Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, Qwazi napisał:

Masz rację, nie czyni. Ale zestawiając to z kosztami, które były, o dziwo niższe, to tym bardziej nie będę robił "garażowo"...a jak, kto sobie uważa

tak powoli ze wszystkim. 

pójdziesz żeby po sąsiedzku usługę zrobił, to palnie drożej jak firma z fakturą i konkretnymi maszynami 

Opublikowano
36 minut temu, Karol6130 napisał:

Czemu ma nie chcieć 

Jedna teraz doi

Gdzie żeś taką znalazł 🤔

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Pany, pszenica euforia się nada na słaba 4 klasę? 

Nadal, aby woda była

Edytowane przez MonteChristo
Opublikowano
9 minut temu, HF86 napisał:

tak powoli ze wszystkim. 

pójdziesz żeby po sąsiedzku usługę zrobił, to palnie drożej jak firma z fakturą i konkretnymi maszynami 

Ponad 8 lat temu zrobili mi tak: regeneracja otworów bloku, osiowanie, planowanie powierzchni pod głowicę, regeneracja korbowodów, montaż zestawów naprawczych krotoszyńskich, montaż panewek i wału korbowego (wał nie wymagał szlifu). Za to zapłaciłem wtedy 1250 zł z częściami. Resztę zrobiliśmy z bratem sami. Ogólnie wtedy kapitałka wyszła coś koło 3 tys. Głowica i pompa oleju nowe, pompa wtryskowa i wtryskiwacze regeneracja. I robiliśmy jeszcze przód, ale już nie pamiętam teraz, czy ta kwota jest z regeneracją przodu, czy bez. Pamiętam, że sam przód kosztował mnie 600zł

Opublikowano
7 godzin temu, marcin19071980 napisał:

B.A.G.by mnie w telewizji pokazal.I tak nie raz spocony z tamtad jadę.Ropa na Orlenie 6,04, ma rozmach nasza władza 

U mnie  też 6,04 w mmz. Jeżeli  do 10 października  zrobi się  niżej 6 zł za litr to trzeba będzie  zapas zrobić 

Opublikowano

@pedro2.Ty się dziwisz że się wk....na skoczków.Ubawilem się dziś czytając na Facebooku marzenia i potrzeby takich co planują popełnić tą uprawę za rok.Kur... komedia.Jeden już szuka skupu ziemniaków lub marketu z którym umowę chce podpisać bo 2hektary będzie miał a do tej pory 30ar sadził.Drugi ma 40workow Denara 30 irgi hurtownika szuka bo za rok hektar będzie sadzil.Trzeci sklep z ekologicznymi ziemniakami będzie zima zakładał i ten jest najlepszy 5ha za rok do tej pory ani kilograma nie wyprodukował to jego pierwszy raz będzie.Fantasci.

Opublikowano

kurna leje- a mialem sortowac, tyle ze sortownik musialbym troche ze stodoly wystawic albo przyczepe w stodole podciagnac,tyle ze po trawniku trzeba by przejechac  a potem podworko sprzatac z blota..

Opublikowano
10 minut temu, marcin19071980 napisał:

@pedro2.Ty się dziwisz że się wk....na skoczków.Ubawilem się dziś czytając na Facebooku marzenia i potrzeby takich co planują popełnić tą uprawę za rok.Kur... komedia.Jeden już szuka skupu ziemniaków lub marketu z którym umowę chce podpisać bo 2hektary będzie miał a do tej pory 30ar sadził.Drugi ma 40workow Denara 30 irgi hurtownika szuka bo za rok hektar będzie sadzil.Trzeci sklep z ekologicznymi ziemniakami będzie zima zakładał i ten jest najlepszy 5ha za rok do tej pory ani kilograma nie wyprodukował to jego pierwszy raz będzie.Fantasci.

No to trzeba pomyśleć o jeszcze jednym kierunku skoro kartofel i jeczmien tanie będą 

Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

No to trzeba pomyśleć o jeszcze jednym kierunku skoro kartofel i jeczmien tanie będą 

Pamiętasz od czego rozpoczęła się g....burza.Tylko w tym nadzieja

Opublikowano
20 minut temu, marcin19071980 napisał:

Dobrze, że hodowlą bydła nikt na jeden sezon nie zaczyna się zajmować ;) 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, jacus napisał:

kurna leje- a mialem sortowac, tyle ze sortownik musialbym troche ze stodoly wystawic albo przyczepe w stodole podciagnac,tyle ze po trawniku trzeba by przejechac  a potem podworko sprzatac z blota..

No ten deszcz to dziś potrzebny jak na siusiaku szrank... miałem niby dysfunkcje systemu motywacyjnego ale zajęcie podjąłem i co?! I pada...

Opublikowano
3 minuty temu, Leszy napisał:

Dobrze, że hodowlą bydła nikt na jeden sezon nie zaczyna się zajmować ;) 

Niech by tylko mleko że 3-4 zł kosztowalo to patrz co by się działo.Albo byki mięsne po 15zl to pozabijać by się chcieli.Ale chyba rzeczywiście hodowla w nielasce bo w tym roku odpadu nie ma kto wziąć i wszystko w dziurę idzie.

Opublikowano

Z opryskiem rano miałem jechać bo zostało mi jeszcze 1 beczkę prysnąć ale miało padać a deszcz jest przesuwany co godzinę i teraz tylko wiatr trochę większy więc czekam do jutra.

Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Niech by tylko mleko że 3-4 zł kosztowalo to patrz co by się działo.Albo byki mięsne po 15zl to pozabijać by się chcieli.Ale chyba rzeczywiście hodowla w nielasce bo w tym roku odpadu nie ma kto wziąć i wszystko w dziurę idzie.

Chętnych nie ma ani na jałówki, ani cielaki. Jak za dwa lata się cena odwróci, to majątek się zbije na żywcu jeśli gdzieś się to wszystko upchnie 😜 

Opublikowano
1 godzinę temu, Leszy napisał:

Robota w deszcz najlepsza ;) 

IMG_20230919_090541_013.jpg

No nieźle, różne rzeczy widziałem w pryzmie, ale słupa to jeszcze nie 🙆

28 minut temu, marcin19071980 napisał:

54f9377788_mam_wyjebane_.jpg

• Like 1
Opublikowano
Przed chwilą, pedro2 napisał:

No nieźle, różne rzeczy widziałem w pryzmie, ale słupa to jeszcze nie 🙆

Bo nastawiali tego cholerstwa i wszędzie gdzieś coś stoi. 😜 

Opublikowano
8 minut temu, marcin19071980 napisał:

Z tymi bykami to był szał. Cielaki zdechlaki, chcieli po 1500 za hfa. Teraz mieszańce po 1000 i nie ma komu kupić. Dzwonią do mnie a ja że dziękuje i już kończe hodowle 😎. Na to jeden zdziwiony, że ty też. Ja też.

Opublikowano
36 minut temu, marcin19071980 napisał:

Pamiętasz od czego rozpoczęła się g....burza.Tylko w tym nadzieja

Przez te wyskoki ich to się może rynek załamać. Nie posądzą więcej ale i mogą nie jeść i całkiem na kartofle nie patrzeć 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v