Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
18 minut temu, gregor1284 napisał:

Jeden zalatywał od przodu. Nie nadawało się to. Pojechałem kiedyś po jałówki a przywiozłem szczeniaka "panie bierz pan i sukę bo to się do niczego nie nadaje", nauczył wszystkie psy roboty a teraz odpoczywa na emeryturze

Bo wiele zależy od gospodarza. Z mojego psa też byłoby gie, bo głupi był najpierw strasznie i szkodował. A mój teściu uważa, że pies musi być na łańcuchu. I na ten łańcuch trafił. Nie ingerowałem myśląc, że z psa nic dobrego nie będzie. Do momentu, jak postawiłem koło niego kosiarkę i zaczął gryźć plandekę. Poszedłem, złapałem go za uszy delikatnie i zacząłem tłumaczyć, że nie wolno. Patrzył na mnie jakby słuchał i rozumiał. Plandeki już nie gryzł. Od tego momentu chodzi ze mną do krów i całkiem inny pies się zrobił. Dziadek nic nie mówi, a widzę, że to nie po jego. Tak trochę teraz myślę, że dlatego przez tyle lat nie było dobrego psa, bo ja nie jestem psiarz i za bardzo mnie to nie interesowało, a dziadek wszystkie trzymał na łańcuchu. Zresztą on tak naprawdę do żadnych zwierząt nie ma podejścia, ani do krowy, ani do świni, ani do konia...

Opublikowano
25 minut temu, JarekBazydlo napisał:

U nas pokropiło a burza poszła obok wyglądało że okolice Ostrołęki dobrze deszczu dostały

Tam już od półtorej godziny pompuje zdrowo

Opublikowano
59 minut temu, HF86 napisał:

kuwa uslugodawca chiba mnie chciał wykończyć. podscialowe siano co to rosło od 2021 roku i dopiero teraz było skoszone przez rotor przepuścił .

szufla do ścielenia tymi trocinami potrzebna 🙉

Też takim siankiem słałem 😉

a teraz facet chce 70 zł za 120(a raczej 100 i to jeszcze słabo zbitą) tego czegoś..... 

IMG_20230311_114439.jpg

Opublikowano (edytowane)
45 minut temu, pedro2 napisał:

Jeszcze na środku by za starą d46 zadzwonił z ogłoszenia 😜 a na koniec by  mu się odmieniło i z tego skrzyżowania zawrócił bo nie warto 😉 

Kuźwa, ale północny wschód mazowsza zlewa. Jest ktoś stamtąd? Poopowiadajcie chociaż, jakieś zdjątko deszcza. 👀👀

W oce grad

16868295043754771024265017649214.jpg

Edytowane przez gregor1284
Opublikowano
szymon09875 napisał:

6 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

To ja @szymon09875 na kierowcę Twojego 😛, zaraz się fynda kupi i chałupę postawi 😊

Mój kierowca musi mieć jaja, a Ty byś się mazał że 300 km od chałupy to za daleko 🤭🤭

to może ja 1500 z jednym odpoczynkiem krótkim...

Opublikowano
36 minut temu, Qwazi napisał:

Bo wiele zależy od gospodarza. Z mojego psa też byłoby gie, bo głupi był najpierw strasznie i szkodował. A mój teściu uważa, że pies musi być na łańcuchu. I na ten łańcuch trafił. Nie ingerowałem myśląc, że z psa nic dobrego nie będzie. Do momentu, jak postawiłem koło niego kosiarkę i zaczął gryźć plandekę. Poszedłem, złapałem go za uszy delikatnie i zacząłem tłumaczyć, że nie wolno. Patrzył na mnie jakby słuchał i rozumiał. Plandeki już nie gryzł. Od tego momentu chodzi ze mną do krów i całkiem inny pies się zrobił. Dziadek nic nie mówi, a widzę, że to nie po jego. Tak trochę teraz myślę, że dlatego przez tyle lat nie było dobrego psa, bo ja nie jestem psiarz i za bardzo mnie to nie interesowało, a dziadek wszystkie trzymał na łańcuchu. Zresztą on tak naprawdę do żadnych zwierząt nie ma podejścia, ani do krowy, ani do świni, ani do konia...

