Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Marek, zobacz jak młoda dama wygląda po przebudzeniu, w dniu odpustu🤗...nie ma się co dziwić, że dziadek oddał jej do dyspozycji...portfel🤷

Zawsze go urobi...zresztą nie tylko jego🤦🤷...

IMG_20230722_091302_348.jpg

• Like 1
Opublikowano

I znowu pada 😎 taki deszcz to joo, gruby, rzęsisty. A nie tam 3x w tygodniu po 1mm 

16 minut temu, radekz200 napisał:

kurła ale nakosilem mokrego owsa 🤷‍♂️

Nakryj folią to będzie kiszonka 😁 

U nas poparzeńce jak co roku kończą żniwa gdzie 90%jeszcze nie zaczęła. I się miesza 🤦 była facetka wczoraj po miód to mówiła, że okna nie można otworzyć bo od sąsiada stęchlizna ze stodoły jakby stado krów zdechło. 

Opublikowano
20 minut temu, Łolek napisał:

Jak byłby faktycznie mokry to byś się nie wydał 

był suchy ale sporo zielonego i dzisiaj trochę ciepły ale będzie dobrze 😛 kurła z 3,5 ha mój zestaw nie pełen jeszcze 😱i pewno z 10 bel słomy będzie 

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Ty weź no się trochę popraw...życie towarzyskie jakieś trzeba mieć w Twoim wieku...nam z Markiem to już mogą się dni kręcić, a i tak wiem kiedy sobota...chyba🤔

50 minut temu, Łolek napisał:

Ty w statystykach towarzysko rozrywkowych nie jesteś uwzględniany a @superfarmer02młody dzik jeszcze to mu trzeba takich doznań 

Spójrz w kalendarz i nie sr** ogniem dopiero 22 lipiec ten deszcz jeszcze qq i trawy uratuje a skosić zdążysz  jeszcze się nie zdarzyło żeby ktoś nie wykosił i nie zebrał jak tylko chce 

Ja nie Imprezowy, gdzieś że znajomymi jakiś grill i piwko to tak ale coś.wiecej to nie bardzo, a że wszyscy znajomi mają gospodarstwa i wiadomo jaki jest teraz okres to... 🤷

• Like 1
Opublikowano
28 minut temu, Qwazi napisał:

Marek, zobacz jak młoda dama wygląda po przebudzeniu, w dniu odpustu🤗...nie ma się co dziwić, że dziadek oddał jej do dyspozycji...portfel🤷

Ja planuję jutro jechac do rodzicow bo tez odpust,a jak odpust to i stargany,no i zabawki dla dzieci.

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, pedro2 napisał:

od sąsiada stęchlizna ze stodoły jakby stado krów zdechło. 

Nie żebym coś mówił, ale może na prawdę zdechły 👀👀👀👀

Opublikowano

Stoły poustawiane, kobitki gotują,procenty się chłodzą,kapela dzwoniła na którą przyjechać

Oj będzie się działo 🕺

No ale do rozrywki trochę czasu,najpierw obowiazki

Opublikowano
1 godzinę temu, Andpol napisał:

Żniwa to pada i już zaczyna mnie ten deszcz wk***iać. 

U nas w okolicy to żniw w wogule nie widać bo brak zbóż,licho kto ma więc jest spokojnie.Nawet jeszcze do kombajnu nie zaglądałem.

Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

U nas w okolicy to żniw w wogule nie widać bo brak zbóż,licho kto ma więc jest spokojnie.Nawet jeszcze do kombajnu nie zaglądałem.

Jak tylko widać pyrki i kapusty. Gdzie nie gdzie tylko kawałek pszenicy. Tzn tak było w okolicach słomkowa 7 lat temu 😁

I pewnie nic się nie zmieni. 

Popadało chociaż Marcin

Opublikowano
5 minut temu, marcin19071980 napisał:

To dawaj do mnie na usługę do rzepaku i pszenicy.

Opublikowano
15 minut temu, Baks00 napisał:

Stoły poustawiane, kobitki gotują,procenty się chłodzą,kapela dzwoniła na którą przyjechać

Oj będzie się działo 🕺

Rozwodzisz się? 

• Haha 2
Opublikowano

Planowałem ją na moją synową, ale jak to takie rozrzutne to chyba nie wypali,bo mój młody to skąpiec, gorszy jak jego ojciec 

• Haha 5
Opublikowano (edytowane)
42 minuty temu, PAN88 napisał:

Jak tylko widać pyrki i kapusty. Gdzie nie gdzie tylko kawałek pszenicy. Tzn tak było w okolicach słomkowa 7 lat temu 😁

I pewnie nic się nie zmieni. 

Popadało chociaż Marcin

Ani jednej kropli.Nic się nie zmieniło poza tym że zboża jeszcze mniej.Jak siać te zboża jak to jest towar niemal bezwartościowy.Wczoraj tu znajomy przenice kosił która na oko wyglądała na 9ton a nie wiem czy 6 bylo.Wku....ny,ziemia dobra nawożenie i ochrona książkowa i g....z tego zostało.Mówi że za h....już siał nie będzie.Dobrze że choć kombajn ma swój to tylko na ropę wydał.I taki jest zarobek na zbożach.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano
49 minut temu, Baks00 napisał:

Oj będzie się działo 🕺

Nie potrzebujesz tam podwózki?

Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, Andpol napisał:

To dawaj do mnie na usługę do rzepaku i pszenicy.

Ani mi się śni.Bendę się jeszcze z czyjmś mordował.Jedynie tam gdzie wodę potrzebuje jadę i ja tym koniec.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

w dniu odpustu🤗

U Was to jeszcze obchodzą? U nas to już praktycznie wymarło, kramów nie ma już nawet za bardzo. 

25 stopni, ubierze się człowiek bo wiatr zimny to znów słońce wylezie i gorąco. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v