Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
15 minut temu, marcin19071980 napisał:

Mam mistrza mechaniki samochodowej.Nie wiem w czym szkoła rolnicza miała by mi pomóc.

No to mógłbym zespołem takich ludzi jak Ty zarządać i przyjmować zlecenia serwisowe itp. Mimo to mnie nie ciągnie do tej mechaniki, kolega wczoraj uplakal to pomogłem mu pompę w c330 wymienić ale żeby się za coś grubszego brać to tylko sobie. 

Opublikowano

wieje ale ,na plusie,slonce swieci pieknie..

to widac ze zaden nie ma wyksztalcenia rolniczego..

8 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

nie ważne co to było ważne że durnia z siebie zrobiłeś 🤣🤣🤣

8 godzin temu, Qwazi napisał:

No toś mi nawyjaśniał. Dzięki. Nie mam tam konta

wiedza kosztuje albo pienaidze albo trud- za darmo to nawet w krakowie po mordzie trudno dostac...

konto zaloz ,artykul przeczytaj a ja co najwyzej moge ci wytlumaczyc czego nie zrozumiesz.

59 minut temu, PRIMO napisał:

-1⁰C🙋‍♂️

Zeszły się dwa asy pisowni. 🥴🤦‍♂️

Ot i dylemat. 🤔

gdybys nie byl taki asem to bys sie kapnal ze to fejkowe konta........

25 minut temu, PAN88 napisał:

Technikum co prawda około rolnicze bo technik agrobiznesu iung instytut uprawy nawożenia chociaż nie bralbym ich na poważnie jeden z ich profesorów kazał na wiosnę bronami robić żeby zielska się pozbyć.

O 6 było tylko 0,6 stopnia rześko

a co wtym jest glupiego ?? twoj ojciec czy dziadek tak nie robili ??? jesli wycofaja stare srodko ochr a nowych nie beedzie to  wkoncu zostanie agrotechnika..

22 minuty temu, slawek74 napisał:

możesz mieć i 1000 fakultetów ale ci powiem że produkcjia roślinna przy hodowli mlecznych to pikuś i to mały mimo dziesiątek lat doświadczeń człowiek cały czas coś nowego się uczy .... postęp genetyka a ty dalej swoje zastanów się jaki sens miała by produkcjia nawozu xo na po pół roku działać 🤦‍♂️

ja 30 krow doilem przed sniadaneim gdy mialem 17 lat..

gdzie napisalem ze pol roku ?? a kiedy zaczyna dzialac wapno-zapytam ??

14 minut temu, marcin19071980 napisał:

Mam mistrza mechaniki samochodowej.Nie wiem w czym szkoła rolnicza miała by mi pomóc.

slowo klucz nie wiem .......czytasz cokolwiek w temacie bydla ?? miales w reku jaks ksiazke ,broszure,gazete ?? 

Opublikowano
Przed chwilą, gregor1284 napisał:

No to mógłbym zespołem takich ludzi jak Ty zarządać i przyjmować zlecenia serwisowe itp. Mimo to mnie nie ciągnie do tej mechaniki, kolega wczoraj uplakal to pomogłem mu pompę w c330 wymienić ale żeby się za coś grubszego brać to tylko sobie. 

No kierowników to nigdy nie brakuje.Ale żeby tak kogoś do złapania się za klucz lub łopatę znaleźć to już gorzej

Opublikowano
1 minutę temu, soltys48 napisał:

No ja mam i co z tego?

Nie miałbyś i pewnie nic by to nie zmieniło, rolnikiem z krwi i kości albo się urodzi, albo nim się nie jest nawet po szkołach, owszem wiedza jest przydatna jak najbardziej, ale grunt to iść do przodu, umieć kalkulować i nie być podatnym na zacofanie.

• Like 1
Opublikowano
9 minut temu, soltys48 napisał:

No ja mam i co z tego?

ja żadnego rolniczego wykształcenia nie mam i co to zmienia ? albo chcesz pracować, albo nie

znam wielu "nurków" z wyższym wykształceniem, ciągnących od rana jabola, bo "z ich wykształceniem do pracy fizycznej nie pójdą, a dla nich pracy w tym kraju nie ma porządnej"

Opublikowano
1 minutę temu, jacus napisał:

wieje ale ,na plusie,slonce swieci pieknie..

wiedza kosztuje albo pienaidze albo trud- za darmo to nawet w krakowie po mordzie trudno dostac...

