Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja będę sam zbierał sukcesywnie i woził po wioskach do klientów indywidualnych. W owoce egzotyczne będę zaopatrywał się na giełdzie i na razie nasze też. Już jesienią posadze jabłoń gruszki śliwe ale to kwestia kilku lat zanim wydadzą owoce i będę w tej kwesti samowystarczalny.

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Ręcznie, nie zatrudniam Ukraińców.Nasi 4osoby po 22zl

Od razu z pola w klienta skrzyniach.2,2

To poniżej minimalnej stawki godzinowej. U mnie byłoby ciężko, ale ja nikogo nie potrzebuje, skrzyknę gówniarzy z podwórka postawię oranżade albo lody i będzie git

• Haha 2
Opublikowano

I znowu alternator w hitlerowcu ładuje tylko 13,3. Co za urwa.

Dwa lata temu remont, diody jakieś zmienił, łożyska i regulator. Rok temu regulator wymieniony. 

I znowu.

Szkoda było wywalić bo iskra oryginał. Ale hvj z tym. Trzeba szukać coś nowego 

Opublikowano
9 minut temu, Warmiak napisał:

Ja będę sam zbierał sukcesywnie i woził po wioskach do klientów indywidualnych. W owoce egzotyczne będę zaopatrywał się na giełdzie i na razie nasze też. Już jesienią posadze jabłoń gruszki śliwe ale to kwestia kilku lat zanim wydadzą owoce i będę w tej kwesti samowystarczalny.

To poniżej minimalnej stawki godzinowej. U mnie byłoby ciężko, ale ja nikogo nie potrzebuje, skrzyknę gówniarzy z podwórka postawię oranżade albo lody i będzie git

Ty się módl żebyś ty tego dożył jak prze twoim systemie gospodarowania one owoce wydadzą.W normalnym sadownictwie w rok po posadzeniu z jabłonki wiaderko jabłek powinno być a po 10latach drzewo jest do wyrwania.Jak ty będziesz według stawek państwowych zatrudniał to już po tobie.Pekinke się tnie tu i teraz bo za tydzień będzie po 3kg miała i będzie można ją ztalerzowac 

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Ja tam specjalista od przenicy nie jestem ale kiedyś siałem i wydaje mi się że to jest trochę za gęsto.Sąsiad Poznaniakiem dał czadu.Przeciez to że 300 na hektar wysiał l.

IMG_20230923_162241_161.jpg

Jak tak posiał, że wszystko na wierzchu to nawet za rzadko.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Marcin, ty się znowu w dyskusję o dziwnej produkcji dajesz wkręcić 😉

Łee tam Z Warmiakiem i jego ekologia już od wiosny dyskutuje.Chlopak jest trochę zakręcony i szuka właściwej drogi.Na ten moment błądzi w ciemnym lesie.

Opublikowano
25 minut temu, Leszy napisał:

Marcin, ty się znowu w dyskusję o dziwnej produkcji dajesz wkręcić 😉

Tak , lepiej porozmawiać o kobietach

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Te te. Jak u krowiarza nie pada to ja też mam w tym interes. 😉 

No dwie godziny nasiurało 1mm. Tyle co z kopania przegoniło i żaden pożytek. Jeszcze ma siurać chyba do wieczora to ze dwa dosiura. 

Paaanie idź pan w hvj

Plandekę na Ankę naciągnąć i logien 

Opublikowano

No dwie godziny nasiurało 1mm. Tyle co z kopania przegoniło i żaden pożytek. Jeszcze ma siurać chyba do wieczora to ze dwa dosiura. 

Paaanie idź pan w hvj

O panie jaka duperka była dziś na wykopkach, myślałem że Merlin pracowita ale teraz to zagrożona się może czuć 😂

• Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, Warmiak napisał:

Nie wiem co bierzesz ale musi mocne być 

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ty i twoje problemy 

FB_IMG_1693458909316.jpg

7 minut temu, Łolek napisał:

Nie wiem co bierzesz ale musi mocne być 

Chloporobotnikowi konkurencja rośnie.Ciekawe z czego to się bierze i czy jest zaraźliwe?

Opublikowano
25 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Masz już coś na oku? 🤔

46 minut temu, marcin19071980 napisał:

Łee tam Z Warmiakiem i jego ekologia już od wiosny dyskutuje.Chlopak jest trochę zakręcony i szuka właściwej drogi.Na ten moment błądzi w ciemnym lesie.

W tym roku jedne gruszki są w takiej pełnej ekologi. Jedna jabłonka i dzikie śliwki obrodziły 😜

Opublikowano
20 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ty i twoje problemy 

FB_IMG_1693458909316.jpg

Chloporobotnikowi konkurencja rośnie.Ciekawe z czego to się bierze i czy jest zaraźliwe?

Przebija Piotera bo Pioter choć większym realistą jest 

Opublikowano

Paaanie idź pan w hvj

Teraz czas dla twojej ziemi

16954865613317042519608268794880.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Warmiak napisał:

Nie nie pekińskiej nie chcę. Myślałem , że to zwykła ale jeszcze się w to nie zgłębiałem. To temat na długie zimowe wieczory.

No to jeszcze dużo książek musisz przeczytać jak Pekinki od białej nie odróżniasz 

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Na kamienie. A ty co kuźwa prosto w orke siejesz? Czy ci się od jacusia udzieliło 

No w taki piach to prosto w orkę. Orka, bruzdy równam i siew. Nawet i po nocy. Aby resztki wilgoci zatrzymać i wał od razu. 

33 minuty temu, szymon09875 napisał:

Plandekę na Ankę naciągnąć i logien 

Jest specjalistyczny daszek... w pakiecie premium bo nawet boczki opuszczane do samego dołu i światełko w środku 😉 brakuje tylko minibarku 🤕 

16 minut temu, Karol6130 napisał:

Teraz czas dla twojej ziemi

16954865613317042519608268794880.jpg

Łe tam. Pewno dolałeś 🤭

• Like 1
Opublikowano

Się robi się 

20230923_184827.jpg

7 minut temu, pedro2 napisał:

No w taki piach to prosto w orkę. Orka, bruzdy równam i siew. Nawet i po nocy. Aby resztki wilgoci zatrzymać i wał od razu. 

Jest specjalistyczny daszek... w pakiecie premium bo nawet boczki opuszczane do samego dołu i światełko w środku 😉 brakuje tylko minibarku 🤕 

Łe tam. Pewno dolałeś 🤭

Dało 👍

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Się robi się 

20230923_184827.jpg

a na dziewczyny kiedy ?

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Wszystko zależy od pogody. Deszczu i kiedy bedą przymrozki.

tzn ja nie chce żeby mi wyrosła na metr tylko aby wie zazielenilo trochę…

Opublikowano
5 minut temu, mf362 napisał:

1.9 JTD ciężko pali ma zimnym silniku przy temp plusowych . Jak już odpali to można gasić i pali od strzału. 

Jakieś pomysły? Wtryski pompa , jakiś czujnik ? 

Najpierw komputer, później wtryski.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v