Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, Baks00 napisał:

Deszcz pchnij do lubelakow,

Deszczu nie widać, chciałem wywiercić dołek na słupek w malinach nie ma szans dałem sobie spokój

Opublikowano
39 minut temu, jahooo napisał:

kolega pyta kolegę - Jak ty takie fajne laski znajdujesz?

Bo ja stosuję kryterium punktowe, poniżej 80 punktów w rankingu wogóle nie podchodzę

A jaka jest punktacja ?

Ma ci.... - 100pkt

Na ryby chodziłeś?

FB_IMG_1696266127985.jpg

• Haha 2
Opublikowano

Sipma nie narzekała. Przez kilka lat wymieniłem tylko dwa na komorze. I to na początku.

Opublikowano
2 minuty temu, JestemZeWsi napisał:

przestańcie się wyzywać

Skąd jesteś?

Opublikowano

Wracamy z pola, a tu gówniaki po 1,2m w kapeluszu pięciu urządziło sobie wędkowanie u mnie. Trąbnąłem, uciekli za las. Stanąłem za krzakami traktorem, a te hujki rowery zostawili i idą sobie do sąsiada nad staw, wędki rozstawili i siedzą 😁 ruszyłem za nimi traktorem, oni do rowerów, a wędki w lesie pozaczepiane żyłki za krzaki.

I tym sposobem jestem dobre 3 stówki do przodu, Shimano aero 5m z plecionką i gumą, druga zwykła z plecionką, ale nie zniszczona.  Ostatni ledwo pchał ten rower przez pola to krzyknąłem żeby z ojcami po wędki przyszli to oddam. 

Ot gnoje. A wystarczyło przyjść zapytać i bym pozwolił.

• Haha 1
Opublikowano
2 minuty temu, themrsakmejek napisał:

A smarujesz chociaż po myciu prasę?

Nie.

3 minuty temu, pedro2 napisał:

Wracamy z pola, a tu gówniaki po 1,2m w kapeluszu pięciu urządziło sobie wędkowanie u mnie. Trąbnąłem, uciekli za las. Stanąłem za krzakami traktorem, a te hujki rowery zostawili i idą sobie do sąsiada nad staw, wędki rozstawili i siedzą 😁 ruszyłem za nimi traktorem, oni do rowerów, a wędki w lesie pozaczepiane żyłki za krzaki.

I tym sposobem jestem dobre 3 stówki do przodu, Shimano aero 5m z plecionką i gumą, druga zwykła z plecionką, ale nie zniszczona.  Ostatni ledwo pchał ten rower przez pola to krzyknąłem żeby z ojcami po wędki przyszli to oddam. 

Ot gnoje. A wystarczyło przyjść zapytać i bym pozwolił.

A wiesz że wędki ukradłeś?

Opublikowano (edytowane)

Kurna...

Jaki wiatrzysko się na noc zrobił...

Oj chyba kończy się ciepło i słonecznie...

4 minuty temu, themrsakmejek napisał:

Odważnie że nie smarujesz, ja to tylko sprężarką swoją przedmuchuje.

Kostka prasa kiedys....zresztą inne sprzęty też na zimę myte... absolutnie żadnych skutków ubocznych nigdy nie zauważyłem... nie takie ciśnienie by z łożysk smar woda wypchała...

Edytowane przez Pafnucy12
Opublikowano
28 minut temu, themrsakmejek napisał:

Łożyska lubią to 😜🤪😁

Prasy i Anki nie myłem nigdy. Tylko kompresor 

9 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Nie.

A wiesz że wędki ukradłeś?

To raczej nie jest kradzież 🤷

• Like 2
Opublikowano
4 minuty temu, Karol6130 napisał:

Nie wypcha 

Wystarczy że się dostanie

Dajta spokój....czerwona wstążeczkę przyczepie i... dobrze będzie ..

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v