Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 minutę temu, radekz200 napisał:

ja się nie śmieje bo serio bardzo poważnie rozważam zakup 😂 tylko trza jaka promocje trafić 😂

Kupiem do spółki i na przyczepkę się zamontuje.jak się znudzi to będziemy wynajmować 

Opublikowano
1 minutę temu, Desperado napisał:

Jemu chodzi czy w zimnej wodzie ten tegess chyba.   :P

Słyszałeś dowcip o tej zimnej wodzie? 

Przed chwilą, 6465 napisał:

A ja myślałem że o kryciu mówi żeby liście nie leciały

Przykryciu rejczel 

Opublikowano
Desperado napisał:

3 minuty temu, radekz200 napisał: Ty wariacie 😂 Czego się śmiejesz? bąbelki możesz włączyć wyłączyć, wodę podgrzewać, albo nie

To może by tak do parnika elektrycznego wsadzić pompkę od akwarium i było by to samo za parę zł 😋🤔

• Haha 3
Opublikowano
1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

To może by tak do parnika elektrycznego wsadzić pompkę od akwarium i było by to samo za parę zł 😋🤔

W oponę od traktora🤦

Opublikowano
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Kwestią po jakim czasie ta inwestycja się zwróci. Do szklarni są jakieś inne odmiany?

Najlepsza sadzonki frigo powinna już w roku zakupu się zwrócić. Ale tyle zmiennych że różnie może być.

Są odmiany którepreferują tunel czy szklarnie, ale szczegóły to Tomasz0611

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Najlepsza sadzonki frigo powinna już w roku zakupu się zwrócić. Ale tyle zmiennych że różnie może być.

Są odmiany którepreferują tunel czy szklarnie, ale szczegóły to Tomasz0611

Jak te zwykle bujnąć z wiosny żeby wegetacja ruszyła? Temperatura wystarczy?

Opublikowano
Baks00 napisał:

1 minutę temu, Sylwekx25 napisał:

W oponę od traktora🤦

To by trzeba było grzanie jeszcze dorabiać a parnik już ma🤭

Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Mimo pewnego wieku idę  zawsze z postępem, chyba mi tego nie zarzucisz    :P

O cenę mi chodziło. Zdziwiłem się że mój przyjaciel Radosław jeszcze się zastanawia. Ta przypowiastka o zimnej wodzie, jest niedaleko taka wiocha. Wracała jakaś baba że wsi autobusem z miasta i się pyta kierowcy "panie a w zimny wodzie pan ustaje?" A że kierowca na zastępstwie za innego i zbytnio tych wioch Nie znał to odpowiedział babie "chyba kacoroju" 

Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, gregor1284 napisał:

Jak te zwykle bujnąć z wiosny żeby wegetacja ruszyła? Temperatura wystarczy?

No wiadomo że temperatura. Ale co chcesz bujnąć, sadzoną zieloną jednoroczną czy już rosnącą dwulatkę?

Jak posadzisz kopaną wiosną to wiadomo że z niej tylko matecznik zrobić bo owocu to kilka sztuk

Edytowane przez Agrest
Opublikowano
Przed chwilą, Sylwekx25 napisał:

To by trzeba było grzanie jeszcze dorabiać a parnik już ma🤭

Niech grzałka z parnika walnie zwarcie,to z bombelkow wyjdą bobki🤭😅😉

• Haha 3
Opublikowano
Przed chwilą, jahooo napisał:

Jak zezwolą w końcu na hodowlę świń na własny użytek, to zasadzi się więcej kartofli, kupi parnik i problem zużytych opon i folii się rozwiąże sam

Nie jest to takie piękne jak mówili 

Opublikowano
3 godziny temu, wojtal24 napisał:

masz problem z czytaniem czy że zrozumieniem ? też czytałem że wyliczył przychód z pszenicy 9300 i policzyły koszty 5100zl czyli zostaję z pszenicy na czysto że wszystkimi dopłatami 4000zl więc przeczytaj to że? rozumieniem albo nie wprowadzaj ludzi w błąd. żeby było jasne nie bronie absolutnie ministra

Ironia

Opublikowano

a co już tam dodają? jakiś drobny druk na końcu ustawy?

1 minutę temu, Baks00 napisał:

Nie jest to takie piękne jak mówili 

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Desperado napisał:

Jak się nie wybudujesz i nie ożenisz  za tego ministra,  to zostaniesz starym kawalerem.    :P

Na razie to jeszcze złotówki nie dał, tylko dużo obiecuje. Z suszowym też obiecywali w zeszłym roku i się na szumie skończyło.

A ile on jeszcze będzie na stołku 🤔

Edytowane przez Aktywnyrolnik7245
Opublikowano
1 minutę temu, Pafnucy12 napisał:

a co już tam dodają? jakiś drobny druk na końcu ustawy?

Jak masz lochę i w sumie przekroczysz 10 sztuk, to automatycznie wpadasz w dużego hodowcę - podobno bezpowrotnie, i nie ma odstępstw

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radekz200
      Witam zostałem wybrany do założenia nowego tematu pogody na przyszły 2026 rok 
    • Przez konteno
      Pytania ,porady , ciekawe spostrzeżenia i ogólnie  wymiana poglądów w kwesti maszyn widywanych na portalach ogłoszeniowych.
    • Przez wjmarcia
      Witam.
      Przymierzam się do wymiany kotła CO w domu mieszkalnym na ten ekologiczny . Ofert na rynku i producentów jest wielu. Ceny w przybliżeniu też nie odbiegają od siebie. Proszę o opinie czy ktoś taki piec posiada i jak się spisuje. Z uwagi na zmieniające się ceny opału poszukuję pieca w którym spale drewno sosnowe, węgiel, bez podajnika, lub z podajnikiem pelet,  zboża, lub ekogroszek. Szukam pieca, który będzie miał jak najmniej elementów eksploatacyjnych które będę musiał wymieniać (mam na myśli jakieś przegrody ceramiczne ) i łatwego w czyszczeniu. Wymiary pieca powinny być takie aby swobodnie go załadować drewnem czy węglem przy spalaniu zasypowym. Pozdrawiam
      Piec będzie pracował grawitacyjnie w obiegu otwartym w starej instalacji w której jest około 250 litrów wody. W chwili obecnej nie rozważam zamontowania buforu.
    • Przez Szef11
      Witam, czy ktoś może wie , gdzie robią regenerację ( kapitalny remont przekładni do siewników? Rach , kuhn , lub może z was rolnicy ma na sprzedaż taką przekładnie. Proszę o informację w SMS pod 534-617-276 Dzięki 
    • Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
  • Dodaj nową pozycję...
v