Kacap w miarę ogarnia ale jak masz jakiś kij w ręku to ucieknie na podwórko 

Lubotyń 

received_204210278785618.jpeg

Opublikowano
1 godzinę temu, PAN88 napisał:

Ja zgłaszam swoją kandydaturę 😁 tysiąc km od domu to też dom oraz mogę być prawie non stop po za domem. Jak potrzeba to i pije 😁 dużo

@stempos1980 giełdy jakie znamy to już historia. Fasolę czy paprykę już miałeś

Fasolę i zieloną paprykę kolegi i koper

Opublikowano
gregor1284 napisał:

36 minut temu, Qwazi napisał:

Kacap w miarę ogarnia ale jak masz jakiś kij w ręku to ucieknie na podwórko 

Lubotyń 

received_204210278785618.jpeg

daj boże taki deszcz na Szczecin

Opublikowano
17 minut temu, slawek74 napisał:

Sławuś Ty to krowy dój  😛

Opublikowano
5 minut temu, slawek74 napisał:

2tys km robiłem autem w 24godziny z lawetą i drugim autem na niej 😉

Skoro to prawda ( choć trudno mi w to uwierzyć) to szacun.

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:
9 minut temu, slawek74 napisał:

870 z przyczepką, do Kazia i spowrotem. Od 5 rano do 21 z minutami

Opublikowano (edytowane)

Ja zgłaszam swoją kandydaturę 😁 tysiąc km od domu to też dom oraz mogę być prawie non stop po za domem. Jak potrzeba to i pije 😁 dużo

@Aktywnyrolnik7245 wypadasz przy tym słabo, ty odrazu helikoptra proponowales a w aucie dłużej impreza by była 🥳🥳🥳

36 minut temu, slawek74 napisał:

A na siku staniesz jak będzie trzeba ??

Edytowane przez szymon09875
Opublikowano
6465 napisał:

5 minut temu, slawek74 napisał:

mieszkam 80km od Brześcia do Briesta we Francji też widziałem drogowskaz 80km... na powrocie z tamtąd w Swarzędzu godzinę spałem i dalej do domu ale to lata temu ...

szymon09875 napisał:

@Aktywnyrolnik7245 wypadasz przy tym słabo, ty odrazu helikoptra proponowales a w aucie dłużej impreza by była 🥳🥳🥳

36 minut temu, slawek74 napisał:

A na siku staniesz jak będzie trzeba ??

w butelkę będziesz lał 🤪🤣🤣🤣🤭

kategori D tylko brak ..

Patrz gdzie san Michel we francji toledem z kolegą tam byliśmy...

• Haha 1
Opublikowano
1 minutę temu, slawek74 napisał:

mieszkam 80km od Brześcia do Briesta we Francji też widziałem drogowskaz 80km... na powrocie z tamtąd w Swarzędzu godzinę spałem i dalej do domu ale to lata temu ...

Sławek te trochę jeżdżę ale wyciągnąć średnia prędkość przeszło 83km/h ana takiej trasie z autem na ogonie To dlamie nie realne. I nie chodzi tu o zmęczenie.

Opublikowano

Dziwne rzeczy, deszczu nie było przez prawie miesiąc dopiero wczoraj się pojawił, pyra posadzona 13 kwietnia, żadnych włóknin, a pod krzakiem wyrównane 5-6 bulw. I to całkiem ładnych. Nawet smaczna ta Volumia. 

received_988764142255941.jpeg

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

W oce grad

16868295043754771024265017649214.jpg

Hvj tam grad. Grad to też woda, a jak jest grad to i woda z chmury duża. A grad się rozpuści i w sumie deszcz x2.

No mi tylko dane podziwiać tą chmurę jak przechodzi obok 

IMG_20230615_150306_9.jpg

6 minut temu, Rolnik1973 napisał:

Fest jest 😁

IMG_20230615_125938.jpg

Profesjonalny warsztat. 🤭Mucha nie siada 👌

• Thanks 1
  • Sad 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v