Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
7 minut temu, pedro2 napisał:

No wg ustawy podział jak nie ma testamentu. Nie ma znaczenia kto wdzięczny niewdzięczny czy kto się opiekował. 

Ale debile chcą wysiusiać resztę i piszą. Zaczął jeden, dalej lawina ruszyła. Jakieś 600tys do podziału mieć niecałe 100, a 600 to różnica. To próbują 🤦 

A co najlepsze ciotka będąc w szpitalu powierzyła nam opiekę nad mieszkaniem i samochodem i dała klucze. Zaraz będą nas jebać, że jakie złoto z chałupy wynieśliśmy. Z debilami to niewiadomo. I prawie 10tys za pogrzeb ja zapłaciłem bo każdy biedny niby, dobrze, że mam rachunki. 

Tak wychodzi jak jest burdel vw papierach wystarczyło żeby ciotka ostatnią wolę u notariusza spisała i byłby spokój , chyba że myślała żyć wiecznie 

• Like 2
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

jak sie robi to sie nie myśli m.in.o kobietach i głupot, kobiety jednak rozleniwiają facetów , czas spędzony z kobietą to nie poświęcony na pracę

Doświadczonego to i miło poczytać.... 

Opublikowano
49 minut temu, jacus napisał:

orka trudno to nazwac

widac miala jakies plany na popoludnie 🤣

Przepraszam jacku zapomniałem że masz problemy ze zrozumieniem, poprawie się. Orzą to takie bałory jak ty.  Ja to tak pierdzielę jak mogę na tej kicie ziemi. A co do żony to pewnie masz rację bo jak wróciłem to nie ma jej,dzieci i samochodu 🤷

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

bo jak wróciłem to nie ma jej,dzieci i samochodu 🤷

Yyy. Sprawdź konto....

😉

Opublikowano
10 minut temu, Łolek napisał:

Tak wychodzi jak jest burdel vw papierach wystarczyło żeby ciotka ostatnią wolę u notariusza spisała i byłby spokój , chyba że myślała żyć wiecznie 

I tak i nie. Bo człowiek by dalej żył w zgodzie i szacunku z fałszywymi gnidami. Ja tam jestem zadowolony, że tak wyszło. 

Nienawidzę faryzeuszów fałszywych. Czwórka z nich już wstępu do rodzinnego domu nie ma po tej akcji. U mnie i u ojca ta sama zasada. Zdrada to koniec.

• Like 2
Opublikowano
Dnia 3.09.2023 o 11:30, gregor1284 napisał:

Nie no ciężki to wrazie czego w zimę na złom pójdzie. Takie coś o 

images (3).jpeg

Też jestem w posiadaniu tego ustrojstwa 

IMG_20230906_193421_747.jpg

Opublikowano
4 minuty temu, pedro2 napisał:

I tak i nie. Bo człowiek by dalej żył w zgodzie i szacunku z fałszywymi gnidami. Ja tam jestem zadowolony, że tak wyszło. 

Nienawidzę faryzeuszów fałszywych. Czwórka z nich już wstępu do rodzinnego domu nie ma po tej akcji. U mnie i u ojca ta sama zasada. Zdrada to koniec.

A nie możesz tego olać i być po za tym?

Znaczy zrezygnować z tego i niech tam się kłócą i wzywają do sądów?

Opublikowano

olac kilkaset tysiecy ?? nie warto 🤣

27 minut temu, Pafnucy12 napisał:

O ile pada... A nawet jeśli... Na jaką głębokość zrobisz? Jaka po tym struktura gleby? 

Dla mnie to partactwo... Rozumiem że bezorka może być ok, ale nie peplanie talerzowką w koło... 

To już wolę tradycyjny pług...

u nas pada wiec nie warto przesuszac orka. teraz jedni sieja rzepak po oranym drudzy po roznych agregatach , skiby byly suche a bezorka wilgotna.

na glebokosc na jaka wejdzie talerzowka-na piasku to zdarzy sie zolty piach wyjdzie. na glinie to 10-12 cm wystarczy. 

Opublikowano
13 minut temu, 6465 napisał:

Mówisz 🤔

😂😂😂

Oj tak na wszelki wypadek...:ph34r:

Opublikowano
4 minuty temu, bratrolnika napisał:

Myślę że więcej jest osób co ma taki, niż takich co go nie posiada 

Kiedyś w gratisie do traktora dostałem.Za wiele go nie używam ale czasem się przydaje 

Opublikowano
pedro2 napisał:

Jprdl jaka sodoma w rodzinie. Podział majątku po zmarłej samotnej ciotce/siostrze.

