Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
53 minuty temu, soltys48 napisał:

Uuuu .... coś tam nawalił?

Nowa odmiana connect ,obok są Bellarosa ,Soraya ,Red Lady i na 7.08 jeszcze zielone , a na 1 .09 praktycznie uschnięte . Wszystkie sadzone 5.05 sporo zgniło .Na drugim polu sadziłem drugi raz Soraya 27. 05 to już zółta .

53 minuty temu, soltys48 napisał:

Edytowane przez Azor07
  • Like 1
Opublikowano
17 minut temu, PAN88 napisał:

Wołane czy sprzedawane?

Bronisze dzisiaj 25 irga 20 żółty 

Na sztuki 25dostaniesz jak więcej to 22-23

Opublikowano
55 minut temu, wojtal24 napisał:

Bądź facetem i zostaw Ty ja to zejdzie na ziemie

Tak robię 

Opublikowano

augenthaler-w jesionce bedzie je sadzil ??

2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

Nie będę ponieważ wiem jak uprawiać swoją ziemie i więc co się U MNIE sprawdza 

a wiesz co bedzie za 10-20lat ? wedlug prognoz naukowcow beda w polsce taie rejony ze w ogole nic nie bedzie sie dalo uprawiac...

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Kiedy niby od pioruna się zapalił? 

https://gazetakrakowska.pl/polanka-wielka-pozar-opustoszalego-domu-zagrozone-sasiednie-budynki/ar/c1-15654560

2 godziny temu, superfarmer02 napisał:

@jacustak a propos tych twoich uprawek talerzówka. Sąsiad też tak kiedyś robił bezorkowo. Wzdłuż, w poprzek, na sage i wiesz co? I już mu nawet perz nie chcę rosnąć🤭

jesli to tolmetem uprawial to bardzo mozliwe 😂

bajki to mozesz dzieciom opowiadac.. 

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Może by z Tolmetem pogadać i jaką reklamę nagrać...na polu tego sąsiada🤔...toć to nowe zastosowanie talerzówki...zwalczanie perzu😉...

kazdy kto ma jakies o tym pojecie wie ze to opowiesc z mchu i paproci. do rozsady perzu talerzowka jes tidealna- niestyety u mnie perz nie rosnie i nie zrobie biznesu z herbapolem..

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, jacor73 napisał:

Marcin, kupowałeś może materiał siewny w Inagri, można odebrać osobiście, czy tylko wysyłka?

Można odebrać osobiście.

Opublikowano
55 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Tak robię 

Nie ma jak odwrócić kota ogonem 

Kobita dała ci kopa a ty mówisz że ja zostawisz 

Jprdl co za gość jesteś 🙆‍♂️🤦‍♂️

• Haha 2
Opublikowano
37 minut temu, jacor73 napisał:

Marcin, kupowałeś może materiał siewny w Inagri, można odebrać osobiście, czy tylko wysyłka?

Zawsze odbieram osobiście , na miejscu jest normalnie stacjonarny sklep 

4 minuty temu, Łolek napisał:

Nie ma jak odwrócić kota ogonem 

Kobita dała ci kopa a ty mówisz że ja zostawisz 

Jprdl co za gość jesteś 🙆‍♂️🤦‍♂️

Gdzie tak napisałem 🤔 , Marek 🤦 toż mówię że siedzę cicho i czekam cierpliwie 

Opublikowano
49 minut temu, jacus napisał:

augenthaler-w jesionce bedzie je sadzil ??

a wiesz co bedzie za 10-20lat ? wedlug prognoz naukowcow beda w polsce taie rejony ze w ogole nic nie bedzie sie dalo uprawiac...

https://gazetakrakowska.pl/polanka-wielka-pozar-opustoszalego-domu-zagrozone-sasiednie-budynki/ar/c1-15654560

jesli to tolmetem uprawial to bardzo mozliwe 😂

bajki to mozesz dzieciom opowiadac.. 

kazdy kto ma jakies o tym pojecie wie ze to opowiesc z mchu i paproci. do rozsady perzu talerzowka jes tidealna- niestyety u mnie perz nie rosnie i nie zrobie biznesu z herbapolem..

Nie musisz wierzyć, nic mi do tego, ja oczy mam i widzę co z tą ziemia się zadziało. Kiedyś rosła piękna kapusta, fakt że nawadniana, teraz z 5 ha są 3t owsa. Co do tych naukowców... Według tego co mówią to pół świata powinno już wymrzeć. 

Opublikowano
55 minut temu, jacus napisał:

😂

Ja wiem co będzie z ziemią @superfarmer02 za 10-20 lat 

Będzie tam osiedle domków jednorodzinnych, bo ziemia w fajnej lokalizacji, z potencjałem, za którą można wziąć kupę pieniędzy 

10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Się robi 🤷 no co nie mam wyjścia

IMG_20230913_164516_319_HDR.jpg

To jest te lokum którym chcesz ją przebłagać żeby wróciła???

• Haha 1
Opublikowano

Wstawi okno przesuwne 3,5mx2,5m i sąsiady bedom zastrościć i podglondać.

Opublikowano
27 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Kiedy jedziesz🤔...może se piątkę zbijemy 🤔😉...

• Haha 1
Opublikowano
3 godziny temu, superfarmer02 napisał:

@jacustak a propos tych twoich uprawek talerzówka. Sąsiad też tak kiedyś robił bezorkowo. Wzdłuż, w poprzek, na sage i wiesz co? I już mu nawet perz nie chcę rosnąć🤭

Ile lat tak uprawiał ? I jaka ziemia ? Talerzowka to się w bezorce nadaje ale do płytkiego ruszenia ścierniska a nie do uprawy i to jeszcze kilkukrotnej. Ładny beton się robi nawet na piaskach 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Gdzie tak napisałem 🤔 , Marek 🤦 toż mówię że siedzę cicho i czekam cierpliwie 

Nie chce cie widzieć ani z tobą gadać to chyba oczywiste 

Masz rację siedź i czekaj może się zlituje 

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Nie chce cie widzieć ani z tobą gadać to chyba oczywiste 

Masz rację siedź i czekaj może się zlituje 

No oczywiste ,ale różnie to już bywało 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v