Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

📢📢📢📢📢📢

Człowieki

Jutro jakbym posiał pszenicę po łące 

Jakby tak od razu opryskać glifosatem żeby te zielone kępki co po wyciągane uprawą i co siewnik wyciągnie przyjęły glifo czy to by zadziałało żeby uschło i nie odrosło? 

Opublikowano
29 minut temu, Karol6130 napisał:

Trzeba kupić coś na kołku, nie musi być odrazu resor 

Teraz do stawów i akwenów dopłacają 

Ja bym kopał dołek bo plaża jest to i "turystki by były "🤭🫢

Ale wodę chyba od Piotrka tam z Polanki bym musiał ściągać 🙃😉

• Like 1
Opublikowano
Leszy napisał:

29 minut temu, Karol6130 napisał:

Trzeba kupić coś na kołku, nie musi być odrazu resor 

Teraz do stawów i akwenów dopłacają 

Ja bym kopał dołek bo plaża jest to i "turystki by były "🤭🫢

Ale wodę chyba od Piotrka tam z Polanki bym musiał ściągać 🙃😉

ale on nie odda 🤣🤪

Opublikowano
2 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

🤕 kurła dwa poszły&key=4ddd69c9f7bf45ccd6f227bb8d175ae1005

IMG_20231002_163233_149.jpg

IMG_20231002_163350_212.jpg

A wystarczyło Waryński kupić...

Czemu za cholerę się posłuchać nigdy nie chcesz?

Opublikowano
Przed chwilą, 6465 napisał:

kupca na kukurydzę.

To co wcześniej nie pykło?

Opublikowano
5 godzin temu, Leszy napisał:

Siedlisko być może będzie na sprzedaż :D Całkiem przytulne. ;) 

IMG_20231002_134747_502.jpg

Co to to siedlisko u was? Co to za zarośnięte jakieś budynki? 

2 godziny temu, slawek74 napisał:

a to odrazu trzeba być potulnym🤔 a może macho 🤔😁😛

Że kto?

I cyk, następny klient na wożenie obornika, w jeden dzień się nie uda powywozić u wszystkich i poorać.

Opublikowano (edytowane)

Niestety. Na zielonkę nikt nie chciał. Pójdzie na ziarno bo z takim przeznaczeniem była siana.

15 minut temu, Pafnucy12 napisał:

To co wcześniej nie pykło?

Edytowane przez 6465
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

📢📢📢📢📢📢

Człowieki

Jutro jakbym posiał pszenicę po łące 

Jakby tak od razu opryskać glifosatem żeby te zielone kępki co po wyciągane uprawą i co siewnik wyciągnie przyjęły glifo czy to by zadziałało żeby uschło i nie odrosło? 

Moim zdaniem nie, ale są tutaj tacy, co się na tym znają🤷...

• Like 1
Opublikowano
6 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

W okolicy jak tak patrzę to zielona jak w sierpniu... Nic nie schnie.

A widzisz, cały sezon mówiłem goń deszcza. U nas już poniżej 22% nie jest zaskoczeniem. Chłopy się boją, że nie zakisnie w rękawie. 25 to max

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, pedro2 napisał:

A widzisz, cały sezon mówiłem goń deszcza. U nas już poniżej 22% nie jest zaskoczeniem. Chłopy się boją, że nie zakisnie w rękawie. 25 to max

Mi to nie robi różnicy - mam jeszcze z 1800kg zeszłorocznej. W 2018 kupiłem taką 22% prosto z kombajnu - super się na strychu dosuszyła.

Edytowane przez Chłoporobotnik
Opublikowano
8 minut temu, gregor1284 napisał:

Toć bynajmniej to ten drugi 🤣 pusc chlopa do biura to atrament wypije

Początkiem września się nie odzywał, myślałem że może posłuchał i do przedszkola się zapisał. Ale nie...

Albo już wywalili głąba 😁

• Haha 1
Opublikowano
39 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A wystarczyło Waryński kupić...

Czemu za cholerę się posłuchać nigdy nie chcesz?

Jak kamieni konkret , pług bez zabezpieczeń i koń żwawy, to i waryński nie pomoże

Opublikowano

jutro ma byc 30 w sloncu..jak kurna zyto siac ?? 

8 minut temu, witejus napisał:

Orientujesz się jaka cena mokrej u was w okolicy?

byl u nie kolega co zna ceny ale ja wtedy w kolejce na orlenie stalemi nie pogadalismy.. 

jeszcze nie dzwonilem -nie chce sie denerwowac, owies sprzedany wiec pare ton pojdzie od pieca-reszte mokra sprzedam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v