Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

11 minut temu, wojtal24 napisał:

dobry wybór i bierz 15m łatwiej pod ścieżki w przyszłości

15 to nie na moje działki

no chyba że masz jakieś wąskie działki ale zawsze możesz łatwiej skrócić czy ewentualnie zamknąć sekcje na pół lancy

Opublikowano (edytowane)

Ogólnie mi się on nie psuł tylko zrobił się za mały na dalekie pola, woziłem wodę na przyczepie i moto pompo tankowałem,.

Ale ogólnie trzeba inwestować i dlatego zmieniłem aby było wygodniej bo i pola dużo przybyło.

Ten bardzki jest ok tylko lanca w jednym miejscu się zgięła bo przywaliłem po ciemku o groble od stawu sąsiada ale do naprostowania.

6 minut temu, Baks00 napisał:

@Strongman

Nie ma co się dziwić,u nas te bieradzkie 600 wracają do łask 🤭

Teraz mam takiego a i uziu tez zmienił.

20230321_161037.jpg

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Ogólnie mi się on nie psuł tylko zrobił się za mały na dalekie pola, woziłem wodę na przyczepie i moto pompo tankowałem,.

Ale ogólnie trzeba inwestować i dlatego zmieniłem aby było wygodniej bo i pola dużo przybyło.

Ten bardzki jest ok tylko lanca w jednym miejscu się zgięła bo przywaliłem po ciemku o groble od stawu sąsiada ale do naprostowania.

IMG_20231014_205332.jpg

• Haha 2
Opublikowano
2 godziny temu, Łolek napisał:

A ty wiesz ze ramy dla biardzkiego robił tolmet, może od 3 lat się to zmieniło 

Może i tak, tylko w tolmecie zbiornik bliżej ciągnika, bardziej płaski i przez to środek ciężkości korzystniej bliżej ciągnika

Opublikowano
32 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

No czemu nie napiszesz jak człowiek - tyle obrabiam, nawet mniej więcej, tym robię, tylko wszystko ukrywasz jakby to była jakaś tajemnica poliszynela. To takie ukrywanie nasuwa tylko jedną myśl - może nie ma o czym pisać bo nic nie ma?

desperat -juz dawno na rencie w piwnicy siedzi i nic nie uprawia. on wrozwoju zatrzymal sie gdy jego rodzine z malopolski wysiedlili..

1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Ty i największy obszarnik - dobrze, że herbatę już wypiłem bo bym się udławił.

herbata ?? kawe pij -wteyd sie nie zadlawisz.. 

wedlug ciebei ile mam ha  ?? nieraz pisalem...

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ehhh...niedowiarek...musi od innych przeczytać🤦...

To Ty też...Marcin🤔...

To ile tych mordzyn masz Jacuś🤔...już dawno mnie korciło zapytać...

morgi to nie ma zadnej ..a to hektaorw pewnei weicej niz ty.. pisalem niedawno.

1 godzinę temu, szymon09875 napisał:

Jak już rano wspomniałem, możesz mi nogi umyć i wodę wypić 🙄 

dziwne macie tam zwyczaje..nie masz wodociagu ?? tak wode oszczedzasz ??

morsowanie wskazane-zimna woda za darmo..

widzialem mistrzostwa polski w plywaniu zimowym -po 400 m ,ktorych wielu nie ukonczylo to ludzie marnie wygladali...az mi ich zal bylo 

1 godzinę temu, konteno napisał:

się pomaga

IMG_20231107_173730.jpg

myszy mu lowisz ??

1 godzinę temu, pedro2 napisał:

No. Chyba..

Tak wołają za mną 📢 

Nie śmiejcie się z placka, że późno sieje.

Tam w psychiatryku to i pewnie przepustkę nie tak łatwo dostać 😶

ile razy tak miales ze cie nie wypuszczali na przepustki w czasie prac polowych ?? 

dlugo byles w kaftanie ?? to tlumaczy twoje odloty w postach na af..