Przeżyłem 31lat z myślą, że rodzina to rodzina, a wystarczyła jedna sprawa i wyszło co dla większości ważne. Masakra. Ojciec mówi, że się zrzeknie niech sępy rwą albo od razu przekaże na jakiś dom dziecka bo wstyd Boga i ludzi. Jeden na drugiego niestworzone historie wymyśla jak to niewdzięczni byli inni tylko on pomagał 🙆 

Dzwonią po znajomych ciotki żeby świadczyli w sądzie nieprawdę 🤦

Wysyłają listy do sądu z opisem sytuacji bo obecność nieobowiązkowa, a sąd każde pismo do wszystkich rozsyła. Ludzie po 50-89lat. Ale k**estwo. cyrk to mało powiedziane.

u nas na wsi teraz wojna o kamień, prawdopodobnie już się otarło o sąd 😂🤦

Opublikowano
12 minut temu, pedro2 napisał:

Ale gdyby był papier nie byłoby problemów

Co jest warta przyjaźń i rodzina okazuje się jak w gra wchodzi podział majątku czy pieniędzy niestety 

Bo jak mówią lepiej z mądrym zgubić niż z głupim znaleźć 

• Like 3
Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

olac kilkaset tysiecy ?? nie warto 🤣

u nas pada wiec nie warto przesuszac orka. teraz jedni sieja rzepak po oranym drudzy po roznych agregatach , skiby byly suche a bezorka wilgotna.

na glebokosc na jaka wejdzie talerzowka-na piasku to zdarzy sie zolty piach wyjdzie. na glinie to 10-12 cm wystarczy. 

Chłopaki, tak z ciekawości... 

Stosuje ktoś taką metodę uprawy jak Jacus? Czy tylko mi się wydaje że to partactwo?

Może się nie znam, bo ja mało postępowy, ale dla mnie to idiotyczne takie mielenie pola...

Opublikowano
1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Byłem na polu,strasznie się kurzy. Jutro do pracy,pojutrze podczepie pług i spróbuję orać. @Aktywnyrolnik7245 pług to radło bomet. Na jesień nowy komplet lemieszy piersi i odkladni kupione a już wylizane. Pod lemiesz ani kiedyś były takie płaskowniki,ale odkąd lemiesze jakieś wzmacniane grubsze to wywalone.

Odnośnie przystanku. Kiedyś były dwa na tej ulicy co mieszkam,ale że dzieci nie było,szkoły pozamykali autobusów nie ma to zlikwidowali słupy przystankowe. Przy głównej krajowce za stodołą już jest sporo przystanków ale tam nie ma komu wsiadać

Ty wstawiałem zdjęcie pękniętego lemiesza? Właśnie gdzieś połowę zgubiłem. Mam nadzieję że nie wejdzie w koło jak będę siał.

Opublikowano
10 minut temu, Pafnucy12 napisał:

A nie możesz tego olać i być po za tym?

Znaczy zrezygnować z tego i niech tam się kłócą i wzywają do sądów?

Oni tylko na to czekają, można nic się nie odzywać tylko przyjąć wyrok sądowy 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, superfarmer02 napisał:

u nas na wsi teraz wojna o kamień, prawdopodobnie już się otarło o sąd 😂🤦

Co to za kamień? Jakiś specjalny?

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

Można kupry w samochodach prostować aż miło. Tyle że się nie chce 

No było nie raz w użyciu tak jak i ruchcug 

1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Co to za kamień? Jakiś specjalny?

Pewno kamyk zielony 

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Chłopaki, tak z ciekawości... 

Stosuje ktoś taką metodę uprawy jak Jacus? Czy tylko mi się wydaje że to partactwo?

Może się nie znam, bo ja mało postępowy, ale dla mnie to idiotyczne takie mielenie pola...

Oczywiście na dłuższą metę partactwo.  

Choć ja czasem tak robię ale po łubinie lub gryce bo pole czyste i pulchne. Niemniej orka na drugi rok idzie dużo ciężej bo robi się podeszwa.

Agregaty bezorkowe ryją na 25cm+ i wówczas korzeń ma jak się rozbudować .

Opublikowano
3 minuty temu, Łolek napisał:

Pewno kamyk zielony 

Bez pociągu?

Opublikowano
Łolek napisał:

7 minut temu, pedro2 napisał:

No wg ustawy podział jak nie ma testamentu. Nie ma znaczenia kto wdzięczny niewdzięczny czy kto się opiekował. 

Ale debile chcą wysiusiać resztę i piszą. Zaczął jeden, dalej lawina ruszyła. Jakieś 600tys do podziału mieć niecałe 100, a 600 to różnica. To próbują 🤦 

A co najlepsze ciotka będąc w szpitalu powierzyła nam opiekę nad mieszkaniem i samochodem i dała klucze. Zaraz będą nas jebać, że jakie złoto z chałupy wynieśliśmy. Z debilami to niewiadomo. I prawie 10tys za pogrzeb ja zapłaciłem bo każdy biedny niby, dobrze, że mam rachunki. 

dzwoniłeś do Janka ? coś wiadomo?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Szukałem,nic nie znalazłem wiec napisałem ten temat.
      No,własnie na pewno czesc z was ma komórke,bo to przydatne urządzenie
      Chciałbym wiedziec jakie macie marki i modele swoich sprzetów,jesli to nie jest tajemnicą..
      Co jest w nich dobre i przydatne a co raczej nie pasuje i wam przeszkadza.
      Piszcie ,chetnie zobacze jakie posiadacie sprzety.
      Ja mam aktualnie Nokie 3310 i jestem zadowolony,nie psuje mi sie,jest prosta w obsłudze.
      A wady to wiadomo jak w starych telefonach,a mianowicie brak polifonii,troche juz sie muli ze starosci ale jakos chodzi,juz mi sie cyfry na przyciskach zmazaly ale mam ja tak dlugo ze jak pisze cos to juz pamietam gdzie co jest.
      Tak wiec prosze o wypowiedzi.
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
  • Dodaj nową pozycję...
v