Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 minuty temu, Łolek napisał:

A inne to już co 🤔

Wątpię żebyś wszystkie dostępne przetestował 

A o cenę chodzi w moim przypadku. I to, że jest w formie spylonej, można mniej rzucić. Nie neguję innych urobków. 

Opublikowano (edytowane)
57 minut temu, Strongman napisał:

Wiadomo ze jedna kolba na roślinie ma być jak jest więcej to wiadomo ze zle.

Ja tam tylko pioniera sieję , w d*pie mam ze hulk wyglonda dla sąsiadów  czy inne ale ma sypać.

Siałem tez na kiszonkę kiedyś kws agro yoko czy agro witali i to są odmiany dopiero na pokaz dla sąsiadów.

Mam na poprzyczniaku od drogi polnej rządek taką  60 cm,teraz pada i ma padać .... pomijając jej rozwój,sa szanse że ziarnem dorówna reszcie -tak Ciebie rozumuje

Wiem że nie raz qq jak z obrazka z potężną kolbą a namłotu całe gow...a nieraz drobnica sypie jak głupia.

Ale  w mym hobbystycznym mniemaniu czasami jest za późno na plon...

Edytowane przez Baks00
Opublikowano
Aktywnyrolnik7245 napisał:

23 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Około ile? 

Liborius ponad koło 7 a Corado trochę mniej  6 ton

TY to warzysz czy tak na oko na zbiorniki?

Aktywnyrolnik7245 napisał:

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

A to tak se .. 

No może , dla mnie dobrze bo  nie padało caly maj i czerwiec 

no 6-7 ton i maj czerwiec bez deszczu i Ty narzekasz ze tak źle na wsi😆😆😆to jak by popadało to 9 10ton

• Haha 1
Opublikowano
8 godzin temu, malaczarna napisał:

Będę pisać podanie do koła łowieckiego jak oni szacują straty? Żeby na znaczek starczyło chociaż 

Ja zawoziłem sam fakt że mam 10km do nich 

Witajcie litr popadało s nocy 14 stopni Celsjusza i teraz coś to niebo nie wyraźne

Opublikowano
Łolek napisał:

26 minut temu, Karol6130 napisał:

Dało już 3 litry i pada dalej 

Słoma moknie, w sumie owsianke mogłem zrobić, ale będzie lepsza 

Kukurydzę poratuje

No i brać się za remonty

Już robię 

IMG_20230725_212922.jpg

a ja myślałem że to tylko moja żona wymyślą jakieś takie roboty 😆😆😆😆 a to one wszystkie tak mają jak ja nie lubię malowania w domu

• Like 1
Opublikowano

Dzień Dobry 

Wstajemy śpiochy 

Dziś Anny więc Wszystkiego Najlepszego dla Wszystkich pan na Forum i nie tylko o tym imieniu 💐💐💐💐

U mnie główny odpust dziś w parafii więc trochę takie LB ale do kościoła i do pracy trzeba się brać.

Młody już zaciera ręce bo stragany😁

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, wojtal24 napisał:

a ja myślałem że to tylko moja żona wymyślą jakieś takie roboty 😆😆😆😆 a to one wszystkie tak mają jak ja nie lubię malowania w domu

To ja Was zaskoczę. Jak remontowalismy sobie piętro to wszystko żona pomalowała,ja jej troche pomogłem przy sufitach ale jak byla jakas sciana co trzeba jakos inaczej malowac bo taka struktura to siedziala caly dzien nad malym kawałkiem.

Popadało w nocy, a teraz slonce wyszlo i popołudniu powtórka z rozrywki. Żniwa wg prognoz dopiero pod koniec pierwszego tygodnia sierpnia. Trzeba bedzie zrobic zmiany w grafiku bo mam wolne a jak bedzie padac to trzeba isc do pracy

Opublikowano
29 minut temu, wojtal24 napisał:

Ja też nie więc ja płacę i patrze 

IMG_20230725_210715.jpg

Opublikowano (edytowane)
52 minuty temu, Łolek napisał:

Ale dolało 🙆‍♂️

🙋‍♂️

16903431315164631160024407149735.jpg

To i tak nie źle.U mnie ani jednej kropli.Wku....tylko tymi prognozami.Juz chyba wszędzie pada poza Łódzkim 

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

To i tak nie źle.U mnie ani jednej kropli.Wku....tylko tymi prognozami.Juz chyba wszędzie pada poza Łódzkim 

U mnie wczoraj 7 l nakapało takiego spokojnego.

I na dziś też nadają więc żniwa stop kto zaczoł u nas ale nikt się nie wyrywa bo tak jak u mnie ziarno w psimżycie jeszcze miękawe 

Opublikowano
Łolek napisał:

29 minut temu, wojtal24 napisał:

Ja też nie więc ja płacę i patrze 

IMG_20230725_210715.jpg

wiadomo mleko placi👍👍 nie życzę tego ale pogadamy jak Ci mleko spadnie o połowę jak mój rzepak czy pszenica rok do roku myślałem że dziś będą zniwa ale się właśnie rozpadało

Opublikowano

toc to standard że przy ziarku wypadałoby brać jakieś fuchy w międzyczasie, i malować mlecakom. 

inaczej idzie się zanudzić 🙉

Opublikowano
1 godzinę temu, wojtal24 napisał:

TY to warzysz czy tak na oko na zbiorniki?

no 6-7 ton i maj czerwiec bez deszczu i Ty narzekasz ze tak źle na wsi😆😆😆to jak by popadało to 9 10ton

Obliczam M3 i gęstość 

No nie tak że całkiem bez deszczu , coś tam nie dużo padało 

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, wojtal24 napisał:

wiadomo mleko placi👍👍 nie życzę tego ale pogadamy jak Ci mleko spadnie o połowę jak mój rzepak czy pszenica rok do roku myślałem że dziś będą zniwa ale się właśnie rozpadało

Spadło o 80gr to jest tj jakieś 12/14 tysięcy miesiecznie ale i tak sam nie będę tego robił bo nie mam na to czasu 

W zeszłym roku żyto pchałem po 1000 teraz po 600 a qq nie wiem po ile będzie 

Także twoja argumentacja lekko chybiona co do mojej osoby 

42 minuty temu, Belaruss820 napisał:

Tu jest jakby luksusowo

Dzięki ale nie nazwał bym tego  tak, miło że ci się podoba 

Edytowane przez Łolek
  • Like 1
Opublikowano
22 minuty temu, stempos1980 napisał:

U mnie wczoraj 7 l nakapało takiego spokojnego.

I na dziś też nadają więc żniwa stop kto zaczoł u nas ale nikt się nie wyrywa bo tak jak u mnie ziarno w psimżycie jeszcze miękawe 

Ani mi się gadać o tych prognozach nie chce.Wku....sa tu w okolicy wszyscy.I jeszcze te durne tytuły.Polska skąpana w deszczu albo Doleje tak że nie będzie można z domu wyjść.I pod tym komentarze miastowych że co to za lato jak co chwilę pada a oni chcą upału.Tez nic jeszcze nie skosilem a patrząc po okolicy to też mało kto jeszcze ruszył.

Opublikowano
17 minut temu, HF86 napisał:

toc to standard że przy ziarku wypadałoby brać jakieś fuchy w międzyczasie, i malować mlecakom. 

inaczej idzie się zanudzić 🙉

Każdy może hodować mleczne tylko nie każdy chce 🤷‍♂️

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v