Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
34 minuty temu, gregor1284 napisał:

"Tato ale tym razem dasz nam maskę"

jak maskę, patrząc przez maskę to się nie nauczą

32 minuty temu, Leszy napisał:

Pewnie już starsze trochę. Bo syn trzy lata, to w garażu ma najlepszy ubaw, i najfajniejsze zabawki. ;)   

pamiętam kiedyś, miałem takie stare Polo, coś mi się pod spodem rozpadło, to podniosłem go na lewarku, kładę się pod niego i naprawiam, patrzę, a młody półtora roku na karku leży koło mnie, pod samochodem

• Like 1
Opublikowano

U mnie córa rzadko się kręci koło garażu, ale lubi malować ściany  i szukać mi jakichś rzeczy. Oczywiście dłużej jej tłumacze jak coś wygląda niż sam jakbym poszedł, ale potem jak jest rozmowa

- ale pomogłam ci trochę?

- no pewnie że tak

- ale widzisz, dobrze że byłam, przyniosłam ci to, to sam nie musiałeś isc

- no pewnie kochanie

To jednak ciepłej się na sercu robi. 

Co prawda to tylko małe przerywniki jak się oderwie od telefonu, ale zawsze 😅

• Like 3
Opublikowano
17 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Kurła pojechałem siać a zapomniałem, że kamień trzeba wcześniej sprzątnąć 🙄

Dobrze że siewnika nie zapomniałeś 😛

Opublikowano
17 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dobrze że siewnika nie zapomniałeś 😛

Panie, ja przejechałem ze trzy kilometry kiedyś po słomę, zanim się zorientowałem, że wideł nie mam na ładowaczu..... 

Opublikowano

gdy wyjezdzam to nie ma problemu z odpasaniem swin-dzieci chocby i bez ochoty to przyjezdzaja..ale tego do dojenia nie ma co prownywac...

2 godziny temu, PAN88 napisał:

Oto to panie  Krzyśku.  A pamiętaj  od krów dojenia i dzieci  bawienia uchron panie Boże.  Chociaż jak miałbym wybór krowy doić a zajmować się  dziećmi  to wolę siedzieć z dzieciakami 

ja wole krowy doic..

2 godziny temu, bratrolnika napisał:

mi jak dzieciaki marudzą że im się nudzi, to mówię: chodźcie do garażu, tatuś nauczy was spawać🤣

gdy bylem maly to jezdzilem do wujka,ktory mial zaklad slusarski i patrzylem z daleka jak spawa.

2 godziny temu, 6465 napisał:

A kto to taki i skąd go znasz🤔😁

u niego tez pewnie komin czysci..

https://kominiarz-biedron.oferteo.pl/

• Haha 1
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

11 minut temu, Qwazi napisał:

Dzisiaj rekord...poranne zmagania oborowe zamknęły się w 1godz 23 minutach 😎...

Tak szybko to pewnie kobieta Cię pogoniła 

Kobieta to na niego w domu czekała i dlatego się tak szybko uwinął 🤫🤔🤭

superfarmer02 napisał:

2 minuty temu, 6465 napisał:

Patrz ja wiosny nie czekam. Hamak Trzaskowskiego i w d*pę nie parzy 🤷

Ty kurła leniu patentowany, do roboty a nie się opierpapier za moje podatki 

no właśnie on w pracy 🤭😆😆😆😆😆😆😆

• Like 1
  • Haha 1
Opublikowano
13 minut temu, wojtal24 napisał:

A to to wieczorem 😎...rano to można co najwyżej z obawy...przed jakimiś pretensjami po nocy...ogarnąć raz dwa i szybciutko...w pole...wrócić wieczorem, żeby się... zrehabilitować 😉🤭

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, wojtal24 napisał:

no właśnie on w pracy 🤭😆😆😆😆😆😆😆

On taki cwaniak że z żoną mnie zapoznał i mojego numeru w telefonie nie zapisał, a często do mnie dzwoni, raz dzwoniłem żona odbiera pyto kto dzwoni tłumaczę a ona zdziwiona czemu Mariusz nie zapisał 🤔, boi się skubaniec, przezorny 😉

@Qwazi jak to jest 🤔

Edytowane przez Łolek
  • Haha 2
Opublikowano

Pany, która opcja będzie lepsza? 

