Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
13 minut temu, jacor73 napisał:

Jak ułańska fantazja ponosi, to i pękają. Nie raz siedział po skrzynię a półosie te same ponad 30 sezonów

W jakim?

Opublikowano (edytowane)
3 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

W jakim?

Z056 mam już 15 lat i do półosi nie musiałem jeszcze nigdy zaglądać ... Jak dbasz, tak masz ... Jak się szaleje po polu, skacze przez bruzdy to potem trzeba robić remonty ... I mój to już z niby gownolitu, bo 89r produkcji.

Edytowane przez Tomasz0611
Opublikowano

@Agrest jesteś już po urlopie ? Można zadawać już  pytania 🤔 bo mam takie a może ktoś inny doradzi.  na te śmieszne międzyplony ozime można zasiać rzodkiew oleista z gorczycą , czy to muszą być rośliny z różnych grup? Wniosek można jeszcze poprawić 🤔

2 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Z056 mam już 15 lat i do półosi nie musiałem jeszcze nigdy zaglądać ... Jak dbasz, tak masz ... Jak się szaleje po polu, skacze przez bruzdy to potem trzeba robić remonty ... I mój to już z niby gownolitu, bo 89r produkcji.

U mnie też są od nowości orginalne 90r🙂 

Opublikowano
3 minuty temu, Tomasz0611 napisał:

Wujek miał taki egzemplarz że półoś Pękala co najmniej raz na rok, jedził bardzo ostrożnie ale większą bruzda i chrup. Kupił go mechanik coś tam poprawiał ale za bardzo to nic nie dało i nawet przy wyjeżdżaniu na drogę pod górę potrafiła strzelić. Z tego co mi wiadomo nadal kosi ale czy dalej to pęka to niewielm 

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@Agrest jesteś już po urlopie ? Można zadawać już  pytania 🤔 bo mam takie a może ktoś inny doradzi.  na te śmieszne międzyplony ozime można zasiać rzodkiew oleista z gorczycą , czy to muszą być rośliny z różnych grup? Wniosek można jeszcze poprawić 🤔

"międzyplon ozimy był w formie mieszanki stworzonej z co najmniej dwóch gatunków roślin i wysiany musi być w terminie do 1 października i utrzymywany co najmniej do 15 lutego następnego roku"

Opublikowano
2 godziny temu, Qwazi napisał:

Ja w tym kultywatorowaniu mam swoją funkcję😉...zawsze dbam, żeby sponiewierani do domów trafili🤭...zwykle, jak bracia do stołu zasiądą, to moja droga do domu wiedzie przez trzy powiaty i kończy się nad ranem🙆...a ile razy dzwonili wieczorem, że niby...sprawę mają🤦...

O, ty to mimo że pić nie lubisz to innym nie bronisz a i w uporaniu się ze skutkami pomożesz🤭 a drugi to jak zobaczy kieliszek na stole przy swoim talerzu to wielce oburzony. Albo drugi temat, mięso, widziałem na własne oczy jak ktoś nie przyszedł na konsultacje chrzestnej bo był "wywar z kurzych zwłok" 🤦

• Like 1
Opublikowano
29 minut temu, jacor73 napisał:

"międzyplon ozimy był w formie mieszanki stworzonej z co najmniej dwóch gatunków roślin i wysiany musi być w terminie do 1 października i utrzymywany co najmniej do 15 lutego następnego roku"

Jacku tyle to ja z internetu też wiem, ale chodzi mi czy to mają być rośliny z różnych grup np zboża+drobnonasienn itd czy obojętnie jakie dwie rośliny oprócz mieszanki z samych zbóż 

I mogę jeszcze zrobić zmiany 🤔

Opublikowano (edytowane)

W bizonie jest to wadliwe zrobione no niestety bo to był prl,cały mechanizm był od c360 a to za delikatny do bizona ale tak kiedyś było jedne wskaźniki we wszystkim przełączniki i rozmaite rzeczy.

Gdyby wsadzili od ciężarówki jakieś było ok.Niby napęd przez paski to trochę łagodzi szarpnięcia ale nie pomyśleli.

Edytowane przez Strongman
  • Like 1
Opublikowano

Nie wiecie co tak jebło?

@mirro nasze asy może ćwiczą z rakietami? Przed air show?

Myślałem że wszystkie budynki kucną.  Ziemia się zatrzęsła a wszystkie blachy i szyby zamieniły się w perkusję  potem drugi wybuch dalej.

Nawet ludzie kilkanaście km ode mnie za Wisłą słyszeli.

Niektórzy na polu z ciągników wyskoczyli.

Opublikowano
2 minuty temu, Agrest napisał:

Nie wiecie co tak jebło?

Myślałem że wszystkie budynki kucną.  Ziemia się zatrzęsła a wszystkie blachy i szyby zamieniły się w perkusję  potem drugi wybuch dalej.

może po prostu w nazdźwiękowa weszli na zbyt małej wysokości

Opublikowano
3 minuty temu, Agrest napisał:

Nie wiecie co tak jebło?

To napewno chłopaki z kaniklorku na Wielkanoc strzelają 

• Haha 2
Opublikowano
2 minuty temu, Strongman napisał:

Raczej kolejna zabłonkana ruska rakieta.

Kolejna raczej już  zabłąkana nie będzie. 

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

@Rolnik1973, a jak już kupisz to Volvo...

Dasz się nim kajtnąć?...

I Zara Ryśka  z 2 tyg nie będzie na af🙆‍♂️

• Haha 1
Opublikowano
3 minuty temu, GRZES1545 napisał:

Kolejna raczej już  zabłąkana nie będzie. 

A co ty myślisz że oni pilnują, już jedna przeleciała puł polski i znaleźli ją po puł roku bo te koło granicy no to fakt mogli nie dopilnować i by nawet nie zdarzyli.

Opublikowano
Agrest napisał:

Nie wiecie co tak jebło?

Ryśka Jawa kichneła

• Haha 2
Opublikowano
1 godzinę temu, superfarmer02 napisał:

O, ty to mimo że pić nie lubisz to innym nie bronisz a i w uporaniu się ze skutkami pomożesz🤭 a drugi to jak zobaczy kieliszek na stole przy swoim talerzu to wielce oburzony. Albo drugi temat, mięso, widziałem na własne oczy jak ktoś nie przyszedł na konsultacje chrzestnej bo był "wywar z kurzych zwłok" 🤦

Jeśli ktoś lubi, to dlaczego mam się oburzać. Nie widzę też powodu, żeby nie pomóc🤷...a tych, co się tak oburzają trochę nie rozumiem...

1 godzinę temu, Łolek napisał:
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

🤦‍♂️😁

No co 

Ostatni rok z 4ką z przodu, byś kolegów zaprosił a nie tak po cichu, sam, 

Dej mu spokój...broni się chłopak przed tą 5-tką😉...Sławek najlepszego💯, niech się wszystko układa i zdrowie dopisuje🥂...a zięciem się nie przejmuj...kupisz żonie nowy kij do szczotki i...sprawę załatwi🤷🤭...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v