Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 minuty temu, Baks00 napisał:

Byłem ostatnio u znajomego,ma sąsiada -totalna ro***erducha,duże gospodarstwo z krowami,do których nie ma wiedzy,(dobry towar wymagający zaangażowania również)belki z sianokiszonka przez okno można macać.

Najlepsze jest to że po mleko jak przyjeżdża w porze deszczowej to sciela słomę we wjeździe by wjechał 

Jak belki można macać przez okna 🤔

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

Że jak się ma taką sztukę przed sobą, to ciężko kulturę zachować???

Obok Dareczku, obok. Wiesz, co Michał celebrował w tej filharmonii😉

Opublikowano
4 minuty temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Może i trochę za krótki , ale chyba wystarczy

Nie mogę skopiować. Na olx ciekawszy jest za tą kasę . No plus wysyłka. Wielkopolska

Opublikowano
1 godzinę temu, Pafnucy12 napisał:

na kreta to świetnie mi się sprawdza pułapka... z nornicą i turkuciem mam problem... kurna nawet krzaki kartofli nornica podgryzła... kartofle bulwy razem z turkuciem od łaki mi podgryzają... mus coś z tym zrobić.

Turkucia nie wyplenisz, testowane nawet dursbanem jak był dostępny. Najlepiej odpuścić sobie ziemniaki na tych działkach, bo będzie jak u mnie- 30-40% ziemniaków z dziurami po tym chujostwie i rozmnoży się to do niebotycznych ilości. Ewentualnie, zawsze możesz zacząć łapać. Po 5zł w wędkarskim swego czasu były, na suma podobno rewelacyjne :D. No i lepiej nie dać się użreć, bo boli i tężca przenosi. Fajnie wychodzą z dziur jak wleje się wody z ludwikiem. W tym roku i tak jakoś ich mało, bo nie słychać ich grania wieczornego. Specyficzne dzwięki wydają i mocne- bez problemu znajdzie się dziurę w trawie z której turkuć gra. No i co tam więcej... gnój bardzo lubi, szczególnie koński. Piaszczysta ziemia mu nie służy, na glinie ma się najlepiej bo tunele mu się nie zasypują. Przy każdym podkopaniu ziemniaków jak mam za domem posadzone, żeby do obiadu było jakiegoś sk***ysyna wyciągnę.

Opublikowano
Przed chwilą, Popier96 napisał:

Turkucia nie wyplenisz, testowane nawet dursbanem jak był dostępny. Najlepiej odpuścić sobie ziemniaki na tych działkach, bo będzie jak u mnie- 30-40% ziemniaków z dziurami po tym chujostwie i rozmnoży się to do niebotycznych ilości. Ewentualnie, zawsze możesz zacząć łapać. Po 5zł w wędkarskim swego czasu były, na suma podobno rewelacyjne :D. No i lepiej nie dać się użreć, bo boli i tężca przenosi. Fajnie wychodzą z dziur jak wleje się wody z ludwikiem. W tym roku i tak jakoś ich mało, bo nie słychać

Tam i warzywo . Głównie od łąki buszuje.

Opublikowano
17 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Toż to smród ciągle.

Mieszkają w szczerym polu,gorszy smrod to do nich idzie z chlewni jak zawieje ze wschodu.

Jutro cykne fotke jak kilka km dalej krowiarz cielaki wypasa

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

@Qwazi Nie wiem, chyba wycieczkowo/zwiedzająco się wybrał

Pewnie tak, ale okazję do świętowania musiał mieć, jeśli go do tej pory nie widać. Trzeba by go zapytać, jak wróci...

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Agrest napisał:

Ale się w tym roku lawenda rozrosła. Około 80cm szerokości rządka.

@Łolek  patrz, w grudniu 3lata temu z takich maluchów wsadzone jak Twoje.

Na rozsadnik też trochę żona zasądziła tych kunuców to też już kawał krzewinek i kwitnąć będą

20230627_190646_resized.jpg

20230627_190434.jpg

U mnie też już Łolka kwiatów jest 

Kilka miało być 🤦‍♂️😂

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Nie mogę skopiować. Na olx ciekawszy jest za tą kasę . No plus wysyłka. Wielkopolska

Za  350 z Kramska ? Widziałem też 

Opublikowano
9 minut temu, Popier96 napisał:

Turkucia nie wyplenisz, testowane nawet dursbanem jak był dostępny. Najlepiej odpuścić sobie ziemniaki na tych działkach, bo będzie jak u mnie- 30-40% ziemniaków z dziurami po tym chujostwie i rozmnoży się to do niebotycznych ilości. Ewentualnie, zawsze możesz zacząć łapać. Po 5zł w wędkarskim swego czasu były, na suma podobno rewelacyjne :D. No i lepiej nie dać się użreć, bo boli i tężca przenosi. Fajnie wychodzą z dziur jak wleje się wody z ludwikiem. W tym roku i tak jakoś ich mało, bo nie słychać ich grania wieczornego. Specyficzne dzwięki wydają i mocne- bez problemu znajdzie się dziurę w trawie z której turkuć gra. No i co tam więcej... gnój bardzo lubi, szczególnie koński. Piaszczysta ziemia mu nie służy, na glinie ma się najlepiej bo tunele mu się nie zasypują. Przy każdym podkopaniu ziemniaków jak mam za domem posadzone, żeby do obiadu było jakiegoś sk***ysyna wyciągnę.

A prądem?

Opublikowano
6 minut temu, Popier96 napisał:

A od zawsze tam bywał?

Turkuć zmor plantatorów papryki 

8 minut temu, Qwazi napisał:

Taki gest to starszy do młodszego...nie na odwrót...😠

Oj niech mu ulży 😁marudzie 🤭

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, Rolnik1973 napisał:

Siwo od deszczu

Cały dzień Ci siwo przed oczami, może to nie deszcz tylko anielski orszak 🤔 

Może jutro i pojutrze coś dopada, jest szansa 

Opublikowano (edytowane)
56 minut temu, Pafnucy12 napisał:

po wierzchu przy rynnie ta płaska blacha? pierwszy raz tak widzę... nie mówię że źle, tylko nie widziałem tak.

To pas nadrynnowy. Sprawia że śnieg się zatrzymuje a woda z ulewy trafia do rynny a nie chlapie po za nią.

To chłopaki od Ciebie robili.

Dziś na nowej hali bramy montowali.

Jutro mają kończyć, albo w czwartek bo u Was odpust i na wyjeździe można🤭

A i jeszcze jedna funkcja - chroni przed wróblami. Bez tego to w każdej fali byłoby gniazdo

20230627_173403.jpg

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
35 minut temu, Karol6130 napisał:

Porzeczka i banan z mlekiem

Krowa ma być kompletna 

Na zielonym paszporcie, z medalami, pucharami i dyplomami 

Krowa ledwo chodzi, nie wiem czy wejdzie na przyczepę 😂. Jeszcze do wywaru dodałem trochę czereśni i łyżeczkę kremu z orzechów włoskich. A  zamiast mleka poszedł kefir, mleko mi już nie służy

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Oj niech mu ulży 😁marudzie 🤭

Jeszcze się skrzywił na to, co napisałem... @Aktywnyrolnik7245 popraw się, bo nie będzie Ci fajnie, jak jakiś smark Co paluchem przed nosem pomacha😠...

4 minuty temu, soltys48 napisał:

I skurwiał co niektórych zdjęciami 🤭

Oj tam oj tam😉...a jak tam koszenie lucerny🤔...idzie dobrze 🤔🤭

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v