Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Strongman ja też złapię każdą na pastwisku, ale jak rogów nie ma, to wypadałoby mieć jakąś możliwość, żeby taką sztukę skutecznie przytrzymać lub przeprowadzić, a to tylko krowa...

5 minut temu, superfarmer02 napisał:

U nas jak jeszcze krowy były to chodziły w pastuchu to wystarczyło rozgrodzic, otworzyć drzwi i każda na swoje miejsce wchodziła, jak się zapomniało zapiąć to się człowiek orientował następnego dnia przy wypuszczaniu 🤭

A to też tak jest, tylko, że jak zapomnę którejś uwiązać to się zorientuje, kiedy daję paszę, bo łańcuch se leży na korytarzu paszowym i od razu go zobaczę...nigdy nie rzucam łańcucha krowie pod nogi, po odpięciu...mam parę takich, może głupich, nawyków i to jest jeden z nich...

• Like 1
Opublikowano
47 minut temu, PAN88 napisał:

Żaden problem.  W ostatnim czasie  zawsze trzeźwy 

No i gra gitara. Polecisz odrazu na Jugosławię a na powrocie weźmiesz słoiki. Tylko teraz chcij czyste 

13 minut temu, donweter1989 napisał:

Dzień dobry czy tam dobry wieczór, bo to już ciężko się zorientować 🖐️

A część wstrętny Kaszubie 

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

@Strongman ja też złapię każdą na pastwisku, ale jak rogów nie ma, to wypadałoby mieć jakąś możliwość, żeby taką sztukę skutecznie przytrzymać lub przeprowadzić, a to tylko krowa...

A to też tak jest, tylko, że jak zapomnę którejś uwiązać to się zorientuje, kiedy daję paszę, bo łańcuch se leży na korytarzu paszowym i od razu go zobaczę...nigdy nie rzucam łańcucha krowie pod nogi, po odpięciu...mam parę takich, może głupich, nawyków i to jest jeden z nich...

Wieszanie łańcucha wygodniejsze 

Opublikowano (edytowane)
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Metal fach gotowy na akcję kukurydza 

20231030_185222.jpg

Dzisiaj u znajomego kosili chłopaki, dwie przyczepy 12 cargo i 8 metalfach czerwona. Małe kawałki po 80ar i tylko jeździli z pola na pole. Nasypane było na cargo sporo i dwie ostatnie działki dosypywał, końcówka ze zbiornika na siłę nasypane w czub bo nie chcieli na drugą sypać

Edytowane przez Belaruss820
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Wieszanie łańcucha wygodniejsze 

Czy ja wiem...korytarz paszowy wyżej o 0,5 metra od legowisk...jeden czort go rzucić czy powiesić...a nawet szybciej nie wieszając...zresztą konstruktor, w tym przypadku nie przewidział urządzeń do wieszania łańcuchów🤷...

Opublikowano

Przeglądam długoterminówkę.

Kurna nawet jednego dnia do 13 grudnia z minusową temperaturą nie widać,  a prawdopodobnie i nocy.

Pewno wiosna będzie ciekawa

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

No to niezła literówka... 

Jak tam ryba 

Byłem wczoraj po historycznie najdłuższej przerwie od wędkowania w moim życiu, no i wpadły 3 oksy 30+ i jeden kaczy dziub ale bez wymiaru

A Ty wędkujesz jeszcze?

• Like 1
Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Przeglądam długoterminówkę.

Kurna nawet jednego dnia do 13 grudnia z minusową temperaturą nie widać,  a prawdopodobnie i nocy.

Pewno wiosna będzie ciekawa

A komu to zimno i mróz potrzebne?...

Opublikowano

A czemu tak tylko po środku? A nie po kolei?

Przed chwilą, donweter1989 napisał:

🤔?

Czy tabakę wciągasz nosem. Byłem kiedyś na imprezie na Kaszubach to ostro tam tabakę ciągną.

Opublikowano
11 minut temu, Belaruss820 napisał:

Dzisiaj u znajomego kosili chłopaki, dwie przyczepy 12 cargo i 8 metalfach czerwona. Małe kawałki po 80ar i tylko jeździli z pola na pole. Nasypane było na cargo sporo i dwie ostatnie działki dosypywał, końcówka ze zbiornika na siłę nasypane w czub bo nie chcieli na drugą sypać

Tu mokrej ponad 14 ton

Cześć w młyn, a część pojechała na suszarnie

Suchej będzie koło 14-15 ton

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Czy tabakę wciągasz nosem. Byłem kiedyś na imprezie na Kaszubach to ostro tam tabakę ciągną.

Ja nie z Kaszub, babka z tamtych stron pochodziła, a tabaka to nie moja bajka. Tytoń palony to jest to co lubię.

• Thanks 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Do mnie byś wpadł opryskać , bo nie mam czasu , tylko 255 ,bo tym byś za dużo zgniótł 🙂

Ale dlaczego taka popierdułka ten opryskiwacz 🤔

Ten nie gniecie dużo więcej niż 255

Bo ścieżki robione pod tego, a nowy opryskiwacz jeszcze nie dojechał 

2 godziny temu, pedro2 napisał:

Aby go nie przeważyło 😁 

No i zebrane 52 bele 🙆 szał. 

Miałem obawę w jednym miejscu

Robią drogę i spory rów, dołek zrobili przy zjeździe 

Sąsiad pojechał swoją amazonką na około

Robią mi drogę na pole

Dobre pisiory, dbają o swojego wroga 

• Confused 1
Opublikowano (edytowane)
24 minuty temu, Qwazi napisał:

Czy ja wiem...korytarz paszowy wyżej o 0,5 metra od legowisk...jeden czort go rzucić czy powiesić...a nawet szybciej nie wieszając...zresztą konstruktor, w tym przypadku nie przewidział urządzeń do wieszania łańcuchów🤷...

Toć normalnie na zapinkę wieszasz co zapinasz 

@superfarmer02 pa co sąsicoowi urosło

20231030_192924.jpg

Edytowane przez gregor1284
  • Haha 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v