Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
9 godzin temu, gregor1284 napisał:

Tylo jałowce wyrwać zostało. Ale jak jałowce rosną to ziemia dobra 😁

Rarytas 🤭 

5mm za wczoraj. 

Pszenżyto 6dzień jak posiane nie za bardzo chce się ze światem przywitać. Musi mu zimno.

Opublikowano
4 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Sucho jest

Ale że nie ma nawet niedobrych to anomalia. 

Może teraz 2 dni ciepła to co wylizie 

Muchomory pokazują się u nas jak trzeba komuś 🤭

Patrz Rychu na wzór od germańca c360 taki wieszak zrobiłem wczoraj. Luks sprawa 

20231013_074815.jpg

• Like 2
Opublikowano

No ale 5.5 to dzierżawa

3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Muchomory pokazują się u nas jak trzeba komuś 🤭

Patrz Rychu na wzór od germańca c360 taki wieszak zrobiłem wczoraj. Luks sprawa &key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

20231013_074815.jpg

Ja mam odczepiony

Po co ma się merdać i zawadzać

Mam 4 szt przy głównych maszynach i na maszynie wisi

I jeden uniwersalny gdzie potrzeba. 

Nie trzeba kręcić regulować tylko wpunam i ju

• Thanks 1
Opublikowano

Niea co się z Ryśka śmiać jak się samemu ściemnia przy parku co by za szybko roboty nie skończyć🤭

IMG_20231013_075529.jpg

5 minut temu, Rolnik1973 napisał:

No ale 5.5 to dzierżawa

Jak nie będziesz dawał robić obrobić to pafnucego najmij on Tera duży germański traktora to ci pomoże.

• Haha 2
Opublikowano
49 minut temu, Łolek napisał:

Święte słowa 

Trochę nie jestem na bierząco ostatnio, ale rzucił mi się wpis @Aktywnyrolnik7245o Sławku że ma 3ha i coś tam, tylko Sławek na tych trzech hektarach ma wydajne stado i ogarnięte finanse bo i dom zrobiony i auto nowe ziemi nie kupi bo pewnie nie ma na sprzedaż , a Marcin na 40 hektarach jęczy że bida że się nie da, żeby z kogoś pociskać to samemu trzeba być fer 

Cześć, ciepło bez wiatru i pochmurno 

To jednak ma te 3ha? Bo mowa gdzieś tu była że 2.80 

33 minuty temu, marulekk napisał:

U nas lata temu babina tak jeździła do lasu aż zaciążyła 😁

Moze to przepuklina?

Opublikowano
55 minut temu, Rolnik1973 napisał:

🤝 🙋‍♂️

Mgła, rosa aż kapie z roślin 

Ech długo zanim obeschnie do odprysków to będzie po południu

Dzisiaj komar robił zamach na me życie.

Nie dał spać. 

Musi od tuska był.

Strach aby w kabinie wyborczej jakiego pegazusa do dlugoPISu nie wsadził. Rękę omsknie i na POpaprańców krzyżyk pójdzie 

• Haha 1
Opublikowano
9 godzin temu, konteno napisał:

to pewnie dyrektory takie u nas podostawali służbówki 

IMG_20231011_140434.jpg

jak ty to robisz że post sprzed 4 miesięcy znalazłeś???

ja czasem post sprzed trzech godzin potrzebuję zacytować, to się naszukam a i tak znaleźć nie mogę

49 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Gdzie masz te grzyby 

Mnie nie ma

Podjedziemy do lasu? 

Gdzie masz te grzyby 

Mnie nie ma

Podjedziemy do lasu? 

Rysiek wyrywa @malaczarna na nową furę🙆‍♂️

głowa siwieje, d*pa szaleje😋

36 minut temu, JarekBazydlo napisał:

Pare dni zimna potem znow ma cieplo zawitać więc spokojnie

mówisz żeby komarka jeszcze pod pierzynę nie chować???

• Haha 1
Opublikowano

Ja wczoraj mroziwe złożyłem.  Z de minimis, ciekawe czy wypłacą po nowym roku bo w tym to 0,8% zostało. Kurna była by piękna kasa. Zrekompensowała by mi to że inni za zboże dostają🤣

Opublikowano
23 minuty temu, Rolnik1973 napisał:

Ale jak POjadłem na kolację jajecznicę na kiełbasie z dzika to na meczu zasnąłem po czerwonej kartce i do 6:30 bez przebudzeń

15

Wyborcza ta kiełbasa? Pslowcy to i coś na deser dadzą i zapach do nowego volvo bys miał 

received_841075680854170.jpeg

Opublikowano
30 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Wstawać szykować opryskiwacz bo 8 x400 l do wypryskania

200 na hektar psikasz?

30 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Wstawać szykować opryskiwacz bo 8 x400 l do wypryskania

200 na hektar psikasz?

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Ja wczoraj mroziwe złożyłem.  Z de minimis, ciekawe czy wypłacą po nowym roku bo w tym to 0,8% zostało. Kurna była by piękna kasa. Zrekompensowała by mi to że inni za zboże dostają🤣

Suszowe przedłużyli do powyborach 😁

Opublikowano

Suszowego nie składam choć aplikacja pozwalała. Ale grzechem by było składać przy plonie 7,5t pszenżyta I 8,5t jęczmienia.

Owoce mróz faktycznie wyciął wyjątkowo 

Opublikowano
38 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Ale jak POjadłem na kolację jajecznicę na kiełbasie z dzika to na meczu zasnąłem po czerwonej kartce i do 6:30 bez przebudzeń

15

Halo, Ziobro  jest tu bamber co liczy na pisda 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v