Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, Qwazi napisał:

Mieciu Ty dobry człowiek...podzielisz się jaką przyczepą sieczki, bo u mnie wygląda, że doopa będzie 😓. Ładnie żarło i zdycha...

Z Markiem w kolumnie pojadziem, jak będziesz ciął😉...

Na górce pod lasem. Krowy takie do wycielenia mi orzywiezieta we wrześniu to wam do kwietnia przechowam 

16869866557003570092268051925770.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Marek a no widzisz szczęście sprzyja bogatszym , wielkopolskie dostało deszczu , południowa Polska i Podlasie też ,a centrum Sahara 🤷 , i jak doganiać świat🤔 . Zainwestowałem w tym roku w pola sporo to uja się zwróci 😐

Ale i tak masz ładną kuku 👍

Szczególnie w tym perzu 🤭

Ta akurat na najgorszych piachurach 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
14 minut temu, kizak napisał:

lux qq ,pewnie po 20 kwietnia siana ,ja dalem oprysk ,i co roku taką trawę brało ,w tym roku z agroloku dali coś innego i kutwa ,zielono . Ni to pryskać jeszcze ,ni to zostawi,c ,bo podobna .. Jak popryskam qq wyhamuje , ot dylemat .

Już drugi raz się spotykam w tym roku, że środek z agroloku nie zadziałał w qq jak należy. Ostatnio, dwa dni temu, jak byłem po rimsulfuron na ziemniaka. Chłop kupował elumis na poprawkę po jakimś środku, co mu właśnie z agroloku przywieźli. Twierdził, że nic nie zadziałało

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Na górce pod lasem. Krowy takie do wycielenia mi orzywiezieta we wrześniu to wam do kwietnia przechowam 

16869866557003570092268051925770.jpg

Wiedziałem Mieciu, że Twoje dziadowskie serce...dobre jest😉...

Opublikowano
57 minut temu, slawek74 napisał:

a ja już prawie gotów był jechać po niego do centralnej Polski....

kurla teraz to wkładają silniki od kosiarki do samochodòw 🙆‍♂️ kolorek bije po oczach...

latasz tym jak czarownice na miotłach 🤔🤪

Przyjechać możesz, ale obiecałem go pewnej młodej damie o imieniu Oliwia i muszę dotrzymać słowa 

A ojciec jej to groźny jest @6465go zna 

• Haha 1
Opublikowano
7 minut temu, Qwazi napisał:

Już drugi raz się spotykam w tym roku, że środek z agroloku nie zadziałał w qq jak należy. Ostatnio, dwa dni temu, jak byłem po rimsulfuron na ziemniaka. Chłop kupował elumis na poprawkę po jakimś środku, co mu właśnie z agroloku przywieźli. Twierdził, że nic nie zadziałało

Wiedziałem Mieciu, że Twoje dziadowskie serce...dobre jest😉...

Z tymi środkami to i duży wpływ ma czynnik ludzki a będzie tylko gorzej. Mniej środka w środku itp. Mam na to papiery Szymon potwierdzi 

Opublikowano (edytowane)
47 minut temu, Marcin133 napisał:

Czyli do Lidki. Alfa ma tam towaru...A kawa kiedy jak najbardziej a może co mocniejszego....😉

Nie widzę przeszkód jestem za co do kawy 😉oczywiście 

No w alfie zaopatrzenie jest i goście tacy co się znają na rzeczy , czasem do eumetu do Patryka, a u tej Lidki właśnie wszystko do rcw mają i ceny dużo lepsze niż w necie 

Priv ci wysłałem  ale nie idzie, skrzynkę sprawdź 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano
3 minuty temu, gregor1284 napisał:

Z tymi środkami to i duży wpływ ma czynnik ludzki a będzie tylko gorzej. Mniej środka w środku itp. Mam na to papiery Szymon potwierdzi 

Dlatego kupuję środki tylko w jednym miejscu...

Opublikowano
2 minuty temu, zachodnihobbysta napisał:

U nas nic w tym tygodniu prawie 3 litry na kapało a w promieniu 5 km od domu to wszędzie więcej byłem rano na łące to w jednej wiosce z jednej strony się kurzyło a z drugiej strony wsi mokro ładnie jak trafi tak pada

20230617_091937.jpg

Opublikowano
5 minut temu, Qwazi napisał:

Dlatego kupuję środki tylko w jednym miejscu...