Przerwana linia - nie ma tam ściany, większość rzeczy robię na lewo od niej.

Czerwone kropki oprawy z żarówkami ledowymi  odpowiednik 150w

Czerwone kreski - świetlówki ledowe 2x 150cm każda. 

D - drzwi (duże wychodzą pod wiate, małe do warsztatu małego)

O - okna, dość spore, z wymiany w chacie, ale od "ciemnej" strony podwórka. Pomieszczenie ~8.5x5.5 teraz mam 4oprawy i te świetlówki są po jednej stronie założone (robiłem to jak dopiero zaczynałem tam sprzątać i inaczej to widziałem wtedy)

IMG_20231018_143757315_copy_2040x1148.jpg

IMG_20231018_143803956_copy_2040x1148.jpg

IMG_20231018_144722290_copy_2040x921.jpg

Opublikowano

Też tak myślę, że im więcej tym lepiej - zawsze to mniej martwych miejsc.  Jeszcze ewentualnie moge tak zrobić, a wtedy te świetlówki do innego pomieszczenia. Choć wydaje mi się, że ta opcja z pierwszego zdjęcia najlepsza - najrówniej, a świetlówki lepiej na środek, bo są niższe, a mam na tej linii na której by były na środku balek, to mniej wystaja

IMG_20231018_150603809_copy_2040x1148.jpg

Opublikowano
22 minuty temu, Łolek napisał:

On taki cwaniak że z żoną mnie zapoznał i mojego numeru w telefonie nie zapisał, a często do mnie dzwoni, raz dzwoniłem żona odbiera pyto kto dzwoni tłumaczę a ona zdziwiona czemu Mariusz nie zapisał 🤔, boi się skubaniec, przezorny 😉

@Qwazi jak to jest 🤔

Przezorny zawsze...ubezpieczony🤷

A Ty żeś...niebezpieczny...tak, że wisz...tego...no😉🤭...

Jeszcze ją byś podpuścił i już wogóle bym...spod stołu nie wyjrzał nawet 🙆...a tak to...chociaż na święta🤭...

• Haha 1
Opublikowano
33 minuty temu, Łolek napisał:

trzeba było jej  jakich głupot nagadać, ja bym tak zrobił

w sumie to mam numer do Mariusza..... ciekawe czy mój ma zapisany

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, bratrolnika napisał:

trzeba było jej  jakich głupot nagadać, ja bym tak zrobił

w sumie to mam numer do Mariusza..... ciekawe czy mój ma zapisany

Nie mam🤷...

A żonie cały czas powtarzam, żeby nie odbierała niezapisanych, bo to te...od fotowoltaiki wydzwaniają🤭...

A właściwie, to czemu od Marka wtedy odebrała🤔...

Edytowane przez Qwazi
Opublikowano
27 minut temu, Qwazi napisał:

Przezorny zawsze...ubezpieczony🤷

A Ty żeś...niebezpieczny...tak, że wisz...tego...no😉🤭...

Jeszcze ją byś podpuścił i już wogóle bym...spod stołu nie wyjrzał nawet 🙆...a tak to...chociaż na święta🤭...

E tam niebezpieczny, ja to łagodny że ło 🙆‍♂️

Opublikowano
12 minut temu, bratrolnika napisał:

[Der Allgemeine Smalltalk] Inklusive Wetter- und Stimmungskapriolen ...

może wcześniej napisał smsa "odbierz jak stara nie będzie w okolicy" i ona odczytała🤣

No tera to Cię...zapiszę...pomyślę tylko...jak🤔😉🤭...

2 minuty temu, Łolek napisał:

E tam niebezpieczny, ja to łagodny że ło 🙆‍♂️

A kobity takich...lubieją🤷...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v