Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Te aparaty w nich to jest mistrzostwo świata.Mam dwa zapasowe.Wymiana aparatu 15min max.Nie wiem po jaka cholerę w sipmach takie przekombinowane montowali.

Bo... Dlatego że... Takie były we niemieckich z których skopiowali...

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nowoczesne że co? Kostki miały podobne systemy wiązania... Jednak taka to....no daj do muzeum.

Za cholerę nie oddam.I w życiu bym się na nowszą nie zamienił.

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nowoczesne że co? Kostki miały podobne systemy wiązania... Jednak taka to....no daj do muzeum...

Sprzedasz mi Za tyle co wziąłeś za koszenie? 

Słowo że jutro rano będę.. i zabiorę...

Co do prasy nie znosz się 

Opublikowano

No co jak co... Ale Ciebie to bym nie podejrzewał o taki sentyment...

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Za cholerę nie oddam.I w życiu bym się na nowszą nie zamienił.

Przed chwilą, Łolek napisał:

Co do prasy nie znosz się 

Yhmmm

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Nowoczesne że co? Kostki miały podobne systemy wiązania... Jednak taka to....no daj do muzeum...

Sprzedasz mi Za tyle co wziąłeś za koszenie? 

Słowo że jutro rano będę.. i zabiorę...

Nie

Bo czym będę kosił

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No co jak co... Ale Ciebie to bym nie podejrzewał o taki sentyment...

Yhmmm

Miałem NH 295 i przeklołem.Z ta nie ma problemu z niczym.Za 300stowki nie ma się czego czepiać i to uczucie gdy wszystkie sipmy zdechły i przychodzą do ciebie.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)

Normalna.W niczym nie ustępuje Sipmie.

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Normalna.W niczym nie ustępuje Sipmie.

Nie no. Wybacz... Myślałem że aż tak nie fantazjujesz...

Za bardzo Cię szanuję by ciągnąć ta dyskusję....

Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jak by ciągniki wysiadły to by można na pas transmisyjny napędzac jak śrutownik😂😂

To ma wbrew pozorom zasadniczą zaletę.Nie szarpie.

Opublikowano (edytowane)

Były dwie takie prasy welger to pojechały na Ukrainę w busach, wymienione na sipmy. Więc to chyba nie za cymes. Każdy chwali swoje. A ten wąski podbieracz to pokos po bizonie na dwa razy.

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Sipma też nie....tylko obroty normalne trzeba.

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

To ma wbrew pozorom zasadniczą zaletę.Nie szarpie.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Nie no. Wybacz... Myślałem że aż tak nie fantazjujesz...

Za bardzo Cię szanuję by ciągnąć ta dyskusję....

Godzinka hektar żyta zrobiony.Nikt tego Sipma szybciej nie zrobi gadaj co chcesz.

Opublikowano
5 godzin temu, Łolek napisał:

Ja im nie zazdroszczę, tylko mówię że to oni mocno zaangażowani byli i lamentowali a w podwórkach nowe parki maszynowe i nówki suvy i co kupili to imprezka oblewka i agrochujnia się bawi, za stary jestem i za długo kręcę się obok tego syfu żeby się dać w to wkręcić 

Teraz dopiero będzie wesoło jak się już określili 

Łolek głupoty teraz gadasz.. ja na protest nie pojechałem dla Michałka, czy dla poparcia jego partii tylko w wyższym celu. 

Może nawet i to było ukartowane z pisdziorami, może nie, ale poszliśmy pokazać swoje niezadowolenie i coś tam dotarło, ludzie też zobaczyli... A Michałek rudy był od początku

Opublikowano

A u nas bez różnicy co prasuje, jak prasują to najwolniej jak się da. I sprasowanie kawałka w najlepszym wypadku to koszt usługi zbioru owego zboża 🤣. Dlatego w tym roku 0 kostek sprasowanych. Przywiezę se na busie bez szarpania się.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Sipma też nie....tylko obroty normalne trzeba.

Ta akurat.Gosc tu ma sipme i sprzęgło co rok po prasowaniu wymienia.MF 255

Opublikowano

Godzinka hektar żyta zrobiony.Nikt tego Sipma szybciej nie zrobi gadaj co chcesz.

Słoma a słoma..

Potrafiłem sipmą zrobić 600 kostek w godzinę. 400 to norma.... Poniżej z ceny schodziłem...na godzinę liczylem

Ta akurat.Gosc tu ma sipme i sprzęgło co rok po prasowaniu wymienia.

Sporo lat prasowalem. Że dwa lata 30tka, później zetorem... Nie zauważyłem destrukcyjnego wpływu na sprzęgło..

Zrobisz ta prasa więcej jak 200 kostek w godzinę?

Opublikowano

Dobra Marcin... Szkoda dyskutować... Musimy jakieś zawody kiedy zrobić..

Dobrze że masz taką prasę z której jesteś zadowolony...

Ja odpuszczam ta dyskusję...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Słoma a słoma..

Potrafiłem sipmą zrobić 600 kostek w godzinę. 400 to norma.... Poniżej z ceny schodziłem...na godzinę liczylem

Być może Ja nie mówię że nie ale uwierz mi że mogę z pokrzyw na zachodzie różne modele wyciągnąć z tym że jak powiesz Niemcowi że masz Welgera to każdy jeden powie że to był sprzęt nie do zaj....Co do NH to podbieracz się zacinał z niewyjaśnionych przyczyn zrywając zabezpieczenia.Urwal się tłok demolując wszystko poprostu wysunął się sworzeń i ciągłe problemy z lewym aparatem

Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ta akurat.Gosc tu ma sipme i sprzęgło co rok po prasowaniu wymienia.MF 255

MFem sipma bujała, pozygac się szło, drugi znajomy przyjeżdżał sipmą z c385, to nic nie szarpała 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v