Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Ja pierdzielę, dzieciarnia chyba z całej gminy się zlazla i halloween urządzają, co chwilę słyszę "cukierek albo psikus" , teraz już wiem co @Chłoporobotnik czuje...

To poganskie swiento, ja nim gardzę

Już ta Ameryka całkiem ludziom we łbie namieszała.

Edytowane przez Strongman
  • Like 2
  • Haha 1
Opublikowano
Przed chwilą, Strongman napisał:

To poganskie swiento, ja nim gardzę.

z założenia każde święto, które obchodzi kościół katolicki ma genezę pogańską, więc w czym problem

nik tcię nie zmusza do obchodzenia irlandzkiego święta wigilii wszytskich świętych - bo stąd wzięła się tradycja helloween

a że termin zbiega się z celtyckim świętem duchów - sam kościół katolicki to wymyślił i na siłę przejął datę 1 listopada

• Thanks 1
Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Strongman napisał:

To poganskie swiento, ja nim gardzę

Już ta Ameryka całkiem ludziom we łbie namieszała.

Jakie pogańskie xD All Halllows Eve, wigilia wszystkich świętych xD Święto to pochodzi z najbardziej katolickiego państwa w Europie, z Irlandii xD

A jak coś to wyrzuć przed Bożym Narodzeniem pogańską choinkę z swojego domu xD Wbrew pozorom katolicyzm w polskim wydaniu aż wypchany jest pogańskimi zwyczajami ...

Edytowane przez Tomasz0611
  • Like 1
Opublikowano
6 minut temu, bratrolnika napisał:

Ja pierdzielę, dzieciarnia chyba z całej gminy się zlazla i halloween urządzają, co chwilę słyszę "cukierek albo psikus" , teraz już wiem co @Chłoporobotnik czuje...

Chloporobotnik niby taki zacofany niby z kobietkami nic ten teges ale węglem drewnem nie pali oj coś czuję że on nas wszystkich w konia robi!

Opublikowano

To polej ich wodą jak nie chcą Ci dać cukierka

A najlepiej barszczem czerwonym żeby było krwiście

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)

14 minut temu, Karol6130 napisał:

Bogacz 

Tak jak mój teść 

Resized_20231031_142834.jpeg

Już wiesz jak powstała doopa. Teść pokazał Ci narzędzie i dał przestrogę. Jak podskoczysz za wysoko to z dwóch pośladków zrobi ci matles na jaja🤣

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
Karol6130 napisał:

To polej ich wodą jak nie chcą Ci dać cukierka

A najlepiej barszczem czerwonym żeby było krwiście

wrzącym dla lepszego efektu

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Już wiesz jak powstała doopa. Teść pokazał Ci narzędzie i dał przestrogę. Jak podskoczysz za wysoko to z dwóch pośladków zrobi ci matles na jaja🤣

Zaciąłeś się 🤣

Opublikowano
1 minutę temu, Bananek napisał:

wrzącym dla lepszego efektu

Wtedy była by prawdziwa maskarada

Zleciały by się przebierańce 

Rodzice policja doktory i prokuratory

1 minutę temu, Agrest napisał:

Internet się jąka🤣

Kiedyś ciotka opowiadała jak jeden przyszedł się kłuci 

I zaczął ku ku ku 

Później chu chu chu

No i wzięła mu trochę pomogła żeby było szybciej i kończyła 

I znowu chłop się zaciął i w końcu ku poszedł w chu

• Haha 2
Opublikowano
Strongman napisał:

Oj tam  z żoną oglondam i ją masuje.

a ona jego? 😉 jeśli rzeczywiście jesteś Pan strongman, panie Wiesław, to masaż w Twoim wykonaniu pewnie trzeszczy na drugim końcu wioski.

Karol6130 napisał:

Romantyk z ciebie 

Jak będą reklamy to pewnie...🤭

konar zapłonie

Opublikowano
2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Sama radocha, zwłaszcza jak na twoje wyjdzie. 

Niektórych na taki podateczek po prostu stać, tak jak moich somsiadów, 5 ludzi, dobrze zarabiających i mających dobre emerytury a aut 7 czy 8.

No właśnie ta robota i latanie dokładać. Kiedyś sobie nie wyobrażałem jak można bez węgla, drewna a teraz za nic w świecie bym do tego nie chciał wracać.

Pjoter znam conajmniej trzech którzy są posiadaxzami w sumie  pewnie 2000aut

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v