Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
45 minut temu, Qwazi napisał:

W średnim życie, czujniki, po przekroczeniu 6km/h, tak wyły, że w kabinie nie szło wysiedzieć...a wsiadłem do takiego lexiona, jako pasażer, to szedł w łanie niemal 8km/h i żadnego dźwięku🤷🤭...można? można...

Raz jeździłem takim Classem. Pokazuje na czujniki bo coś się świeci "a to nie skalibrowane, dobre jest" nie znam się to siedzę cicho. Wychodzę z kombajnu w locie a ten jak zaczął zbożem po nogach walić... Potem z kimś tam gadałem właśnie o tym kombajniscie to miał powiedzieć że nie możliwe że tyle zgubił tylko właściciel pola zasiał poplon na pewno... Taaa... Tam gdzie rosło żyto zasiał żyto a tam gdzie owies owies... 

2 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Toż to pajęczyna i to jeszcze oszpecona turem. E, to wolę mojego złoma...

U siebie mam 3 sekcje a i 4 by się przydała choć to już pewnie nie w tym turze 

Opublikowano
9 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Gdzie tam pajęczyna...wszystko ładnie poukładane...nic nie lata ani nie fruwa🤷...taka była potrzeba i trzeba było dostosować ciągnik wyprodukowany w 86 roku do realiów okolic 2020🤷...

10 minut temu, superfarmer02 napisał:

U siebie mam 3 sekcje a i 4 by się przydała choć to już pewnie nie w tym turze 

Miałem niecne myśli o teleskopowym ładowaczu, ale to nie na mały ciągnik...

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

chrzanisz.... napisałbym coś sle ...🤦

dodatkowa osoba w gospodarstwie hodowlanym nie zadtąpi tura a tur nie jedną osobę...

Qwazi napisał:

3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał: Jeździ , do tego ilość hektarów robi swoje  A nie za długi wałek przypadkiem🤔

myślisz 🤔🤭🙆‍♂️

Opublikowano
2 minuty temu, slawek74 napisał:

chrzanisz.... napisałbym coś sle ...🤦

dodatkowa osoba w gospodarstwie hodowlanym nie zadtąpi tura a tur nie jedną osobę...

myślisz 🤔🤭🙆‍♂️

Gospodarstwo hodowlane... Zapytałbym co to jest, bo nie widziałem nigdy czegoś takiego... 

Opublikowano (edytowane)
20 minut temu, slawek74 napisał:

zapraszam pokaże a tłumaczyć nie mam zamiaru...

Daj sobie spokój z nim, to tak jakbyś plewy młócił, taki Roch Kowalski, równie dobrze mógłbyś Waść z jego koniem gadać.   xD

Edytowane przez Desperado
Opublikowano
19 minut temu, Qwazi napisał:

Gdzie tam pajęczyna...wszystko ładnie poukładane...nic nie lata ani nie fruwa🤷...taka była potrzeba i trzeba było dostosować ciągnik wyprodukowany w 86 roku do realiów okolic 2020🤷...

Miałem niecne myśli o teleskopowym ładowaczu, ale to nie na mały ciągnik...

Boga w sercu nie masz...

Opublikowano
Leszy napisał:

11 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Gospodarstwo hodowlane... Zapytałbym co to jest, bo nie widziałem nigdy czegoś takiego... 

U was już nic nie hodują???? 

no kak nic cztery kury i dwie kaczki oraz dwa szaraczki 🤔🙆‍♂️

Opublikowano

Czemu Krzysiu...jeśli jest coś, co by mi odpowiadało i działało, to czemu nie...a producent w Polsce jest🤷...

Jak się kiedyś dorobię drugiego ciągnika z napędem, takiego jak bym chciał, to kto wie, czy nie wrócę do tej myśli. Ładowarka u mnie by była zbytnim luksusem, bo na moje gospodarstwo jest za mało uniwersalna...

5 minut temu, superfarmer02 napisał:

Boga w sercu nie masz...

Opublikowano
Desperado napisał:

14 minut temu, slawek74 napisał:

zapraszam pokaże a tłumaczyć nie mam zamiaru...

Daj sobie spokój z nim, to tak jakbyś plewy młócił, taki Roch Kowalski, równie dobrze mógłbyś Waść z jego koniem gadać.   xD

myślisz że koń ma większy łeb 🤔😁

Qwazi napisał:

Ładowarka u mnie by była zbytnim luksusem, bo na moje gospodarstwo jest za mało uniwersalna...

myślę że się mylisz..

Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Czemu Krzysiu...jeśli jest coś, co by mi odpowiadało i działało, to czemu nie...a producent w Polsce jest🤷...

Jak się kiedyś dorobię drugiego ciągnika z napędem, takiego jak bym chciał, to kto wie, czy nie wrócę do tej myśli. Ładowarka u mnie by była zbytnim luksusem, bo na moje gospodarstwo jest za mało uniwersalna...

No do tego Zetora co planujesz to każe tak ale do ciapka to według mnie za bogato, chyba że by go rozszerzyć i tył obciążyć mocno 

Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał:

🤣🤣🤣🤣🤣

nie masz pojęcia ile ładowacz na ciągniku może zrobić roboty a co do autorytetów to spójrz na siebie i to tak dokładnie ...

wczorajszy dzień ci zaszkodził 🤪

A co było niby wczoraj?

15 minut temu, Leszy napisał:

U was już nic nie hodują???? 

U nas nie potrzebne ładowacze do hodowli bo nawet w bele za bardzo nie zbierają... Na blisko 1000 domów to w bele nie wiem czy zbiera 3-4... Belujące chyba dwie we wsi... Kostkujących by z 5-6 spokojnie naliczył. Z tej garstki dużych to większość już nic nie hoduje albo hoduje tyle, że też w kostki zbierają bo bele nawet sensu nie mają.

Opublikowano
18 minut temu, slawek74 napisał:

myślę że się mylisz..

Nie Sławek...za droga w zakupie w porównaniu do roboty, jaką miałaby do zrobienia. Wozu nie kręcę, gnoju nie mam kosmicznych ilości...za mało godzin by u mnie kręciła, żeby to mógł być uzasadniony zakup...

13 minut temu, superfarmer02 napisał:

No do tego Zetora co planujesz to każe tak ale do ciapka to według mnie za bogato, chyba że by go rozszerzyć i tył obciążyć mocno 

Do ciapka to nawet nie robią...najmniejszy na siuntkę, ale tego bym nie kupił🤷...a jak się plany na Zetora uda zrealizować, to będę myślał...zobaczymy, co przyszłość przyniesie...

@superfarmer02 Krzysiu, tak to wygląda

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

A wlaśnie dołączę się do życzeń... @Aktywnyrolnik7245 @marcin19071980 @pedro2 oraz inni, którzy noszą to imię 💯 najlepszego...

2 godziny temu, PAN88 napisał:

@marcin19071980 najlepszego z okazji imienin 🍾🍾🍾

Dzięki za życzenia.Nie bardzo mam czas i ochotę zaglądać bo jeszcze trochę roboty mamy a podobno zima nadchodzi.

IMG_20231111_122112_710.jpg

Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Desperado napisał:

@Kowalsky30 to Marcin.   :P

Mówisz?? A bardziej pasuje do niego Swędziwór

1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Raz jeździłem takim Classem. 

A właśnie, pamiętasz, z miesiąc, dwa do tyłu wstawiałem link z SAMPO z mojej okolicy 

Sprzedali go, i w jego miejsce wpadł jakiś o 30 lat starszy Claas...

Edytowane przez bratrolnika
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v