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
1 godzinę temu, jacus napisał:

widzialem mistrzostwa polski w plywaniu zimowym -po 400 m ,ktorych wielu nie ukonczylo to ludzie marnie wygladali...az mi ich zal bylo 

Trzeba spróbować 

53 minuty temu, Leszy napisał:

Chodzi Ci więc o ten sadomasochistyczny zwyczaj wystawiania się na ból i cierpienie? 

Jaki tam ból. 

Kiedyś się wdupiłem na stawie pod lód ale jakoś się wygrzebałem 

Opublikowano

🙋...3°...

8 godzin temu, jacus napisał:

morgi to nie ma zadnej ..a to hektaorw pewnei weicej niz ty.. pisalem niedawno.

Więc mi umknęło. Gdybyś był łaskaw raz jeszcze się pochwalić na ilu hektarach szalejesz. Ja to malutki jestem, więc zapewne masz więcej...

Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

morgi to nie ma zadnej ..a to hektaorw pewnei weicej niz ty..

A to ciekawe, mówiłeś że masz ziemie w 40 kawałkach  czy więcej, że u sąsiada nawracasz,   :P bo takie to małe  wszystko    xD

11 godzin temu, jacus napisał:

na poludniu zaczynaj sie brac za sianie..

moj rekord-6 grudnia.

xD no i dlatego zawsze gówno namłócisz, niby masz hektary a zboża dla gołąbków i do pieca.   :P

Opublikowano

Dobry wszystkim. Ale się dzień szykuje. Syn wczoraj gorączki dostał, czyli dzisiaj w domu zostaje,myślałem że żona będzie w domu ale do pracy jedzie,córka do przedszkola. Plan na dzisiaj próbować orać. Jak będzie szło ciężko to dzwonię po usługę

Opublikowano
9 godzin temu, jacus napisał:

kawe pij

Przecież kawa to jeden smród a potem by mi się do rana tym dziadostwem odbijało.

9 godzin temu, jacus napisał:

wedlug ciebei ile mam ha  ?? nieraz pisalem...

Pisałeś coś koło 30ha ale osobiście nie sądzę, że masz 1/3 tego - no chyba, że większość to wasze ugory i zarośla.

Słonecznie, ciepło nawet.

• Haha 1
Opublikowano

35 minut temu, slawek74 napisał:

tam odrazu hektary 🤭 in każdą działkę nawet 5ar traktuje jak hektar 😁 zresztą on dalej na praktykach 🙋‍♂️😛

coś się towrzystwo pospało 🤔

mam taka 5 ar ?? 7 najmniejsza.ale to dzierzawa i miedza dawno zniknela..ale za to onw jest 😂

27 minut temu, Desperado napisał:

A to ciekawe, mówiłeś że masz ziemie w 40 kawałkach  czy więcej, że u sąsiada nawracasz,   :P bo takie to małe  wszystko    xD

xD no i dlatego zawsze gówno namłócisz, niby masz hektary a zboża dla gołąbków i do pieca.   :P

to i tak wiecej niz ty 🤣. juz wczoraj rolnik postepowy -tak postepowy jak ty-pytal o to

wielka ci zrobili krzywde ze cie wyrwali z malopolskich korzenii..

4 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

Przecież kawa to jeden smród a potem by mi się do rana tym dziadostwem odbijało.

Pisałeś coś koło 30ha ale osobiście nie sądzę, że masz 1/3 tego - no chyba, że większość to wasze ugory i zarośla.

Słonecznie, ciepło nawet.

chyba dawno nie przejezdzales nawet... prawie wszystko zaorane . ze 20 lat temu to polowa odlogiem lezala, teraz to najwieksze dziadostwa albo wlasciciele nieznani . 

na jakiej podstawie tak sadzisz ?? do doplat daje prawie 20 bez 2 arow🤣 a jeszcze te bez umow..ugorow mam tyle zeby norme wypelnic.

jeszcze raz ci napisze- wiekszosc asow to ma kilkanascie hektarow i jedynie babranie w gnoju ratuje ich gospodarswa od likwidacji.

ja nie mam zwierzat od paru lat wiec poszedlem do pracy. zreszta nigdy z samego gospodarstwa nie zylem..

przy cenie 410 za kukurydze to wyplaty braknie na straty.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v