Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
2 minuty temu, 6465 napisał:

Jaka krzywdę. Jak pisałem wróciłem na wieś z miłości do żony nie do ziemi.

To że tobie miasto pasi to nie znaczy że twojemu dziecku też. 

Opublikowano
6465 napisał:

Przed chwilą, malaczarna napisał:

Sama sobie męża znajdzie. Najlepiej miastowego.

Marzę o tym żeby moja córa poszła do miasta. Ale to jeszcze bardzo bardzo długa droga 🙄

Tomek czas szybko leci ja nie tak dawno swojego do przedszkola woziłem a już maturę pisze

• Like 1
Opublikowano
1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

Takie przypalone też widziałem i to tak porządnie.Mnie to wk.....to głupawe chwalenie sie.Rzepaki też szału nie robią a przecież wielkopolscy rolnicy do najgorszych nie należą.

Mnie też 

Najpierw mówi że 12 t a później płacz że susza była, i się nie opłaca 

We wsi tylko trzech na zbożu, trawie i kukurydzy nie oszczędza, i to odrazu widać 

A później zdziwienie że tyle na kosił a u mnie na kombajn i robotę starczyło 

Opublikowano
2 godziny temu, szymon09875 napisał:

20 zł na hektar to aż tak wiele? 

Scieme walisz znowu tak samo jak wczoraj. Nie wiesz kiedy i czym pryskać, t1/r1 nie robisz, a teraz dokładnie wiesz co kiedy i w jakich dawkach. 

Szymon no coś wiem , ale chcę korzystać z wiedzy Szymka, Sławka, Przemka , Marka itp pionierów.takich da Vinci Polskiego rolnictwa 🙂

Na owies kiedy proponujesz siarczan?

Opublikowano
2 minuty temu, wojtal24 napisał:

Tomek czas szybko leci ja nie tak dawno swojego do przedszkola woziłem a już maturę pisze

Mój też maturzysta. 

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Miałem konkretny powód. Normalnie staram się unikać glifosatu

Na zachodzie walą oporowo.Niema się czego cykac.

Opublikowano
2 minuty temu, PRIMO napisał:

To że tobie miasto pasi to nie znaczy że twojemu dziecku też. 

Ja napisałem że bym chciał. A wybór będzie należał do Niej. Skąd wiesz że jej nie będzie pasować bardziej miasto niż wieś?

2 minuty temu, soltys48 napisał:

Myślałem że Tomek 😜

Ja też.😁

Opublikowano

pada-znaczy w prognozie bo na polu jeszcze nie..

11 godzin temu, konteno napisał:

dobra cena za wypożyczenie , ja też znajomemu kiedyś traktor do owijarki samozaładowczej pożyczałem bo u niego pompa padła 

po co aż tyle po kamienie jechać ? chore ludzie 

mogl nad wisle jechac i nazbierac.

11 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Qatroporte jest na tyle dobrze przeszklone że widziałem.

zamiast patrzec na droge to po samochodach sie ogladasz. gdy cie wyprzedzal to ile mogl miec n abudziku ??

10 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

wedle twojej pustej głowy  to jeszcze działa z tamtego roku ...To po co siać ?🤣🤣🤣🤣

i co z tego jak ludzie z litwy zamawiali zwykły tirami 🤔

spadl ci z tir-a worek mocznika na glowe ?? to by tlumaczylo problemy 

9 godzin temu, Zizou napisał:

Zapewne bardzo wolno, bo nie ma nicku na liście 50 najlepszych wyników dnia. Żeby wygrać whisky trzeba było zmieścić się w 40 s. Jutro  nagrodą będzie koniak

po calym dniu pracy w polu to chyba niezle ??

a reszta co nic nie wie ??same asy intelektu tutaj przeciez sa.

9 godzin temu, Bogdan_ja napisał:

placek pewnie dwa dni grał 🤣🤣🤣

w domu wszyscy zdrowi ??

4 godziny temu, Łolek napisał:

Wykręcając się odpowiedziałeś na moje pytanie 

Dalsza dyskusja z tobą na ten temat nie ma sensu 

Siemanko 

W centrum narazie bez deszczu 

to przypomnij pytanie -nie bede tyle stron wertowal.. ty cos chcesz sie nauczy a nie ja..

1 godzinę temu, Uziu92 napisał:

mocznik bez ureazy rozrzucony na suchą glebe traci 20% azotu po 7 dniach , do 3 dni traci kilka procent, oczywiście jak nie pada.

Jak prawidłowo stosować mocznik z inhibitorem ureazy?

1 godzinę temu, slawek74 napisał:

a zapuść pług po ramę...

u nas 😂.

to ze 100 koni na korpus by braklo a zaden plug by tego nie przezyl...

1 godzinę temu, Qwazi napisał:

Dzień dobry. 9°C, póki co nie pada 

@Belaruss820 najlepszego dla syna. Na dzień dziecka ładny kombajn, a na dzień chłopca Jaguara 

@jacus zawiedzion jestem, bo liczyłem na ciekawe informacje na temat mocznika 

@Aktywnyrolnik7245 Marcin jeszcze chwilkę i Twoje wydurnianie się w kwestii porad co ile i kiedy zastosować, zacznie się robić niesmaczne

ja cie moge wprowadzic  wblad-sam sprawdz,a co najwyzej moge ci wyjasnic znaczenie slow ktorych nie bedziesz rozumial.

