Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
3 godziny temu, gregor1284 napisał:

A bogać tam znają biedę... nie raz człowiek głodny kładł się spać... dobrze że podupcyc było co 

Ciekawe ile z tych co tak bardzo o biedzie mówią realnie jej zaznało..... Pierniczenia o niej to się nasłuchałem od różnych ludzi, bo oni byli biedni, bo ciągnika na gospodarce nie było. Nie to co teraz.... 

@slawek74 ty znasz biedę realną? 

• Like 1
Opublikowano
21 minut temu, gregor1284 napisał:

Janda to i w tym rządzie za propagowanie szczypania złapała trochę hajsu

Bo szczepienie było ponadpartyjne zlecone przez szefów  naszych partyjnych szefów

Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

czytalem niedawno ze maja juz nie robic programu, oszczednosci robia w kurwizji.. wszystko poszlo na zenka.

Za dużo tvn oglądasz.

1 godzinę temu, Łolek napisał:

Tusek Zenka pogoni on woli Podsiadly, jandy i kultiure przez duże K

Przez bardzo duże K jak k...

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał:

znam....

O to się sprzeczać nie będę czego doświadczyłeś osobiście. 

Z tych co ja powiedzmy znam, to realnie mój dziadek zaznał, bo jako 10 latek już pracował na gospodarce obcych ludzi, bo w czasie wojny nie mieli co jeść. I to na pełen etat, gdzie jeszcze etatów nie było. Ojciec potrafił gadać, że od zera się dorabiał czegoś, ale to pierniczenie było. Biedy raczej już wtedy nie zaznawali. 

Opublikowano

dziadków to już zostaw w spokoju... tu chodzi o tych co się udzielaja a ja nie będę publicznie pisał....

mój ojciec przyszedł na puste pole.... szpadel i siekierę musiał kupić...

działkę też sam kupił ...

• Like 1
Opublikowano
gregor1284 napisał:

35 minut temu, Łolek napisał:

Tusek Zenka pogoni on woli Podsiadly, jandy i kultiure przez duże K

pluła na rząd mówił że się czuje za tej władzy jak by jej ktoś wiadro gówna wylał na głowę a jak płacili covidowe to z dziedziny kultury najwięcej wzięła na swoje teatry pozniej poszła się pierwsza zaszczepić żeby niby być twarzą szczepień Ci celebry i nie mają za grosz honoru

Łolek napisał:

12 minut temu, gregor1284 napisał:

Zaraz po tym jak jej na głowę nasrali🤔czy to przed było 

o jakoś tak mówiła 👏👏🤝🤝✋️✋️

• Like 1
Opublikowano
16 minut temu, slawek74 napisał:

dziadków to już zostaw w spokoju... tu chodzi o tych co się udzielaja a ja nie będę publicznie pisał....

mój ojciec przyszedł na puste pole.... szpadel i siekierę musiał kupić...

działkę też sam kupił ...

Kura ..to dwa pokolenia i 3 ha dorobku ...no szacun 🤪....

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

siekierę pokazać 🤔🤭

Jak chcesz 😉. Wiem o tym, że tak było. Pradziadkowie po wojnie też na puste pole przyszli. Potem jednak już było dostatniej można powiedzieć. 

4 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

Coś czytałem,że ten mistrz nie dotarł na nagranie

Właśnie. Że samochód mu się po drodze popsuł? 

Opublikowano

Jednym słowem 🇪🇺🖕.Zostało jeszcze 0,6,ha ale tam jest zupa na ten moment.

IMG_20231124_154349_117.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Jednym słowem 🇪🇺🖕.Zostało jeszcze 0,6,ha ale tam jest zupa na ten moment.

IMG_20231124_154349_117.jpg

Ja to i tak od tego i bez unii odszedł bym. Warunki bardziej niż urzędnicy do tego zmuszają. 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v