Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
25 minut temu, jahooo napisał:

a to było do tego zdjęcia ARiMR ? to tak się boisz tam chodzić ??

Nie nie. A czego ja mam się tam bac jak tam wszystko można zdalnie ogarnąć a będzie jeszcze lepiej 

15 minut temu, Krzysztof81 napisał:

A co w tym dobrego? Szlag trafi małe sklepy. Tak właśnie rudy wspiera polskie firmy rodzinne.

No sól np potrzebna w niedzielę to myk do sklepu i już solimy. 

Opublikowano
59 minut temu, Desperado napisał:

Jeszcze kilka dni temu śmiałeś się z tych co siali we wrześniu. Papraliście w mokrym, na to zaraz ulewa i równa się bagno do wiosny.

to ze nie masz zadne wiedzy rolniczej to mozna przebolec-w piwnicy to niepotrzebne.

ale brak logiki ?? jak moze wymoknac zboze zasiane kilka dni wczesniej ?? to rzepaki i inne siane we wrzesniu wlasnie dogorywaja nizinami, jeczmienie cale zolte.

43 minuty temu, Strongman napisał:

bedziesz wynajmowal ten lokal ?? co tam planujesz ??

Opublikowano
8 minut temu, jahooo napisał:

Po sól do sąsiadki można skoczyć i nie tylko posolić, ale jeszcze popieprzyć :D

O ile sąsiadka zdatna i chętna...gorzej jak chętna, ale...nie zdatna😉...

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

to ze nie masz zadne wiedzy rolniczej to mozna przebolec-w piwnicy to niepotrzebne.

ale brak logiki ?? jak moze wymoknac zboze zasiane kilka dni wczesniej ?? to rzepaki i inne siane we wrzesniu wlasnie dogorywaja nizinami, jeczmienie cale zolte.

xDxD Pacanie, w błocie wszystko się kisiło, kisi i kisieć będzie, a to że z was tam rolniki jak z koziej d*py trąbka no to co zrobić że żółknie, zaprawia tam który? opryski na jesień? głębosz wiesz co to takiego? melioracja? jak wszyscy tak tam takie jak ty to nie mam pytań.   xD

Opublikowano
1 minutę temu, Qwazi napisał:

O ile sąsiadka zdatna i chętna...gorzej jak chętna, ale...nie zdatna😉...

I rura okopcona... dejta spokój te najbliższe sąsiadki.... nawet za pieniądze bym tego nieruszyl. 

Opublikowano
20 minut temu, jahooo napisał:

Po sól do sąsiadki można skoczyć i nie tylko posolić, ale jeszcze popieprzyć :D

Ostatnio na weselu grajki pytały mojej towarzyszki, o jako dziwucha ten teges, Tomasz, to już będzie sąsiadka chyba, już wiem gdzie będzie można soli pożyczyć, a ona ja nie sole, i zgasiła muzykanta 😅

13 minut temu, Desperado napisał:

xDxD Pacanie, w błocie wszystko się kisiło, kisi i kisieć będzie, a to że z was tam rolniki jak z koziej d*py trąbka no to co zrobić że żółknie, zaprawia tam który? opryski na jesień? głębosz wiesz co to takiego? melioracja? jak wszyscy tak tam takie jak ty to nie mam pytań.   xD

Wszystko o czym piszesz robione i też żółknie 🤔

• Like 1
Opublikowano

1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Hołowczyc mówi że w niedzielę będą sklepy otwarte. No nareszcie 

Hołowczyc był kimś za kierownicą jak Hołownia pewnie był na świecie ,ale Ty ,to raczej nie .Może tak nie porównuj .

13 minut temu, gregor1284 napisał:

I rura okopcona... dejta spokój te najbliższe sąsiadki.... nawet za pieniądze bym tego nieruszyl. 

Musi co i sprawdzał O.o😜 . A co wy tak za młódkami zaglądacie ,zajedziesz do starszej ,to i kilometrów nie nabijesz ,i grosz w kieszeni zostanie ,i kompociku pysznego popijesz ,i szarlotka ,a jak przyśniesz to i cię kocykiem przykryje . Rankiem wsio w kieszeni pasuje ,wyspany ,najedzony . 😜

• Haha 1
Opublikowano

Ludzie ludzie.....prawie pół banki za 102-110 konny ciągnik. Kurła to przez te rolnictwo 4.0. Mam oferty od nh,claasa,kuboty,czekam jeszcze na valtre(tu pewnie 500 przekroczy),może Zetor też coś podeśle(ale na co mi to paskudztwo), df ciekawe ile by kosztował taki 110-120 koni. Sam ciągnik już cenę przewyższył dzięki temu że ludzie bedą składać wnioski na ciągniki🙆‍♂️

Opublikowano
13 minut temu, Qwazi napisał:

Czemu okopcona? Bo nie czyszczona...czemu nie czyszczona? Bo nie zdatna🤷...kółko się zamyka, frustracja sąsiadki... narasta 😱...