Bo kupują ludzie to co im handlowiec wciśnie nie czytając etykiety nawet. 

Tak jak rozmawialiśmy o tym ostatnio. 

Do tego inne nośniki, na działanie ma wpływ twardość wody, pH, temperatura. 

Kiedyś środki były inne i nikt na to uwagi nie zwracał a działało 

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, soltys48 napisał:
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Oj nie ma. Wiesiowi to nawet 2 razy po 30 nalało.

To za pochodzenie profity

To za to że na tacę niedzielną nie sempię.

A ty wrzucasz do skarbony kościelnej 10zł od każdego zakupionego cielaka aby się dobrze chował.

Edytowane przez Strongman
Opublikowano
1 godzinę temu, adamowicz84 napisał:

👍

Szału nie ma, tym bardziej że się z mocniejszego przesiadłem 

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

kurla teraz to wkładają silniki od kosiarki do samochodòw 🙆‍♂️ kolorek bije po oczach...🤔🤪

No co ci powiem, silnik największy i najmocniejszy z dostępnych, to ogólnie jest małe auto 

Co tu gadać, Ateca jest i rozmiar większa a można kupić z silnikiem 1.0, to dopiero musi być padaka

51 minut temu, soltys48 napisał:

Jak kupisz wielbłądy to oficjalnie oświadczam że z całą rodziną przyjadę obejrzeć 

A garbata krowa może być???

5 minut temu, 6465 napisał:

@bratrolnika właśnie twój fiacik przed oknami przeleciał już na elc.

O patrz go jak się wozi...

• Haha 1
Opublikowano
24 minuty temu, szymon09875 napisał:

Bo kupują ludzie to co im handlowiec wciśnie nie czytając etykiety nawet. 

Tak jak rozmawialiśmy o tym ostatnio. 

Do tego inne nośniki, na działanie ma wpływ twardość wody, pH, temperatura. 

Kiedyś środki były inne i nikt na to uwagi nie zwracał a działało 

O do tego ten rok jest bardzo nienormalny

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Kurpiowska qq 

received_827126905506675.jpeg

Kurna to moja wygląda, że najlepsiejsza z wszystkich i bez grama dolistnych cudów.

Podjedź Mieczysławie cyknij foto niech im gule skaczą 🤭 

Podobno 24mm spadło 🤩 no jak nic muszę co tydzień na urlop wyjeżdżać. Wtedy pada

Opublikowano
2 minuty temu, pedro2 napisał:

Podobno 24mm spadło 🤩 no jak nic muszę co tydzień na urlop wyjeżdżać. Wtedy pada

Jak się przyzwyczaisz to powódź jak nic...tak, że może tylko że dwa razy w miesiącu... wyjeżdżaj 😉

• Haha 1
Opublikowano
6 minut temu, pedro2 napisał:

Kurna to moja wygląda, że najlepsiejsza z wszystkich i bez grama dolistnych cudów.

Podjedź Mieczysławie cyknij foto niech im gule skaczą 🤭 

Tu dopiero dostała dziś coś do jedzenia.nie jadę bo już I tak mówisz że za często bywam. Żelazko wyłączył?

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Jak się przyzwyczaisz to powódź jak nic...tak, że może tylko że dwa razy w miesiącu... wyjeżdżaj 😉

Na naszym kompleksie buraczano jałowcowym to idzie jak przez durszlak. Może padać, za tydzień ten deszcz już do Chin przesiąknie 😉

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Żelazko wyłączył

No zagasił. Węgielki wysypał i zalał wodą. 

Opublikowano
5 minut temu, pedro2 napisał:

Na naszym kompleksie buraczano jałowcowym to idzie jak przez durszlak. Może padać, za tydzień ten deszcz już do Chin przesiąknie 😉

Mój kompleks wydmowo plażowy też się tak zachowuje. Tylko te torfy. Był popiół aż się nogi zapadały. Spadło litr deszczu i po dwóch dniach od tego deszczu opony się świeciły jak grabiłem🤦

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v