Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Przed chwilą, marcin19071980 napisał:

Te aparaty w nich to jest mistrzostwo świata.Mam dwa zapasowe.Wymiana aparatu 15min max.Nie wiem po jaka cholerę w sipmach takie przekombinowane montowali.

Bo... Dlatego że... Takie były we niemieckich z których skopiowali...

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nowoczesne że co? Kostki miały podobne systemy wiązania... Jednak taka to....no daj do muzeum.

Za cholerę nie oddam.I w życiu bym się na nowszą nie zamienił.

Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nowoczesne że co? Kostki miały podobne systemy wiązania... Jednak taka to....no daj do muzeum...

Sprzedasz mi Za tyle co wziąłeś za koszenie? 

Słowo że jutro rano będę.. i zabiorę...

Co do prasy nie znosz się 

Opublikowano

No co jak co... Ale Ciebie to bym nie podejrzewał o taki sentyment...

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Za cholerę nie oddam.I w życiu bym się na nowszą nie zamienił.

Przed chwilą, Łolek napisał:

Co do prasy nie znosz się 

Yhmmm

Opublikowano
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Nowoczesne że co? Kostki miały podobne systemy wiązania... Jednak taka to....no daj do muzeum...

Sprzedasz mi Za tyle co wziąłeś za koszenie? 

Słowo że jutro rano będę.. i zabiorę...

Nie

Bo czym będę kosił

Opublikowano (edytowane)
6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

No co jak co... Ale Ciebie to bym nie podejrzewał o taki sentyment...

Yhmmm

Miałem NH 295 i przeklołem.Z ta nie ma problemu z niczym.Za 300stowki nie ma się czego czepiać i to uczucie gdy wszystkie sipmy zdechły i przychodzą do ciebie.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano (edytowane)

Normalna.W niczym nie ustępuje Sipmie.

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Normalna.W niczym nie ustępuje Sipmie.

Nie no. Wybacz... Myślałem że aż tak nie fantazjujesz...

Za bardzo Cię szanuję by ciągnąć ta dyskusję....

Opublikowano
10 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jak by ciągniki wysiadły to by można na pas transmisyjny napędzac jak śrutownik😂😂

To ma wbrew pozorom zasadniczą zaletę.Nie szarpie.

Opublikowano (edytowane)

Były dwie takie prasy welger to pojechały na Ukrainę w busach, wymienione na sipmy. Więc to chyba nie za cymes. Każdy chwali swoje. A ten wąski podbieracz to pokos po bizonie na dwa razy.

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Sipma też nie....tylko obroty normalne trzeba.

2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

To ma wbrew pozorom zasadniczą zaletę.Nie szarpie.

Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

Nie no. Wybacz... Myślałem że aż tak nie fantazjujesz...

Za bardzo Cię szanuję by ciągnąć ta dyskusję....

Godzinka hektar żyta zrobiony.Nikt tego Sipma szybciej nie zrobi gadaj co chcesz.

Opublikowano
5 godzin temu, Łolek napisał:

Ja im nie zazdroszczę, tylko mówię że to oni mocno zaangażowani byli i lamentowali a w podwórkach nowe parki maszynowe i nówki suvy i co kupili to imprezka oblewka i agrochujnia się bawi, za stary jestem i za długo kręcę się obok tego syfu żeby się dać w to wkręcić 

Teraz dopiero będzie wesoło jak się już określili 

Łolek głupoty teraz gadasz.. ja na protest nie pojechałem dla Michałka, czy dla poparcia jego partii tylko w wyższym celu. 

Może nawet i to było ukartowane z pisdziorami, może nie, ale poszliśmy pokazać swoje niezadowolenie i coś tam dotarło, ludzie też zobaczyli... A Michałek rudy był od początku

Opublikowano

A u nas bez różnicy co prasuje, jak prasują to najwolniej jak się da. I sprasowanie kawałka w najlepszym wypadku to koszt usługi zbioru owego zboża 🤣. Dlatego w tym roku 0 kostek sprasowanych. Przywiezę se na busie bez szarpania się.

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Sipma też nie....tylko obroty normalne trzeba.

Ta akurat.Gosc tu ma sipme i sprzęgło co rok po prasowaniu wymienia.MF 255

Opublikowano

Godzinka hektar żyta zrobiony.Nikt tego Sipma szybciej nie zrobi gadaj co chcesz.

Słoma a słoma..

Potrafiłem sipmą zrobić 600 kostek w godzinę. 400 to norma.... Poniżej z ceny schodziłem...na godzinę liczylem

Ta akurat.Gosc tu ma sipme i sprzęgło co rok po prasowaniu wymienia.

Sporo lat prasowalem. Że dwa lata 30tka, później zetorem... Nie zauważyłem destrukcyjnego wpływu na sprzęgło..

Zrobisz ta prasa więcej jak 200 kostek w godzinę?

Opublikowano

Dobra Marcin... Szkoda dyskutować... Musimy jakieś zawody kiedy zrobić..

Dobrze że masz taką prasę z której jesteś zadowolony...

Ja odpuszczam ta dyskusję...

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Słoma a słoma..

Potrafiłem sipmą zrobić 600 kostek w godzinę. 400 to norma.... Poniżej z ceny schodziłem...na godzinę liczylem

Być może Ja nie mówię że nie ale uwierz mi że mogę z pokrzyw na zachodzie różne modele wyciągnąć z tym że jak powiesz Niemcowi że masz Welgera to każdy jeden powie że to był sprzęt nie do zaj....Co do NH to podbieracz się zacinał z niewyjaśnionych przyczyn zrywając zabezpieczenia.Urwal się tłok demolując wszystko poprostu wysunął się sworzeń i ciągłe problemy z lewym aparatem

Opublikowano
6 minut temu, marcin19071980 napisał:

Ta akurat.Gosc tu ma sipme i sprzęgło co rok po prasowaniu wymienia.MF 255

MFem sipma bujała, pozygac się szło, drugi znajomy przyjeżdżał sipmą z c385, to nic nie szarpała 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v