Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
5 minut temu, Karol6130 napisał:

Wczoraj dostał żelechów goniwilk i samorządki

Rozwaliło parę budynków 

Dwa lata temu byłem w Ojrzanowie czy jakoś tak.To nie daleko Żelechowa.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
11 minut temu, Karol6130 napisał:

Twoja to jeździectwo ma w głowie 

Ale jak Ty na żabkę to nawet wędzidło nie pomoże🤷🤭...wiesz, jak jest na żabkę🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Trojanów może 

Nie chyba Ojrzanow, ale dokładnie pamiętam że blisko do Żelechowa bylo.

Opublikowano
Qwazi napisał:

4 minuty temu, Karol6130 napisał:
1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a o leżeniu wentem do góry zapomniałeś...🤪

A to już zależy jak która córka lubi😉🤭🫢🤣😂

Karol, ty Ty na "żabkę"🤔🤦

3 minuty temu, jacus napisał:

no wlasnie tradycyjny klimat sie zmienil

👍

na wilka albo na lisa 🤭

Opublikowano

@Pafnucy po sprzedaży i obliczeniach , wydajność Liborius 6791 kg /ha , borowik 4500 kg /ha  

Czyli na Liboriusie pomyliłem się o 210 kg 

Corado tylko nie liczyłem bo większość została na pasze 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

8 minut temu, Qwazi napisał:

Ale jak Ty na żabkę to nawet wędzidło nie pomoże🤷🤭...wiesz, jak jest na żabkę🤔

A tak z ciekawości - o czym Ty tu piszesz 🤔

on leży jemu leży a ona rechocze 🤭😁

• Haha 1
  • Confused 1
Opublikowano
8 godzin temu, jacus napisał:

cos znowu sie chmura.. po nocnym deszczu to sladu nie ma -kosilem na piasku nieuzytek to sie kurzylo z kretowin.

ja pierdziu-ty tak naprawde myslisz ??  od lat tak trolluje. 

historia autentyczna z podlasia-w sprawie dla reporterow kiedys byla.

jeden z rolnikow przy pomocy parobka sam sie doil 😂, potem pomocnik zmienil front i skumal sie  z zona tego rolnika. przy sprawie rozwodowej tak wsadzie zeznawal dy chcieli chlopa z majatku wywalic .

od lat pod roznymi nickami.

Z chorym człowiekiem nigdy nic nie wiadomo. Pośmiać się można. Ale nie takie rady. Nóż widelec weźmie się i coś sobie zrobi. Prędko by cię wytropili jakie rady dajesz. 

Opublikowano
5 minut temu, tytanowyJanusz napisał:

Całkiem przyjemnie 🚴😎

IMG_20230729_201933_HDR.jpg

IMG_20230729_201933_HDR.jpg

Bardzo ładna przewaga Liboriusa, jednak to dobra odmiana

Tak , liborius był c1 a borowik mój siany z 4 lata i nie zaprawiany 

Corado też fajna odmiana , będzie nieznacznie mniej niż Liboriusa 

Opublikowano

Panowie z północnego zachodu  trzymcie się.

Chyba żet to upragniony deszcz

image.jpeg

Opublikowano
14 minut temu, slawek74 napisał:

on leży jemu leży a ona rechocze 🤭😁

Ototo

9 minut temu, Karol6130 napisał:

Teściowa pokaże 

Ty nie jesteś świadomy, w co się pchosz🙆🤦...

Opublikowano
26 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nie chyba Ojrzanow, ale dokładnie pamiętam że blisko do Żelechowa bylo.

Nie ten żelechów 

Mówię o powiat Garwolin 

Teściu, gorzej być nie może, meble składam 

Pewnie zejdzie do 12 i jutro cały dzień 

Opublikowano
3 godziny temu, szymon09875 napisał:

Też na takie coś choruje, czekam aż coś trafi w dobrej cenie...

1700 dobra cena??? Tylko silnik trzeba umocować, jedno koło pasowe dokupić i pasek. Reszta w pudełku, muszę to złożyć do kupy

3 godziny temu, radekz200 napisał:

jaki to model Fendta? 

Ten co żeś wyśmiewał w zeszłym roku 

3 godziny temu, Łolek napisał:

I będziesz się toczył 

Z twojego miasta powiatowego kupiona

Tak pomyślałem że może do ciebie zajechać, ale mówię pewno słomę wozisz albo jakie inne uprawki pozniwne, to nie będę przeszkadzał 

29 minut temu, Karol6130 napisał:

Trojanów może 

Farma iluzji tam jest, dobrze kojarzę???

Opublikowano
4 minuty temu, Agrest napisał:

Panowie z północnego zachodu  trzymcie się.

Chyba żet to upragniony deszcz

image.jpeg

Przeszło to u mnie jakąś godzinę temu, nie wiem ile, bo nadal się deszczolapa nowego nie dorobiłem, ale patrząc po ilości wody stwierdzam że +-25l dało dziś

1 minutę temu, bratrolnika napisał:

1700 dobra cena??? Tylko silnik trzeba umocować, jedno koło pasowe dokupić i pasek. Reszta w pudełku, muszę to złożyć do kupy

Ten co żeś wyśmiewał w zeszłym roku 

Z twojego miasta powiatowego kupiona

Tak pomyślałem że może do ciebie zajechać, ale mówię pewno słomę wozisz albo jakie inne uprawki pozniwne, to nie będę przeszkadzał 

Farma iluzji tam jest, dobrze kojarzę???

Bardzo dobra, niech służy. 

• Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v