30 minut temu, Luki99 napisał:

@6465 lepiej pryskać po wschodach najlepszym środkiem jakim jest majster. A na cenę nie ma co patrzyć ważne że działa.

nigdy nie przypaliles kukurydzy ??? majster nie lubi sucha..

najtaniej wychodzim rimsulfuron- na niezapuszczone pole wystarczy

12 minut temu, 6465 napisał:

Marzę o tym żeby moja córa poszła do miasta. Ale to jeszcze bardzo bardzo długa droga 🙄

moje juz dawno poszly. ale na wies wracaj co tydzien ,daleko nie maja.

11 minut temu, malaczarna napisał:

Zrobiłam mężowi kanapki chata na weekend wolna. Ostatni kawalerski chyba wśród jego kolegów. Nie wiem co tam będą robić i z kim. chłopcy nie czekajcie tak długo do żeniaczki. 

kanapki na kawalerski ?? dziwne zwyczaje.. chata wolna -to brzmi jak zaproszenie 😂

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Szymon no coś wiem , ale chcę korzystać z wiedzy Szymka, Sławka, Przemka , Marka itp pionierów.takich da Vinci Polskiego rolnictwa 🙂

Na owies kiedy proponujesz siarczan?

Jprd,ale ty jesteś ciężki człowiek🤦

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał:

Ja napisałem że bym chciał. A wybór będzie należał do Niej. Skąd wiesz że jej nie będzie pasować bardziej miasto niż wieś?

Najlepiej nie ingerować w wybory bo to ich decyzja. 

Sami będą widzieć co będzie lepsze dla nich. 

Opublikowano

Mi jeszcze 1,5 ha zostało obskoczyć adengo

Reszta po wschodach bo perzu trochę 

W naszych stronach powschodowo się nie sprawdza, ziele wyciąga wodę, później gorsza kukurydza 

Jeszcze bym 1,5 ha mógł zrobić bo jest środek 

Opublikowano
2 minuty temu, Baks00 napisał:

Królik , z twojej wiedzy nie będę korzystał

No nic kartofle by jechać redlić

Opublikowano
1 minutę temu, PRIMO napisał:

Najlepiej nie ingerować w wybory bo to ich decyzja. 

Sami będą widzieć co będzie lepsze dla nich. 

Oczywiście. To będzie Jej wybór. Ja mogę tylko pomóc na ile będę mógł.

Opublikowano
2 minuty temu, jacus napisał:

zamiast patrzec na droge to po samochodach sie ogladasz. gdy cie wyprzedzal to ile mogl miec n abudziku

Audi ich na prawym ich blokowało więc akurat miałem okazję się przyjrzeć.Ale odejście mieli konkretne

Opublikowano
6 minut temu, jacus napisał:

ja cie moge wprowadzic  wblad-sam sprawdz,a co najwyzej moge ci wyjasnic znaczenie slow ktorych nie bedziesz rozumial.

Czytam to piąty raz i nie bardzo rozumiem. Możesz wprowadzić w błąd, ale wyjaśnisz, jak nie będę rozumiał. Zaprzeczasz sam sobie? 

10 minut temu, marcin19071980 napisał:

Na zachodzie walą oporowo.Niema się czego cykac.

Wiem, ale jakoś tak nie ciągnie mnie do tej substancji. Jak nie ma innego wyjścia, to nie ma. Ale jak jest to unikam

Opublikowano
marcin19071980 napisał:

Wczoraj przejechałem pół Polski od Świecką do Sieradza i można na palcach policzyć plantacje zbóż gdzie można powiedzieć że wszystko jest w porządku.W 85% widać braki prawdopodobnie wynikające z oszczędności a nie z zaniedbania.Oczywiscie wiem że to tylko ułamek upraw ale daje to już jakiś obraz.Zapewne za 2 miesiące usłyszymy o 10-12tonach z hektara

taka mentalność ludzi co zrobisz u mnie na wsi też jest taki że pszenica jara 8t/ha dawała na oborniku i 100kg saletry tylko ze juz cześć ziemi sprzedał i cała rodzina na etacie. I kogo to oszukuje tylko sam siebie

Aktywnyrolnik7245 napisał:

2 minuty temu, Baks00 napisał:

Królik , z twojej wiedzy nie będę korzystał

No nic kartofle by jechać redlić

a u Ciebie nie pada teraz?

Opublikowano (edytowane)
21 minut temu, wojtal24 napisał:

Po włączeniu ogloszenia,pierwsze zdjecie i mysle Łowicz na 100%,patrze na dol na lokalizacje a tam Łowicz 

Ta skrzynia dla mnie bardzo przyjemna,w sumie 3 nie jezdzilem ale ta wydaje sie bardzo prosta w obsludze ale ciekawe jak w naprawie

Edytowane przez Belaruss820
Dodanie
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v