Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
11 minut temu, Qwazi napisał:

Śląskie...tylko i wyłącznie...i z odpowiednim pochodzeniem... inaczej to nie ma sensu dla moich zamiarów. W grę wchodzą córki trzech ogierów 😎...kwoty od 40k w górę 

To pewnie planujesz zakup w Książu 🙂

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@soltys48 Przemek dobra cena 🤔 bo mam blisko i trza stado uzupełnić 

https://m.olx.pl/d/oferta/jaloszka-4tygodnie-CID757-IDUNdbr.html?reason=observed_search

Much do oczu ci nawpaduje 😛

Marcin daj jakieś ciekawsze przykłady

Największe na uwczesne czasy kombajny zbożowe E516 i ich dalsze modernizację.EHR na początku lat 80tych Traktory na gumowych gąsienicach.Perwszy na świecie samobieżny siewnik do kukurydzy chyba 18rzedow.Wiele tego było.Czemu upadli ano temu że skończyły się LPG czyli po naszemu PGRy które były głównym odbiorcą sprzętu.

Opublikowano
3 minuty temu, Sylwekx25 napisał:

To pewnie planujesz zakup w Książu 🙂

Niekoniecznie, ale nie wykluczone. W naszym województwie stanowią dwa, z trzech ogierów, po których chciałbym kupić córkę, więc możliwe, że nie będzie trzeba szukać Książa

@Chłoporobotnik Piotrze, co żeś się tak skrzywił, na konie, które mi odpowiadają?

• Like 1
Opublikowano
1 godzinę temu, konteno napisał:

trzeba było lepiej zrezygnować ze spełnionych , dołożyć troche i spełniać te 

tu nie chodziło o kasę, bo Hornet był w porównywalnej cenie do tego co kupiłem, ba, Hornet był nawet bliżej (a to była późna jesień, tyle przyjechałbym na kołach, po SV do Warszawy już pojechałem z przyczepką), ale mimo całego uroku jaki on posiada okazało się że jego charakterystyka silnika nie jest dla mnie

Opublikowano
9 minut temu, Sylwekx25 napisał:

A preferujesz stary czy nowy typ ślązaka ?

Preferuje stary typ. Nowy ma, jak dla mnie, za dużo dolewu krwi angielskiej. Jednak jeden z tych ogierów, o których wspomniałem, jest sklasyfikowany jako nowy typ

3 minuty temu, Chłoporobotnik napisał:

W życiu nie myślałem, że konie mogą być tak drogie, no może poza osławionym Janowem...

W rasie śląskiej mamy wiele utytułowanych koni, jeśli chodzi o światowy sport zaprzęgowy. Dlatego są też ceny 

Opublikowano
Chłoporobotnik napisał:

1 minutę temu, Qwazi napisał:

W rasie śląskiej mamy wiele utytułowanych koni, jeśli chodzi o światowy sport zaprzęgowy. Dlatego są też ceny 

To to chyba tylko dla ozdoby trzymać bo pożytku to pewnie żadnego?

Oprócz dużej kasy w przyszłości z hodowli to żadnego 🙂

• Like 1
Opublikowano
8 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Dla źrebiąt. To mały światek, ale kasa się w nim kręci ogromna

6 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Tak samo jak ja 👍 stary typ ma coś w sobie, mi osobiście podobają się kare i gniade z odmianami , choć słyszałem kiedyś, że odmiany zaniżają bonitację

Bonitacja najbardziej zależy od... oceniających, ale ponoć faktycznie odmiany są niemiłe widziane. Ja co do maści nie mam preferencji, a wszystkie cztery w rasie mi się podobają. Dwa z tych trzech ogierów są siwe

Opublikowano
14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Przy drutach trawę wyjedza a i co krowa nie zje to koń zje czy owca 

2 minuty temu, DANDYS napisał:

ale Braun pięknie poszedł na sali 😍

Poka poka

Opublikowano
gregor1284 napisał:

14 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Przy drutach trawę wyjedza a i co krowa nie zje to koń zje czy owca 

2 minuty temu, DANDYS napisał:

ale Braun pięknie poszedł na sali 😍

Poka poka

https://youtu.be/ClpDljJmRE4

• Thanks 1
Opublikowano
38 minut temu, bratrolnika napisał:

tu nie chodziło o kasę, bo Hornet był w porównywalnej cenie do tego co kupiłem, ba, Hornet był nawet bliżej (a to była późna jesień, tyle przyjechałbym na kołach, po SV do Warszawy już pojechałem z przyczepką), ale mimo całego uroku jaki on posiada okazało się że jego charakterystyka silnika nie jest dla mnie

też oglądałem Horneta i jak dla mnie zdecydowanie za mało żwawy na wysokich obratach w końcu kupiłem Yamahe Xj600N i nie żałuje :D 

• Like 1
Opublikowano
17 minut temu, Sylwekx25 napisał:

Oprócz dużej kasy w przyszłości z hodowli to żadnego 🙂

Żeby się tylko nie skończyło jak u mojej nauczycielki z technikum z kotami rasowymi. Władowała kupę kasy, kotka już za stara na rozród bo wiecznie czasu nie było i tylko utopiony grosz.

15 minut temu, Qwazi napisał:

Dla źrebiąt. To mały światek, ale kasa się w nim kręci ogromna

Nie dla mnie takie coś... Kiedyś dawno myślałem, jak byłem srajtkiem, że jak się pole odbierze to ze dwa konie trzymać, dobrze, że mi to przeszło.

Opublikowano
2 minuty temu, Damian24424 napisał:

też oglądałem Horneta i jak dla mnie zdecydowanie za mało żwawy na wysokich obratach w końcu kupiłem Yamahe Xj600N i nie żałuje :D 

ja poszedłem w V2

dobrze pamiętam że ty z okolic???

Opublikowano
1 godzinę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Dobrze się spisuje ? Bo muszę coś myśleć zimą 

Powiem tak,na moje kilka ha wystarczy, żałuję troche ze wzialem jeden sprzet ktory posluzyl mi jeden sezon. Na to konto kupilbym jakiegos samasza na kardanach. Tutaj niestety paski i juz raz popalilem jak w wode wjechalem. Ale ogolnie kosiarka zdaje egzamin,w tęgiej trawie musze 1 na żółwiu kosic. Cena niewiele mniejsza byla od samasza samby,ale samasz byl węższy

Opublikowano
1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Marcin @Aktywnyrolnik7245 dawaj do mnie. Pojeździmy se oba...bo już mnie się nudzi, a jeszcze trochę trza polatać. Mam siodełko, klimę. Co tam będziesz za imitacjami sima po necie buszował

Nie ma czasu 

IMG_20230531_144841_763.jpg

Opublikowano
4 godziny temu, bratrolnika napisał:

litr, w dodatku w vałce nie jest dobry na początek...

Zajrzałem do tematu po dłuższej przerwie i myślałem, że szukasz dla siebie. V-ką trzeba umieć i lubić jeździć😉

3 godziny temu, Łolek napisał:

Witać kolegę, co słychać, jak znajdziesz chwilę zadzwoń pobajerujemy 

🙋‍♂️ czekam na dekarzy... od poniedziałku mają być w piątek. Zadzwonię wieczorem na spokojnie. 

• Like 1
  • Thanks 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v