No i na co to ruszać? Eutanazol tylko podać 

3 minuty temu, kizak napisał:

Hołowczyc był kimś za kierownicą jak Hołownia pewnie był na świecie ,ale Ty ,to raczej nie .Może tak nie porównuj .

Musi co i sprawdzał O.o😜 . A co wy tak za młódkami zaglądacie ,zajedziesz do starszej ,to i kilometrów nie nabijesz ,i grosz w kieszeni zostanie ,i kompociku pysznego popijesz ,i szarlotka ,a jak przyśniesz to i cię kocykiem przykryje . Rankiem wsio w kieszeni pasuje ,wyspany ,najedzony . 😜

Bardziej mi się podobała jazda Bublewicza chociaż i Hołowczyc na dużym fiacie zaczynał 

Stare to dobre wino i skrzypce 

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Kostki na podwórku, nowa chałupa, nowe dachy i inne cuda, a myśliotok, że podstawowa rzecz w chowie bez uwięzi za droga....dla mnie nie pojęte...drabina zatrzaskowa spełnia taką funkcję, że jest tania...wczoraj przeprowadzałem jałówki z luzu...sam pół godzinki i cztery jałówki, bez ganiania, szarpania i innych wybryków, ogarnięte...jakbym nie miał tej drabiny, to bym je chyba na lasso musiał łapać i ze dwóch pomocników bym potrzebował...o tym, że bym je zgonił nie wspominając, a cielne...nawet mnie nie bardzo cena interesowała, kiedy tą drabinę kupowałem. Miała być i już...

you talking to me?

Opublikowano
4 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Ludzie ludzie.....prawie pół banki za 102-110 konny ciągnik. Kurła to przez te rolnictwo 4.0. Mam oferty od nh,claasa,kuboty,czekam jeszcze na valtre(tu pewnie 500 przekroczy),może Zetor też coś podeśle(ale na co mi to paskudztwo), df ciekawe ile by kosztował taki 110-120 koni. Sam ciągnik już cenę przewyższył dzięki temu że ludzie bedą składać wnioski na ciągniki🙆‍♂️

A co ma rolnictwo 4.0 do zakupu ciągnika? Chyba, że autonomiczny chcesz zakupić 😅

Opublikowano
9 minut temu, gregor1284 napisał:

No i na co to ruszać? Eutanazol tylko podać 

Bardziej mi się podobała jazda Bublewicza chociaż i Hołowczyc na dużym fiacie zaczynał 

Stare to dobre wino i skrzypce 

Na starej piczy młody h*ui poćwiczy 🤣

Opublikowano
4 minuty temu, DANDYS napisał:

kiedyś próbowałem biała czekolade dla psa , no nawet 🤣

Ale zerknij kiedyś skład tego żarcia dla psów, tam nie ma tyle "E" co w ludzkim żarciu. Boję się tego spróbować ale to może dużo zdrowsze być 

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
17 minut temu, toooomaszewski napisał:

Na starej piczy młody h*ui poćwiczy 🤣

Ksywe by mi zmienili. Szedłbym to by wołali respirator. W sumie tu trzeba patrzeć dwubiegunowo bo niektóre te mamuśki ciało mają lepsze niż nastolatki a niektóre to jak krowi placek. 

14 minut temu, Sylwekx25 napisał:

E może i nie ma ale to z czego jest to produkowane to nie jest zbyt czyste i świeżej

Oj jakby się jakiś Azor czy inny klakier przytruł to afera by była. Krowę co z tydzień ja podnosili zjesz to i to byś zjadł 

• Thanks 1
Opublikowano
35 minut temu, toooomaszewski napisał:

A co ma rolnictwo 4.0 do zakupu ciągnika? Chyba, że autonomiczny chcesz zakupić 😅

Ciągnik+system sterowania do tego w pakiecie. Przecież samego ciągnika się nie da "wziąć"

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v