Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Chłoporobotnik napisał:

Primorska z domieszką Buckfasta. 

https://pszczeliport.pl/matka-pszczela---primorska

Nie spodoba Ci się, bo nie tworzy rodzin wielkich i później startuje na wiosnę. Typowa matula do gospodarki w lesie. Chyba, że osy wywozisz gdzieś pod las w oczekiwaniu na spadź. U mnie w weselnych aktualnie szron czeka na bzykanko. Ale kusi mnie wynaleźć gdzieś miejsce pod lasem i dobrą wypróbować.

Opublikowano (edytowane)
19 minut temu, superfarmer02 napisał:

Jest sens gdzieś to zgłaszać? 

Do koła łowieckiego, już nie chodzi o odszkodowanie ale może pastuch dadzą 

Cześć siema 

Nie chce mi się pracować jak zawsze 

Deszczu brak 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano

I co z tego że prywatne?

Sprawdzić które na twoim terenie gospodaruje i do nich zgłaszać 

7 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Tak przeglądałem teraz różne wiadomości i widzę że wszyscy się już obs....i widzą że ta szumna Ukraińska ofensywa poległa zanim się jeszcze dobrze rozpoczęła.A na niemieckich stacjach tysiąc fachowców podobnych do naszego Skrzypczaka rozwodzących się na temat tego jak to możliwe że Leopardy można tak łatwo zniszczyć.Co najlepsze według jakiegoś tam szpeca Abramsy na Ukrainie czeka ten sam los. Podobno Rosjana już w zeszłym roku amunicji brakowało a tu proszę coraz to nowsze zabawki wyciągają.

Za szybko na koniec zabawy. 

• Like 1
Opublikowano
42 minuty temu, superfarmer02 napisał:

Jest jakieś państwowe? Z tego co szukałem to u mnie same prywatne 

W gminie zapytaj, oni wiedzą które koło odpowiada, za dany rejon i mają kontakt , nie ma znaczenia czy prywatne czy nie 

10 minut temu, 6465 napisał:

W Warszawie ładnie pada. Mam nadzieję że i do moich upraw dojdzie.

Bądź spokojny u nas pogoda 

@6465może i już pada u ciebie bo widać chmury ciemne 

28 minut temu, Baks00 napisał:

Jak Ci popada to pchnij do Lubelakow....

Eche a ja i @Qwazi

• Sad 1
Opublikowano
8 godzin temu, gregor1284 napisał:

Teraz każdy dziadem chciałby być....

Spokojnie, teraz większość z przymusu a nie własnej woli nim zostanie.

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Łolek napisał:

W gminie zapytaj, oni wiedzą które koło odpowiada, za dany rejon i mają kontakt , nie ma znaczenia czy prywatne czy nie 

Bądź spokojny u nas pogoda 

@6465może i już pada u ciebie bo widać chmury ciemne 

Eche a ja i @Qwazi

Dobra to niech podrodze zrzuci u was,to za transport nie bedziem płacić.

Tylko kiedy podeśle???to sobie zabiegi rozplanuje 

Edytowane przez Baks00
Opublikowano

9⁰ deszczu brak, nadziei na tenże również.

Tylko dekarze się cieszą bo obróbki skończą. Oni z lubelskiego od Lubartowa, u nich padało wczoraj, pada dzisiaj

Opublikowano

U nas dziad ma w sumie najlepiej.

Taki prawdziwy, to robić nie musi, a jakoś żyć ma za co i mieszkać też ma gdzie.... PiS da...

2 minuty temu, Agrest napisał:

Spokojnie, teraz większość z przymusu a nie własnej woli nim zostanie.

1 minutę temu, Agrest napisał:

9⁰ deszczu brak, nadziei na tenże również.

Tylko dekarze się cieszą bo obróbki skończą. Oni z lubelskiego od Lubartowa, u nich padało wczoraj, pada dzisiaj

Gdzie padało? Chyba pod prysznicem...

Opublikowano
13 minut temu, Pafnucy12 napisał:

U nas dziad ma w sumie najlepiej.

Taki prawdziwy, to robić nie musi, a jakoś żyć ma za co i mieszkać też ma gdzie.... PiS da...

Gdzie padało? Chyba pod prysznicem...

Dla osób nie żyjących z rolnictwa, wszystko co na szybę auta spadnie jest już deszczem

Opublikowano

dwa centymetry piasku przemoczyło. 

dobre i to. 

chitra kukuruszka liściami se wszystko sprowadziła pod korzenie. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez radekz200
      w związku z wygraniem prezydentury 😛
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez qwerty123
      Witam.
      Czy ktoś ma podobne odczucia jak ja? Jakość paliwa w tym roku to jest żenada. Starsze ciągniki typu c360 jak wiadomo im nie robi to różnicy ale nowsze sprzęty z elektroniką przy tej jakości paliwa i w tych warunkach najzwyczajniej nie działają. Wali po kilka błędów na raz. Winą oczywiście jest jakość paliwa nie przystosowanego do tych temperatur. Najlepsze jest to, że zazwyczaj unikam stacji nie brandowanych i tych z dala od większego ruchu ale w tym roku nie widzę żadnej różnicy. Co najgorsze tankuję zazwyczaj na Orlen, w kilku różnych punktach, w tym roku bez różnicy. Ktoś ma podobne refleksje?
  • Dodaj nową pozycję...
v