konto zaloz ,artykul przeczytaj a ja co najwyzej moge ci wytlumaczyc czego nie zrozumiesz.

gdybys nie byl taki asem to bys sie kapnal ze to fejkowe konta........

a co wtym jest glupiego ?? twoj ojciec czy dziadek tak nie robili ??? jesli wycofaja stare srodko ochr a nowych nie beedzie to  wkoncu zostanie agrotechnika..

ja 30 krow doilem przed sniadaneim gdy mialem 17 lat..

gdzie napisalem ze pol roku ?? a kiedy zaczyna dzialac wapno-zapytam ??

slowo klucz nie wiem .......czytasz cokolwiek w temacie bydla ?? miales w reku jaks ksiazke ,broszure,gazete ?? 

Po pierwsze nie mądruje się w temacie hodowli bydła bo ten etap moje gospodarstwo ma już dawno za sobą.Po drugie posiadana wiedza z zakresu hodowli bydła mlecznego nie bardzo pasuje do zastosowania w tej skali jaka reprezentuje większość z naszych wspólnych znajomych z tego forum,bez obrazy dla nikogo.Wiekszosc informacji zawartych w wielu broszurach i artykułach jest sponsorowane i ni jak ma się do praktyki.

Opublikowano
jacus napisał:

ja mam. i uj z tego, bo gospodarstwo ostatnio traktuję czysto hobbystycznie.

marcin19071980 napisał:

Po drugie posiadana wiedza z zakresu hodowli bydła mlecznego nie bardzo pasuje do zastosowania w tej skali jaka reprezentuje większość z naszych wspólnych znajomych z tego forum,bez obrazy dla nikogo.Wiekszosc informacji zawartych w wielu broszurach i artykułach jest sponsorowane i ni jak ma się do praktyki.

jak Ty mnie zaimponował w tym momencie.

• Like 1
Opublikowano
35 minut temu, marcin19071980 napisał:

Mechanik samochodowy po jednej szkole po drugiej technik Mech budowa maszyn i projektowanie wykonywany przez kilka lat blacharz lakiernik a teraz rolnik hodowca i dojarz kurna z takim cv to w tym kraju roboty nie znajdę 😂

• Haha 1
Opublikowano
19 minut temu, jacus napisał:

to widac ze zaden nie ma wyksztalcenia rolniczego

Jacuś widziałeś Anzeja z Plutyczów?

On ma średnie mechaniczne...widziałeś jak potrafi wszystko naprawić?

Tak że szkoła to nie fszystko

Opublikowano
2 minuty temu, Łolek napisał:

Mechanik samochodowy po jednej szkole po drugiej technik Mech budowa maszyn i projektowanie wykonywany przez kilka lat blacharz lakiernik a teraz rolnik hodowca i dojarz kurna z takim cv to w tym kraju roboty nie znajdę 😂

Dodaj jeszcze hydraulik od damskiej kanalizacji😉

Opublikowano (edytowane)
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Dodaj jeszcze hydraulik od damskiej kanalizacji😉

To to po godzinach 😉

Można jeszcze dodać że wulkanizator  damski bo dziurę zatkam i można też sprawdzić językiem czy powietrze nie schodzi 🙆‍♂️🤭

Edytowane przez Łolek
  • Haha 3
  • Confused 1
Opublikowano
30 minut temu, Desperado napisał:

No ty to wątpię czy osiem klas skończyłeś, patrząc po twoim pisaniu   :P 

Nie matura lecz chęć szczera, zrobi z ciebie oficera, można być po szkołach i być głupim jak but, zresztą to dokładnie teraz po ludziach widać że tak jest, jeden głupszy od drugiego, zero jakiegokolwiek pomyślunku i przetrwania w trudnych warunkach.    :D

Oto to. Najbardziej to widać wśród młodych kierowców. Wielcy drivery a z każdą pierdoła jest halo boss.

Opublikowano

Jak mówita? Zaczekać jeszcze kilka dni na cieplej żeby pryskać owies czy już?

Opublikowano
3 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

Ja jeszcze że 3-4dni poczekam.

Opublikowano
28 minut temu, jacus napisał:

Wiesz co jacuś, ja nie lubię wydawać pieniędzy. Skąpy jestem. A już na pewno nie lubię płacić w ciemno za potencjalnie wątpliwą jakość 

6 minut temu, Pafnucy12 napisał:

Ja też już powinienem opryskać, ale odwlekam ile tylko się da przez to zimno. Ale dzisiaj lub jutro to już będzie trzeba

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v