorze po prawo. Też się czasami popierdzieli.

Znaczy się jak zobaczę białego busa z włączonymi wycieraczkami w słoneczny dzień, to znaczy że będziesz skręcał???

• Haha 6
Opublikowano
3 minuty temu, szymon09875 napisał:

A jeszcze lepiej w ładowarce... Ile razy w jcb zamiast kierunku za rewers złapałem :o

panie, ile razy kierunkowskazem próbowałem zmienić kierunek jazdy :D 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

Tam ta dźwignia rewersu to nawet wygląda, jakby była od kierunków 

Ostatnio więcej Basica używam, nie ma tam rewersu w dżojstiku, to się tak nie miesza. Ale w zaczynałem na  agri to na początku miałem ciężko jak wyjechałem na drogę 🤭

• Like 1
Opublikowano
24 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Dzisiejsza noc raczej zakończyła sezon definitywnie.-4teraz.Ci co jeszcze mają towar na polu to mają problem.Poza włoską kapustą bo dla niej -7to wakacje 

IMG_20231126_092356_243.jpg

Co to za wciągarka 🤔  , do dużych główek kapusty 🤭

Opublikowano
2 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Co to za wciągarka 🤔  , do dużych główek kapusty 🤭

Do zmijki, do załadunku silosa.

Opublikowano
37 minut temu, Karol6130 napisał:

Ale widzisz że możesz, ale tylko po zniesieniu.

Tak nie możesz.

Policja pewnie by się nie doj**ała,ale przy wypadku już było by biednie.

No dokładnie. W razie draki to bieda. Dlatego jutro czym prędzej gonię ogarniać. 

35 minut temu, 6465 napisał:

Po prostu trzeba myśleć co się robi i cym się jedzie. Też zdarzyło mi się jechać automatem i bardzo mi się to podoba. A kuzynka jak wsiadła do automatu i chciała bieg zmienić to dziecko z tylnej kanapy wyrwało i znalazło się między fotelami z przodu. Aż krew z nosa oddało.

Dokładnie. To nie zabawka.

Ile razy z ciągnika wsiadam do auta i kierunkowskaz wrzucam żeby ruszyć 

14 minut temu, jacor73 napisał:

Trochę wcześnie zaczynacie te "ostatki"😆

W środku tygodnia mało kto może być w nastroju imprezowym. 

My też wczoraj byliśmy na potańcówce, tak się wybawiliśmy że hej 🙆 grajek był super, trafił w repertuar z naszych lat i odświeżone piosenki. Kozak.

• Like 2
  • Confused 1
Opublikowano
10 minut temu, pedro2 napisał:

......W środku tygodnia mało kto może być w nastroju imprezowym. 

My też wczoraj byliśmy na potańcówce, tak się wybawiliśmy że hej 🙆 grajek był super, trafił w repertuar z naszych lat i odświeżone piosenki. Kozak.

Jaki środek tygodnia, przecież w następną sobotę są ostatki

Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

No akurat moja kolej w tym roku

Tylko co P0wiedzieć że się do kościoła nie chodzi

To je Kurła hvjnia. 

Powiedz, że wytryskiwacze w Volvo się zkasztaniły, a bieda w rolnictwie i dopiero tydzień temu zrobione. 

Zrozumie. 

Wytryskiwacze w xc90 to co pół roku padają 🤭

• Haha 1
Opublikowano
13 godzin temu, jacor73 napisał:

Ostatki to za tydzień dopiero, chyba że tygodniówkę ciągniesz 🤣

Nie wiem kiedy do kościoła nie chodzę.  A jak 2tygodnie potrwają to co?

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, PAN88 napisał:

Nie wiem kiedy do kościoła nie chodzę.  A jak 2tygodnie potrwają to co?

To skąd wiesz, że wczoraj były ostatki, kto Ci takiego newsa sprzedał? Dla mnie możesz się bawić nawet i cały adwent.

Edytowane przez jacor73
Opublikowano
18 minut temu, szymon09875 napisał:

Ostatnio więcej Basica używam, nie ma tam rewersu w dżojstiku, to się tak nie miesza. Ale w zaczynałem na  agri to na początku miałem ciężko jak wyjechałem na drogę 🤭

Kurcze, niby najmłodszy nie jestem, ale wsiadam z manuala na automat i normalnie jeżdżę, jeszcze mi się nie zdarzyło zadziałać nawykiem z manuala. DF- mają rewers przy kierownicy, JD na prawą rękę, na bocznej konsoli, mój Zetor dźwignia przy fotelu wychodząca z podłogi, Renault 9034 na ten "róg" na lewą rękę, 8014 też ten "róg" ale na prawą rękę, manitka manetka jak do kierunkowskazów, weideman pedał na lewą nogę, kombajn i sieczkarnia hydrostaty. Nieraz w ciągu dnia się zmieni ze 3 albo 4...i jeszcze się nie złapałem na pomyłce. Może dlatego, że się dużo zmienia🤔. Najmniej jeździłem kombajnem i sieczkarnią, bo nie lubię 

Opublikowano
3 minuty temu, jacor73 napisał:

To skąd wiesz, że wczoraj były ostatki, kto Ci takiego newsa sprzedał? Dla mnie możesz się bawić nawet i cały adwent.

Pamiętam przysłowie ze Katarzyna  adwent zaczyna i stąd mi się wzięło 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v