Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dziewczyny i chłopaki gnojówkę na łąki już wywieźli ? Bo nie wiem czy wozić jeszcze można , jak to z tymi terminami jest?

rozlana na resztki pożniwne po kukurydzy...

Opublikowano
16 minut temu, pedro2 napisał:

Wczesną wiosną chłopakowi z wioski przyszło młodego rolnika do zwrotu całość  bo nie uzupełnił wykształcenia, dostał razem ze mną w 2015. 

Tak ciężko jakąkolwiek szkołę skończyć??? 

Opublikowano

Siemanko...10°...fajnie na dworze...

15 minut temu, pedro2 napisał:

Kurła jak arimr szybko działa...

Wczesną wiosną chłopakowi z wioski przyszło młodego rolnika do zwrotu całość  bo nie uzupełnił wykształcenia, dostał razem ze mną w 2015. 

W wakacje już od komornika pisma dostawał, mówił że mu uja komornik zrobi. 

No i wczoraj komornik z policją zabrali największy traktor i pług. Masakra. 

A jeszcze u mnie w kieszeni siedzi, chyba już nie odzyskam 

W ramach bonusu wciągną go do jakiegoś systemu i o programach może zapomnieć, gdyby mu się zachciało...

2 godziny temu, slawek74 napisał:

wyskoczył fluk do kolana

Sławek coś Ty w nocy robił....albo czego robić...nie mogłeś🤔🤭

• Like 1
Opublikowano
26 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dziewczyny i chłopaki gnojówkę na łąki już wywieźli ? Bo nie wiem czy wozić jeszcze można , jak to z tymi terminami jest?

Ciekawe czy jeśli na łąki można, to czy na takie do kasacji również :D 

Opublikowano
23 minuty temu, pedro2 napisał:

To co on nie wiedział co robi?

• Like 1
Opublikowano
15 minut temu, Leszy napisał:

Tak ciężko jakąkolwiek szkołę skończyć??? 

Próbował zaocznie zrobić. Ale tak pilnie jeździł, że mu prawko za chlanie zabrali. I nie skończył. 

Na początku tego roku już 3 raz prawko zabrali i gdyby nie dzieci to by siedział. Poszły hektary, lasu trochę i się jakoś wygrzebał. Ale ledwo zdążył się wygrzebać, a agencja przysłała pismo o mr. 

Podziwiam psychikę, ja już bym chyba nie dał rady. 

Opublikowano
38 minut temu, pedro2 napisał:

mogliby mi od razu przyprowadzić ten traktor, jaki by nie był w ramach zadośćuczynienia za mój brak młodego rolasa. 

podyplomowke szybko dorobię 🤭

Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

Próbował zaocznie zrobić. Ale tak pilnie jeździł, że mu prawko za chlanie zabrali. I nie skończył. 

Na początku tego roku już 3 raz prawko zabrali i gdyby nie dzieci to by siedział. Poszły hektary, lasu trochę i się jakoś wygrzebał. Ale ledwo zdążył się wygrzebać, a agencja przysłała pismo o mr. 

Nie znam gościa, ale być może brak mózgu powoduje, że się nie przejmuje tym..... 

• Like 2
Opublikowano

Ale przecież mieli już nie zabierać ciągników rolnikom 🤔 weszła jakaś ustawa po tej głośnej akcji z belarusem. 

I co najlepsze to był to jego jedyny ciągnik bo dwa małe na ojca stoją. Ziemię też na ojca przepisał jak się zaczęło palić 

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Ale przecież mieli już nie zabierać ciągników rolnikom 🤔 weszła jakaś ustawa po tej głośnej akcji z belarusem. 

I co najlepsze to był to jego jedyny ciągnik bo dwa małe na ojca stoją. Ziemię też na ojca przepisał jak się zaczęło palić 

To na co mu traktor jak już nawet ziemi nie ma a bez tego to nawet rolnikiem nie jest.

• Like 1
Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał:

Zasada 3 pokoleń? Czemu miałbyś nie dać rady? Do innej roboty niż rolasowanie się nie nadajesz? Nasajesz się przecież a że chłop głupi to ma co ma. Przestał chociaż w pierwszej ławce w kościele siedzieć?

5 minut temu, pedro2 napisał:

Gdyby mu zależało to by sam sprzedał poniżej rynkowej ale drożej niż komornik wycenił.

3 minuty temu, HF86 napisał:

te przepisywanie majątku toto czyste k**estwo. 

Hf! Ty mnie Mateusza nie obrażaj! Przykład idzie z góry 

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v