Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W takim razie po jaki h.... dziękować za plony skoro on to olewa czy zabierzesz czy nie.

Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Nie wiem

Nie pytałem

Ale skoro Dzień Święty świecić to pewnie woli by poleżeć 🤔

Skoro bambrowi co wykosił w niedzielę zniszczył zebrane plony to coś nie tak. 

Źle kiknolem 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

W takim razie po jaki h.... dziękować za plony skoro on to olewa czy zabierzesz czy nie.

A kto dziekuje

Ja tam na dozynki nie chodze

Ubezpieczam jak nie z plonu to z ubezpieczenia kasa a jak coś jeszcze pójdzie nie tak to PISDA

Opublikowano
jacus napisał:

3 godziny temu, Pafnucy12 napisał:

No że tak powiem w większości zaopatrujemy się w jednym sklepie w spożywcze artykuły...

@jacus

ja stale w 4 . w tym najblizszym  gs to jestem pare razy w roku, zona kupuje  u siebie tylko chleb bo tak drogo maja..

2 godziny temu, Qwazi napisał:

Jacuś od 12 do 17, zależy od wersji, robione na miejscu, 10 minut oczekiwania...nie pomyślałem, bo bym Ci foto cennika zrobił, chociaż z drugiej strony to...idiotyzm by był🤦...

W tych kurortach, co Ty bywasz to może drożej🤔...

nie da rady🤷...za dużo wilgoci, za dużo zielenizny...kosa nie dotnie...a nie tam pierdu, że niedziela🤦...

nigdy nie byles w miedzyzdrojach czy mielnie nie wspominajac o sopocie ?? tam suchy kosztuje 10 zl czy nawet 11. 

ja nie lubie, mam w domu gofrownice nieuzywana dawno

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Mąka, woda, szczypta soli i na patelnię bez żadnego masła ani innych czarów, na sucho. Tradycyjne danie starych panien i starych kawalerów.

moja babka roczni prawie XIX wieczny taki robila..

2 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla mnie i tak drogo i bym nie dał tyle. 

Somsiad dzwoni - czy sól gorzka to to samo co siarczan magnezu. Mówię, że nie wiem. No bo mówi, że sobie stopy w tym moczy, kilo soli 10-12zł a worek 25kg siarczanu 60-70 😁

w sanatorium to zuzywaja wiecej siarczanu magnezu niz rolnicy..

codziennie mialem kapiel ..

2 godziny temu, slawek74 napisał:

dino nie ma na wschodzie 🤔🤦‍♂️🤣🤣🤣🤣

no przesadnie duzo nie ma . u nas brak.

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

W konkretnej intencji, czy tak po prostu🤔

zawsze przypomina mi sie ferdek i jego pielgrzymowanie po pokoju.

w intencji potencji..samotnym piwniczakom nie wskazane 

chwilowo nie pada. w nocy pdobno byla wielka burza-nie bylo mnie- az sie nie chce jutro jechac zboza obaczyc..

słuchaj u nas takie zadupie że trzy markety we wsi i czwartą biedronkę budują choć w promieniu 20km to jest pewnie więcej niż 5 🙋‍♂️😀

Rolnik1973 napisał:

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

A kto dziekuje

Ja tam na dozynki nie chodze

Ubezpieczam jak nie z plonu to z ubezpieczenia kasa a jak coś jeszcze pójdzie nie tak to PISDA

może czasem lepiej przemilczec niż jedno słowo za dużo.....

Opublikowano

Siemanko 10° i mocno wieje. Słońce się zza chmur przebija.

@jacus jak jadę do Międzyzdrojów czy Mielna to się liczę z tym, że trzeba tam parę PLN ów zostawić i nie piszczę, że je tam zostawiłem...

@Rolnik1973 Rysiek dla Ciebie najważniejszą zasadą jesteś Ty sam i Twój portfel. A te niedziele i 15 sierpnia to żeś se wbił do głowy dla własnego poczucia, że masz jakieś zasady. A zasada jak w niemieckim hymnie: Rysiek Rysiek ponad wszystko...

Opublikowano
46 minut temu, slawek74 napisał:

słuchaj u nas takie zadupie że trzy markety we wsi i czwartą biedronkę budują choć w promieniu 20km to jest pewnie więcej niż 5 🙋‍♂️😀

może czasem lepiej przemilczec niż jedno słowo za dużo.....

w promieniu 20 km to ja mam krakow-ile tam jest sklepow i jaka maja powierzchnie ??? jedna galeria ma wiecej powierzchni niz u was w calej gminia albo nawet powiecie.

