Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Ja będę sam zbierał sukcesywnie i woził po wioskach do klientów indywidualnych. W owoce egzotyczne będę zaopatrywał się na giełdzie i na razie nasze też. Już jesienią posadze jabłoń gruszki śliwe ale to kwestia kilku lat zanim wydadzą owoce i będę w tej kwesti samowystarczalny.

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Ręcznie, nie zatrudniam Ukraińców.Nasi 4osoby po 22zl

Od razu z pola w klienta skrzyniach.2,2

To poniżej minimalnej stawki godzinowej. U mnie byłoby ciężko, ale ja nikogo nie potrzebuje, skrzyknę gówniarzy z podwórka postawię oranżade albo lody i będzie git

• Haha 2
Opublikowano

I znowu alternator w hitlerowcu ładuje tylko 13,3. Co za urwa.

Dwa lata temu remont, diody jakieś zmienił, łożyska i regulator. Rok temu regulator wymieniony. 

I znowu.

Szkoda było wywalić bo iskra oryginał. Ale hvj z tym. Trzeba szukać coś nowego 

Opublikowano
9 minut temu, Warmiak napisał:

Ja będę sam zbierał sukcesywnie i woził po wioskach do klientów indywidualnych. W owoce egzotyczne będę zaopatrywał się na giełdzie i na razie nasze też. Już jesienią posadze jabłoń gruszki śliwe ale to kwestia kilku lat zanim wydadzą owoce i będę w tej kwesti samowystarczalny.

To poniżej minimalnej stawki godzinowej. U mnie byłoby ciężko, ale ja nikogo nie potrzebuje, skrzyknę gówniarzy z podwórka postawię oranżade albo lody i będzie git

Ty się módl żebyś ty tego dożył jak prze twoim systemie gospodarowania one owoce wydadzą.W normalnym sadownictwie w rok po posadzeniu z jabłonki wiaderko jabłek powinno być a po 10latach drzewo jest do wyrwania.Jak ty będziesz według stawek państwowych zatrudniał to już po tobie.Pekinke się tnie tu i teraz bo za tydzień będzie po 3kg miała i będzie można ją ztalerzowac 

Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

Ja tam specjalista od przenicy nie jestem ale kiedyś siałem i wydaje mi się że to jest trochę za gęsto.Sąsiad Poznaniakiem dał czadu.Przeciez to że 300 na hektar wysiał l.

IMG_20230923_162241_161.jpg

Jak tak posiał, że wszystko na wierzchu to nawet za rzadko.

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Marcin, ty się znowu w dyskusję o dziwnej produkcji dajesz wkręcić 😉

Łee tam Z Warmiakiem i jego ekologia już od wiosny dyskutuje.Chlopak jest trochę zakręcony i szuka właściwej drogi.Na ten moment błądzi w ciemnym lesie.

Opublikowano
25 minut temu, Leszy napisał:

Marcin, ty się znowu w dyskusję o dziwnej produkcji dajesz wkręcić 😉

Tak , lepiej porozmawiać o kobietach

Opublikowano
1 godzinę temu, pedro2 napisał:

Te te. Jak u krowiarza nie pada to ja też mam w tym interes. 😉 

No dwie godziny nasiurało 1mm. Tyle co z kopania przegoniło i żaden pożytek. Jeszcze ma siurać chyba do wieczora to ze dwa dosiura. 

Paaanie idź pan w hvj

Plandekę na Ankę naciągnąć i logien 

Opublikowano

No dwie godziny nasiurało 1mm. Tyle co z kopania przegoniło i żaden pożytek. Jeszcze ma siurać chyba do wieczora to ze dwa dosiura. 

Paaanie idź pan w hvj

O panie jaka duperka była dziś na wykopkach, myślałem że Merlin pracowita ale teraz to zagrożona się może czuć 😂

• Haha 1
Opublikowano
50 minut temu, Warmiak napisał:

Nie wiem co bierzesz ale musi mocne być 

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Ty i twoje problemy 

FB_IMG_1693458909316.jpg

7 minut temu, Łolek napisał:

Nie wiem co bierzesz ale musi mocne być 

Chloporobotnikowi konkurencja rośnie.Ciekawe z czego to się bierze i czy jest zaraźliwe?

Opublikowano
25 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Masz już coś na oku? 🤔

46 minut temu, marcin19071980 napisał:

Łee tam Z Warmiakiem i jego ekologia już od wiosny dyskutuje.Chlopak jest trochę zakręcony i szuka właściwej drogi.Na ten moment błądzi w ciemnym lesie.

W tym roku jedne gruszki są w takiej pełnej ekologi. Jedna jabłonka i dzikie śliwki obrodziły 😜

Opublikowano
20 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ty i twoje problemy 

FB_IMG_1693458909316.jpg

Chloporobotnikowi konkurencja rośnie.Ciekawe z czego to się bierze i czy jest zaraźliwe?

Przebija Piotera bo Pioter choć większym realistą jest 

Opublikowano

Paaanie idź pan w hvj

Teraz czas dla twojej ziemi

16954865613317042519608268794880.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, Warmiak napisał:

Nie nie pekińskiej nie chcę. Myślałem , że to zwykła ale jeszcze się w to nie zgłębiałem. To temat na długie zimowe wieczory.

No to jeszcze dużo książek musisz przeczytać jak Pekinki od białej nie odróżniasz 

Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

Na kamienie. A ty co kuźwa prosto w orke siejesz? Czy ci się od jacusia udzieliło 

No w taki piach to prosto w orkę. Orka, bruzdy równam i siew. Nawet i po nocy. Aby resztki wilgoci zatrzymać i wał od razu. 

33 minuty temu, szymon09875 napisał:

Plandekę na Ankę naciągnąć i logien 

Jest specjalistyczny daszek... w pakiecie premium bo nawet boczki opuszczane do samego dołu i światełko w środku 😉 brakuje tylko minibarku 🤕 

16 minut temu, Karol6130 napisał:

Teraz czas dla twojej ziemi

16954865613317042519608268794880.jpg

Łe tam. Pewno dolałeś 🤭

• Like 1
Opublikowano

Się robi się 

20230923_184827.jpg

7 minut temu, pedro2 napisał:

No w taki piach to prosto w orkę. Orka, bruzdy równam i siew. Nawet i po nocy. Aby resztki wilgoci zatrzymać i wał od razu. 

Jest specjalistyczny daszek... w pakiecie premium bo nawet boczki opuszczane do samego dołu i światełko w środku 😉 brakuje tylko minibarku 🤕 

Łe tam. Pewno dolałeś 🤭

Dało 👍

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, Karol6130 napisał:

Się robi się 

20230923_184827.jpg

a na dziewczyny kiedy ?

2 godziny temu, Krzysztof81 napisał:

Wszystko zależy od pogody. Deszczu i kiedy bedą przymrozki.

tzn ja nie chce żeby mi wyrosła na metr tylko aby wie zazielenilo trochę…

Opublikowano
5 minut temu, mf362 napisał:

1.9 JTD ciężko pali ma zimnym silniku przy temp plusowych . Jak już odpali to można gasić i pali od strzału. 

Jakieś pomysły? Wtryski pompa , jakiś czujnik ? 

Najpierw komputer, później wtryski.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v