Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
36 minut temu, Warmiak napisał:

Spróbuj na kawałku z bobem i nie słuchaj Tomasza on zwalcza konkurencję. W truskawki też możesz pójść i sprzedawać w dobrej cenie lokalnie przez spotted. Chociaż na truskawkach możesz dużo albo trochę mniej zarobić i są wymagające. Natomiast ceny bobu są stabilnie wysokie,  a sam jest łatwy w uprawie tylko potrzebuje wody.

Jak Ci dobrze pójdzie i będziesz miał zbyt powiększysz areał zasiewów w kolejnych latach.

A da rade to mechanicznie zebrać czy trzeba najmować ukraincow. Woda to jak za pomocą deszczowni?

Opublikowano
38 minut temu, Warmiak napisał:

Spróbuj na kawałku z bobem i nie słuchaj Tomasza on zwalcza konkurencję. W truskawki też możesz pójść i sprzedawać w dobrej cenie lokalnie przez spotted. Chociaż na truskawkach możesz dużo albo trochę mniej zarobić i są wymagające. Natomiast ceny bobu są stabilnie wysokie,  a sam jest łatwy w uprawie tylko potrzebuje wody.

Jak Ci dobrze pójdzie i będziesz miał zbyt powiększysz areał zasiewów w kolejnych latach.

Ale głupoty gadasz, bób w tym roku dopiero miał cenę, rok temu było 5zł/kg ...

Opublikowano
GRZES1545 napisał:

1 minutę temu, Rolnik1973 napisał:

Pada sobie 🌧️ już że 2 godziny. 

Jutro trzeba grzybów poszukać 

Podgrzybki pojawiają się, i miejscami prawdziwki. Jutro zerknę czy opienki się zaczynają.

trzeba by i mi się wybrać 🤔 bardzo lubię zbierać grzybki 👍

Przystanek Bieszczady ktoś ogląda 🤔

Opublikowano
1 godzinę temu, Chłoporobotnik napisał:

Pewnie, najłatwiej zwalać swoje niepowodzenia na innych i wszystko prócz siebie. 

Piotruś jakby Ci to powiedzieć żeby nie obrazić...

Masz swój świat, do kościoła nie chodzisz, nie uczestniczysz w życiu publicznym, nie myjesz się, wystarczy Ci aby micha, flacha, spanie i sranie. Wszystko oczywiście w samotności. 

Czy ja Ci prawię morały? Nie, bo mam w dvpie jak żyjesz dopóki nie zaczynasz kąsać i narzucać komuś swojego... 

Jakie zwalanie niepowodzeń? Coś Ci się pomyliło. Ja obywatelskie obowiązki spełniam i mam święte prawo do wyrażania swoich opinii czy wieszania ujow na politykach. 

Opublikowano
3 godziny temu, slawek74 napisał:

i raczej nie dla każdego....

dziwisz się że jestem zapatrzony ? da się przeżyć dużo taniej i można się obyć bez tego co trzeba mieć na wsi , nawet nie mając gospodarstwa dalej pozostaje dużo więcej zmartwień , obowiązków i więcej kosztów które trzeba ponieść by egzystencja była na porównywalnym  poziomie 

tam bez samochodu się obejdziesz i możesz nie mieć swoich 4 kątów i też żyjesz 

jak to znajoma z roboty gada "bogaty nic nie zabierze, biedny nic nie zostawi" 

się ponastawiają ,pobudują nawet nie tylko gospodarek ale nawet samych chałup a dzieci i tak wyfruną na swoje prędzej czy później co pobudowali się zmarnuje

37 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale milion aut marki isera już wycofał z ruchu...

to była marketingowa pralnia kasy i dotacji jak skrzynia Vigus lubelskiego ursusa 

Opublikowano
2 minuty temu, bratrolnika napisał:

Sprzedawaj ojcowiznę i idź do miasta, jak tam taki miód 

dzięki za dobre rady z których ani inni tu ani ty sam nie skorzystałeś 

2 minuty temu, Leszy napisał:

Z miasta kupują domy na wsiach, a ze wsi mieszkania w miastach.

najwidoczniej każdy chce zmian i czegoś innego w życiu niż to co miał dotychczas

Opublikowano
8 minut temu, pedro2 napisał:

Piotruś jakby Ci to powiedzieć żeby nie obrazić...

Masz swój świat, do kościoła nie chodzisz, nie uczestniczysz w życiu publicznym, nie myjesz się, wystarczy Ci aby micha, flacha, spanie i sranie. Wszystko oczywiście w samotności. 

Czy ja Ci prawię morały? Nie, bo mam w dvpie jak żyjesz dopóki nie zaczynasz kąsać i narzucać komuś swojego... 

Jakie zwalanie niepowodzeń? Coś Ci się pomyliło. Ja obywatelskie obowiązki spełniam i mam święte prawo do wyrażania swoich opinii czy wieszania ujow na politykach. 

No tylko po cholerę wieszasz na nich swoje uje, skoro sam ich wybrałeś lub wybrał ktoś inny, prawo wyboru i przywilej. Ja na przykład nie byłem bo mi lotto kto będzie rządził ale byłeś, zagłosowałeś i teraz będziesz narzekał, wieszał uje aż do następnych wyborów za to, że ktoś lub ty sam sobie wybrałeś?

Opublikowano

Bo obchodzi mnie mój kraj, mój los, bezpieczne i godne życie moje i bliskich. Głosem daję mu kredyt zaufania i potem go z tego co obiecał i jak działa rozliczam. Wiem, że nie pojmujesz tego bo tak jak wyżej napisałem to nie Twój świat. 

Masz wywalone, mogą ciapate i ruski przyjść jutro, mogą sprzedać kraj niemcom, a Tobie aby micha i flacha. 

7 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

No tylko po cholerę wieszasz na nich swoje uje, skoro sam ich wybrałeś lub wybrał ktoś inny, prawo wyboru i przywilej. Ja na przykład nie byłem bo mi lotto kto będzie rządził ale byłeś, zagłosowałeś i teraz będziesz narzekał, wieszał uje aż do następnych wyborów za to, że ktoś lub ty sam sobie wybrałeś?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v