1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

Sam nie szanujesz. 

Kiedy byłeś w kościele na mszy....

Katolik z pod pierzyny ..

ja w sobote. nawet na urlopie bylem na dwoch mszach

Jak to jest, że tylko Ty Rysiek taki jedyny sprawiedliwy, prawy i pobożny?

Nie czujesz się samotnym?

ja mysslalem z ei ty do nich nalezy.

54 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Myślisz że u biednych i pobożnych tam gradu nie było?

u nas nie bylo..

zimno wieje-dobrze ze ciagnik sie zepsul to bedzie co robic..........

Opublikowano

panowie parksajd mi się popsuł , znaczy wkrętarka ta zielona, działała normalnie, a na drugi dzień nic , zero reakcji, bateria naładowana dobra bo ma ponad 20 v , po naciśnięciu przycisku świeci się ta dioda biała podświetlająca, prąd na przełącznik idzie, na silnik też bo rozbierałem i mierzyłem i niby wszystko ok a nie kreci, przewody w środku wszystkie się trzymają na swoich miejscach. Ktoś wie co mogło się stać ? Albo czy da się to do życia przywrócić ?

Opublikowano

lubię ja to. 

wyłudzania świadczeń 

unikanie podatków 

toto wszystko uj, bo najważniejsze to przeleżeć niedzielę 🤣

szczyt katolicyzmu 😂

Opublikowano
7 minut temu, Uziu92 napisał:

panowie parksajd mi się popsuł , znaczy wkrętarka ta zielona, działała normalnie, a na drugi dzień nic , zero reakcji, bateria naładowana dobra bo ma ponad 20 v , po naciśnięciu przycisku świeci się ta dioda biała podświetlająca, prąd na przełącznik idzie, na silnik też bo rozbierałem i mierzyłem i niby wszystko ok a nie kreci, przewody w środku wszystkie się trzymają na swoich miejscach. Ktoś wie co mogło się stać ? Albo czy da się to do życia przywrócić ?

moja tez się wiosna zepsuła, odpadła główka od wierteł 😛 ale mam dla ciebie pocieszenie od następnego tygodnia będzie w cenie 99 zł bez baterii 

Opublikowano
radekz200 napisał:

Myślisz że u biednych i pobożnych tam gradu nie było?

Panie Zbyszku który to mi sprzedawał pszenzyto omlynkowane? bo nagle się nie odzywa 

owies siej...🤪

Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

W tym roku to się upasiesz na kasie z plonów, oj upasiesz.

• Like 1
Opublikowano
2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Wy som nie normalne

Jak można szczuć na człowieka co szanuje Dzień Święty. 

Jeszcze żniwa czy siano w niedzielę idzie zrozumieć,co prawda roboty na niedzielę się nie planuje. Jak jest pogoda w niedzielę młuci się ale nic więcej. Teraz w niedzielę wszystko robią orzą ,sieją a jak się myśli inaczej ,odezwać się na to jest się nierobem,noi potem jest jak jest.

• Like 1
Opublikowano
jacus napisał:

w promieniu 20 km to ja mam krakow-ile tam jest sklepow i jaka maja powierzchnie ??? jedna galeria ma wiecej powierzchni niz u was w calej gminia albo nawet powiecie.

z Krakowem nie wyskakuj 😛 ja piszę co jest u nas po wsiach 🤭

farmtrac8244 napisał:

2 godziny temu, Rolnik1973 napisał:

Wy som nie normalne

Jak można szczuć na człowieka co szanuje Dzień Święty. 

Jeszcze żniwa czy siano w niedzielę idzie zrozumieć,co prawda roboty na niedzielę się nie planuje. Jak jest pogoda w niedzielę młuci się ale nic więcej. Teraz w niedzielę wszystko robią orzą ,sieją a jak się myśli inaczej ,odezwać się na to jest się nierobem,noi potem jest jak jest.

o to to zebrać zboże jak z pogodą słabąxto ok ,,gnój ,, czy orka albo inne prace mogą poczekać...

Opublikowano
59 minut temu, radekz200 napisał:

Panie Zbyszku który to mi sprzedawał pszenzyto omlynkowane? bo nagle się nie odzywa 

Jak se jaja robiłeś to co się dziwisz...

@tytanowyJanusz

Opublikowano
1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

Kup sobie Metabo albo Dewalt i nie będziesz miał niespodzianek.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v