Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
7 minut temu, Bogdan_ja napisał:

Oni tak mają że jak się doczepia to wszyscy na raz .😁

W tym roku u mnie robią całą gminę. Jak byli z ARiMR to mówili, że każdy. Czy to mały, czy większy, czy ogromny. Latają po wsi na kilka samochodów. O do tego jeszcze jakaś firma zewnętrzna z dronami

Opublikowano
53 minuty temu, gregor1284 napisał:

Ten co tak powie to napewno 

Brzydkie to gorsze jak mój tarpan z żukiem razem wzięte 

No bo ja właśnie chcę wymienić za żuka 🤔

Opublikowano
2 godziny temu, wojtal24 napisał:

to weź się za robotę i zarob na to gospodarstwo a nie szukasz dziewczyny z gospodarstwem znajdź dziewczynę i się doróbcie gospodarstwa wspólnie to jest sztuką

Chłopie, na prostych pracach fizycznych się nie dorobisz nigdzie poza własnym gospodarstwem. Dlatego moja dziewczyna musi mieć ten warsztat ( hektary i sprzęt)  ja zaś wniosę pracowitość i uczciwość małżeńską

• Haha 2
Opublikowano (edytowane)
2 godziny temu, Kowalsky30 napisał:

Mam zaufanego doradcę z arimr (pan Grzegorz B), który mnie nigdy nie zawiódł i potrafi wytłumaczyć niuanse, na które nigdzie nie znajdę odpowiedzi

A co ty tej rozmowy o tych baranach tak się boisz 🤔fajne barany ,wstaw jeszcze raz 😁może która na barany poleci  🤔

Edytowane przez Bogdan_ja
Opublikowano
23 minuty temu, Qwazi napisał:

ARiMR i PIORiN już były...przed chwilą się PIW zapowiedział...jeden miesiąc trzy kontrole🤦...

A co się stało , jakiś donosik był na ciebie 🤔

Opublikowano
4 minuty temu, Kowalsky30 napisał:

Chłopie, na prostych pracach fizycznych się nie dorobisz nigdzie poza własnym gospodarstwem. Dlatego moja dziewczyna musi mieć ten warsztat ( hektary i sprzęt)  ja zaś wniosę pracowitość i uczciwość małżeńską

Co ty godosz łorowiaczek 😁🤔😁🤔😁

Opublikowano
5 minut temu, Kowalsky30 napisał:

Przecież masz łowiecki a kiedyś to nawet mowa o jakiejś krowinie była...

• Haha 2
Opublikowano
Qwazi napisał:

W tym roku u mnie robią całą gminę. Jak byli z ARiMR to mówili, że każdy. Czy to mały, czy większy, czy ogromny. Latają po wsi na kilka samochodów. O do tego jeszcze jakaś firma zewnętrzna z dronami

u nas w 2017 był taki dywanowy nalot. musiałem wtedy dwie sprawy odkręcać bo zewnętrzna firma rów, który mogę przeskoczyć wpisała jako ciek wodny 6m. druga sprawa to truskawki, które po zbiorze były zapuszczone uznali za nieużytek. przez tych pojebów musiałem kilka razy do Łomży jeździć. a wiadomo co to znaczy Łomża. inny świat.

Opublikowano
5 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

O kuźwa

Nic nie bój. Obskoczą raz i kilka albo kilkanaście lat spokój. Zewnętrzna firma przeprowadza dokładniejsze kontrole, ale oni biorą tylko mały procent gospodarstw resztę agencja kontroluje tak z grubsza

Opublikowano
39 minut temu, 6465 napisał:

No bo ja właśnie chcę wymienić za żuka 🤔

Żuka się nie pozbędę. Inwestycje poczynione to liczę że do tych 600k dojeździ

27 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Przecież masz łowiecki a kiedyś to nawet mowa o jakiejś krowinie była...

I ostrewkach

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, Bananek napisał:

u nas w 2017 był taki dywanowy nalot. musiałem wtedy dwie sprawy odkręcać bo zewnętrzna firma rów, który mogę przeskoczyć wpisała jako ciek wodny 6m. druga sprawa to truskawki, które po zbiorze były zapuszczone uznali za nieużytek. przez tych pojebów musiałem kilka razy do Łomży jeździć. a wiadomo co to znaczy Łomża. inny świat.

Poprzednią kontrolę z ARiMR miałem w 2019...

U mnie może być też to, że na jednej działce system woła, żeby dodać 1a użytku rolnego, którego nijak nie mogę dodać. Nawet ludzie biegli w temacie też nie potrafią. I wyrzuca taki błąd, że deklarowana działka ma powierzchnię mniejszą od PEG. Jako, że nie idzie tego zmienić to wysyłam wniosek z błędem. O ile teraz kontrolują wszystkich, to poprzednio ze wsi tylko ja miałem kontrolę. Ci, co teraz byli na kontroli, stwierdzili, że to wysyłanie z błędem też może zwiekszać prawdopodobieństwo wytypowania do kontroli...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano (edytowane)
29 minut temu, 6465 napisał:

No u mnie żuk stał się zbędny, odkąd hodowla zlikwidowana. 

Ojciec teraz przebąkuje, że chce jeszcze na stare lata nowe auto - za nic w świecie sobie nie da przetłumaczyć, że na tysiąc, góra dwa tysiące kilometrów w roku to nie warto. Odpowiada na to tak - to ty se to auto weźnies. I można mu tłumaczyć, że do takiego to aż żal wrzucić worek z ziemniakami czy 50 kurcząt.

Pierwsza tura zamrożona.

20231031_152243.jpg

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
8 minut temu, Qwazi napisał:

Piotrze, on nie patrzy w kategoriach opłacalności. Dla niego to jest swego rodzaju cel, który jeszcze chce osiągnąć...i mu nie wytłumaczysz...

On o auto w odróżnieniu ode mnie dba więc zadbane auto zawsze nabywcę znajdzie. Ja swojego nie zmieniam głównie z racji tego, że to pojazd głównie towarowy i tylko ja tym jeżdżę i to tylko woķół komina więc to nie ma wyglądać za specjalnie...

Opublikowano
28 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Ojciec teraz przebąkuje, że chce jeszcze na stare lata nowe auto - za nic w świecie sobie nie da przetłumaczyć, że na tysiąc, góra dwa tysiące kilometrów w roku to nie warto. Odpowiada na to tak - to ty se to auto weźnies. I można mu tłumaczyć, że do takiego to aż żal wrzucić worek z ziemniakami czy 50 kurcząt.

Pierwsza tura zamrożona.

20231031_152243.jpg

Baba miała by z Tobą dobrze 🙂

Opublikowano
12 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

On o auto w odróżnieniu ode mnie dba więc zadbane auto zawsze nabywcę znajdzie. Ja swojego nie zmieniam głównie z racji tego, że to pojazd głównie towarowy i tylko ja tym jeżdżę i to tylko woķół komina więc to nie ma wyglądać za specjalnie...

Macie całkiem inne podejście do tego tematu i te argumenty, które są ważne dla jednego, będą mało istotne dla drugiego. Ty patrzysz od strony materialnej, bo to dla Ciebie ważniejsze, a dla ojca ważniejszy jest aspekt emocjonalny (zresztą u osób starszych to jest powszechne)🤷...

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

🌧️

Kurła łuparkę do drewna rozwaliłem

Chciało się 5 sękatego rozłupać i poszło nie tak i pogięło tłoka. 

Musiała być germańska, polska by się nie popsuła xD to teraz siekierka w rękę, trochę brzucha spalisz ;)

Edytowane przez Tomasz0611
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v