Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
40 minut temu, gregor1284 napisał:

To trochę jak kościół, też teatr

Kościół to też ideologia, jak każda religia. A więc jeden z elementów tego ideologicznego teatru. Ja się identyfikuję z nauką tego kościoła i wartościami, które ona niesie. Ale w postaci czystej, bez naleciałości politycznych. Tak zostałem wychowany i nie widzę innej religii dla siebie. I niekoniecznie identyfikuję się z księżmi czy hierarchami. To są tylko ludzie i mają swoje przywary. Jak we wszystkich grupach, tak samo wśród nich są czarne owce. Chociaż uważam, że słabo dbają o to, aby tych niewłaściwych, wśród nich nie było...

28 minut temu, Łolek napisał:

Ale żeś pan piękną gadkę zapodał

Oj tam oj tam...napisałem, co myślę 🤷...

• Like 1
Opublikowano
31 minut temu, malaczarna napisał:

Dzień dobry. Słońce pali a deszczu od żniw brak. Zero grzybów w lesie jak żyć?

Mnie też to dobija. 

Już którąś niedzielę z kolei chodzę w swoje miejscówki, choć i tak wiem, że nie ma. Ale chodzę 🤦 

Właśnie jadę na posterunek na alkomat i grzeję 40km ode mnie podobno wysyp grzybów. Dostałem cynka.

Co mam przeleżeć to lepiej połazić kleszczy nałapać.

Opublikowano
11 minut temu, Pigmei napisał:

Zależy kiedy żniwowałaś, kumpel tydzień temu skończył pszenicę i deszczu od tamtej pory nie ma  a jak brak grzybów to może mięsko? 

AIL4fc-hnAV2ZZJrpa2GggEHSPg2QHq6-KSWRpxKE2Af22QZVctK8brJdxx2dGUfbEus0nlyoKFdA3bF1r-48A9gZZ_Q8_U5rkrJ1mmn_Cg-Tgdic9l2w0FvfZnePPsNZN3-k0H22kkk8F572zcGEXnltrkTHmIALYTrjTuuRix3rInXCHD9alKlJWUB-Jq2Dt1iRylCHaWXHQ7NNU1BPN0X43jR3pOG2I4O0lYrtQtprrJssaLYrWXWUOTbd6jcuCkYq_QxCi6fiIMUUPsOLmyczEmWJXHtuxvFYDinOTPRdWvXhYT2fEUywB8cGDcCnBGB6FbGSeFqqOUpnlnQHBnOOWINp2seY1O8-ORhXykXzbHPAvyf9MzKLUQOhHZgHxd9C7D1tOOyAmFWUvxdANyeuoJkk8sFMy9L6Nw6wtXNLuW59Iy5WccVy3V9IZPu0YHhkjB9x0UuoMBZ6lZsrAcQjWoah2uZlDWYU4rreupwdjt-eCBW-fvI5XIoWZ23PKWAawOprSiJiEiDTq0yw9Dge0jZzdk_g2b6Cd1I7vJMxad-X8B3Rbim6gBpyHdHEuwDu3AMfFn1K2oHElT4A0bLj6jnYKj47OUfyiARjHEOTeOrwh6bM7pdH0hKbajE-m9iFaJseDxWfZYV1uRA13-HgqjV78wfbB-ewJw77tm22_AWl16sRjupp4XkMyVc-MlQa2mBTJMqx7emr2KiIRHSRWyPBrKVYKGxu2uqIRwiFbxn-fbggWpKxtNcXUSds3iE2kRO-wEAFcG1YApenyYdReMHOo28QKaN8uPXUBhzPqRi8qM6B8FnVVbTDptN0XDbGNzQPjhZI7NjdRaNRVdUPbHrfKj0aIRupYPcoGNA6lXWZDgU_uX6kGbWrY1Ow3NlH4K-iKImSK2ZRkZ20b4hiEZWRQ=w698-h931-s-no?authuser=0

Świntuch, nieznajomej kobicie węża publicznie pokazuje 🙃

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Z nauką według nowego pisma czy starego? 🤔

Z nauką promującą miłość bliźniego i szacunek wzajemny. Nie wchodźmy w teologię, bo to nie jest moją dziedzina. Patrzę na to z poziomu człowieka prostego, aczkolwiek myślącego...własnym mózgiem 

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, marcin19071980 napisał:

No bo mówisz że nie zawsze winny.Mo może i nie ale zabić się łatwiej.Dobra koniec tematu

A za mną coraz bardziej chodzi jakiś fajny motur. Nie ścigacz. Ale wsiąść i pojeździć gdzieś w traske. 

W zimę idę na prawko.

Opublikowano (edytowane)
28 minut temu, pedro2 napisał:

Co mam przeleżeć to lepiej połazić kleszczy nałapać.

Daj se spokój, nudne zajecie, lepiej poleżeć  :P

Edytowane przez Pigmei
Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

A za mną coraz bardziej chodzi jakiś fajny motur. Nie ścigacz. Ale wsiąść i pojeździć gdzieś w traske. 

W zimę idę na prawko.

W zimę chyba prawka na motor nie zrobisz, marzec-pazdziernik tylko 

Ale jakby co to może będę SV sprzedawał w przyszłym roku 

Opublikowano
17 minut temu, pedro2 napisał:

Mnie w te swoje gierki nie wciągaj 😉 

Bo zaraz będziesz konto usuwał 🤭

To już nie można napisać 🤷

Opublikowano
10 minut temu, Qwazi napisał:

Z nauką promującą miłość bliźniego i szacunek wzajemny. Nie wchodźmy w teologię, bo to nie jest moją dziedzina. Patrzę na to z poziomu człowieka prostego, aczkolwiek myślącego...własnym mózgiem 

Aha

Opublikowano
18 minut temu, bratrolnika napisał:

W zimę chyba prawka na motor nie zrobisz, marzec-pazdziernik tylko 

Ale jakby co to może będę SV sprzedawał w przyszłym roku 

Ja zdawałem w lutym.

Opublikowano
Przed chwilą, bratrolnika napisał:

Na motor??? To chyba żeś trafił na ładną pogodę, teraz jak tylko trochę wilgotniej to koniec kursów i egzaminów 

Czym zdawałeś???

Etz251 w 1996r.

• Like 1
  • Thanks 1
Opublikowano

3 minuty temu, 6465 napisał:

Piotrek buraki też tym kopiesz? Ojciec kiedyś zakładał do takiego kołowrotka trójząb zamiast lemiesza i pięknie szło.

Najlepiej to burak cukrowy się kopało dwurzędówką. Tyle, że ona po d..ie dostawała, a i siuntce często przód podnosiło w ojcowej glinie...

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v