Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Popier96 napisał:

@marcin19071980 nie śmiej się. Kapuściane grono do biednych nie należy 😁

No Ja też przecież warzywnik i kapusciarz 😁. Zależy od roku to bogactwo.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)
12 minut temu, DANDYS napisał:

od czego ta korbka przy sxybie?

Do opuszczania lub podnoszenia cięgła do regulacji pionu cięgiel.

Jak byś miał pług zagonowy to możesz ustawić aby lepiej kręcił lub aby bardziej wchodził z kabiny.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
10 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Byłem dzisiaj seniorowi na przeglądzie corsą , zrobił przez rok 791 km 🤗 , takie autko pojeździ 🙂

Jak byłem z motorem, to pan od przeglądów mówił że dwa dni wcześniej była kobitka, też z motorem, 10km przez rok zrobiła

Ojciec jak Up!a kupił, to przez pierwsze cztery lata nakręcił 3900km

7 minut temu, Agrest napisał:

Taa,na wymianę tłumika...

Sławek, a ty do kiedy na wybrzeżu siedzisz???

Opublikowano
1 minutę temu, Strongman napisał:

Mój stary ma opla ale jak dla mnie to nie samochód,silnik się poci ruda bierze, niby działa bez awaryjnie ale to nie ta jakość co passat czy audi.

Bo to samochód dla biedny ludzi jak ja , u mnie same ople odkąd pamiętam 🤷

Opublikowano (edytowane)

No wiesz i u mnie kiedyś byli bo diler w niedalekim mieście, ale porównując inne marki to choć opel niemiecki to inne tez niemieckie marki ale jakby inne dużo solidniejsze materiały z jakich zostały wykonane.

Takiego volkswagena można nic nie dbać ,olei nie mieniać nic nie robić jak coś się popsuje i będzie chodził a przy tym samym dbaniu opel się rozpadnie.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Ojciec miał vectre

1.7d

Z 95 to było 

A później przesiadł się na poloneza 

Ciekawa ścieżka awansu 😁

Opublikowano
46 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Widać taki rejon ... a u nas w byłym zaborze rosyjskim skupy są xD Priwislinskij kraj > Golicja i Głodomeria

gdyby nie warszawa to z priwislanskiego kraju  niewielki pozytek jest. ani zboza ani mleka nam nie potrzeba-wszystko z innych wschodnich guberni przywioza..

wy macie  jakies wieksze wytwornie pasz na wschodzie ??

45 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Oj zapóźnienia w tej Małopolsce okropne...

Może w końcu PiS im pomoże.

wam pomaga i marnuje kase- co roku dystans w rozwoju sie poglebia.

40 minut temu, Popier96 napisał:

Bo tu region kontrastów. Ilu 2 hektarowców, tylu 150 hektarowców. Nikt nie kosi po przyczepce zboża jak u was i leci na skup. Ciężarówki podstawiają i wsio.

a rudawa ile ma ?? 1100 ponad .

39 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Byłem dzisiaj seniorowi na przeglądzie corsą , zrobił przez rok 791 km 🤗 , takie autko pojeździ 🙂

najpierw go rdza zje.

34 minuty temu, Popier96 napisał:

@marcin19071980 nie śmiej się. Kapuściane grono do biednych nie należy 😁

A do Jacusia się nie przyznajem. Wszędzie się ludzie odchyleni trafiają 😁

ty jestes przykladem dla polnocy powiatu.

31 minut temu, Tomasz0611 napisał:

Uważaj, bo może nie znaleźć czasu dla Ciebie między praniem, gotowaniem a sprzątaniem xD 

i opowiadaniem bajek tomusiowi.

Opublikowano
2 godziny temu, jacus napisał:

gdyby nie warszawa to z priwislanskiego kraju  niewielki pozytek jest. ani zboza ani mleka nam nie potrzeba-wszystko z innych wschodnich guberni przywioza..

wy macie  jakies wieksze wytwornie pasz na wschodzie ??

Piast II w Płońsku, Cedrob Pasze, de Heus,  to tak w promieniu 100km z takich większych, a małych jest dużo więcej, a 3 km od domu mam mniejszą, lokalną wytwórnię pasz.

Opublikowano
20 minut temu, Łolek napisał:

18 * z nocnej burzy 16l jakże potrzebnego deszczu 

Witajcie wszyscy 🙋‍♂️

Widzę że znowu jest to samo co wcześniej.Pada wszędzie wokół tylko nie u mnie.

Opublikowano
18 minut temu, Leszy napisał:

@marcin19071980 jakbyś miał jeszcze słomę do prasowania to by padała ;) 

Ziemniaki mam do kopania i aż nie mogę się doczekać tego kurzu 

Opublikowano
31 minut temu, marcin19071980 napisał:

Widzę że znowu jest to samo co wcześniej.Pada wszędzie wokół tylko nie u mnie.

O 2,30 była burza i choć trochę poratowało bo trawy już wyglądały tak 

IMG_20230816_145716.jpg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v