Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
Przed chwilą, Desperado napisał:

Albo tak szuka dziewczyny żeby nie znaleźć.   :P

To on synowej szuka czy żony? bo już się pogubiłem.   xD

A cholera go wie raz tak raz tak pisze.

Opublikowano
26 minut temu, marcin19071980 napisał:

No już pisałem że nie i dawno w Szadku nie bylem

A nawet zapi......ć

Sorki nacisnęło mi się ponownie 

12 minut temu, ŻakowskiSławomir napisał:

Witam panowie, z kolejnym nietypowym pomysłem. Mam na użytkowaniu małą łąkę, 1 i 3 pokos idzie zawsze w pryzmę, jest jednak opcja żeby 1 pokos po prostu nie przykrywać tylko zwieść i paść na bieżąco? czy zagotuje się wszystko w cholerę? 

A gdzie tam będzie soczysta i smakowita kieszonka, bardzo dobry pomysł, najlepsi hodowcy tak robią 👍

• Haha 2
Opublikowano
3 godziny temu, 6465 napisał:

Myślałem że to na pellet, abo do pieca do suszarni.

Że podbieracz w prasie to wytrzymuje. 

Sam nie praktykowałem. Ten o którym pisałem to wiem, że pakował pod jałówki. Wielu innych pewnie na jakiś handel to zbiera. 

2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Tak od jakiegoś czasu jak przeglądam AF i pojawiają się nowe tematy to coraz bardziej utrwalam się w przekonaniu że młodzi nie mają jaj.Tego się boją tamtego nie zrobią To jest zabronione tamto karalne.Ja pier......co za melepety rosną,nic nie zaryzykują nic pomyśleć nie potrafią.Katastrofa

Sąsiedztwo coraz mniej przyjazne i trzeba na coraz więcej rzeczy uważać. 

Opublikowano
2 godziny temu, marcin19071980 napisał:

Czlowiek całe życie nauczony kombinowania raz na prawo raz na lewo żeby grosza przytulić albo coś zrobić.

Za bardzo się nie ma co chwalić bo przez to syf w kraju jest, i wszyscy to akceptowali. Wynoszenie majątku ze spółdzielni? Proszę bardzo. Ustawiane przetargi? Nie ma problemu. Paliwo spuszczane przez pracowników? Przecież to nie kradzież. Żyło się fajnie, a wszystko upadało. 

2 minuty temu, gregor1284 napisał:

Phi. Nie bój się i rób swoje 

U nas to jeszcze nie jest źle, ale parę wsi dalej całe wożenie kukurydzy policja potrafiła zatrzymać, bo trochę się luźną sieczkę drogą zaścieliła.  

Opublikowano
17 minut temu, Łolek napisał:

A gdzie tam będzie soczysta i smakowita kieszonka, bardzo dobry pomysł, najlepsi hodowcy tak robią 👍

śmierdzi mi tu sarkazmem, w zeszłym roku zrobiłem w pryzmę to wyszło bajka, ale teraz chodzi mi bez przykrywania, po prostu zwieźć i miesiac-półtora głównie na tej trawie jechać

Opublikowano
11 minut temu, Leszy napisał:

Za bardzo się nie ma co chwalić bo przez to syf w kraju jest, i wszyscy to akceptowali. Wynoszenie majątku ze spółdzielni? Proszę bardzo. Ustawiane przetargi? Nie ma problemu. Paliwo spuszczane przez pracowników? Przecież to nie kradzież. Żyło się fajnie, a wszystko upadało. 

U nas to jeszcze nie jest źle, ale parę wsi dalej całe wożenie kukurydzy policja potrafiła zatrzymać, bo trochę się luźną sieczkę drogą zaścieliła.  

A właśnie dawno nie było w wiosce policji. Chyba od wielkiej soboty jak somsiada zamkli

Opublikowano
Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

a ja myślałem że to Ty żartujesz ... z takim sposobem...

którym? w zeszłym roku trawa prosto w kopiec, folia na to ziemia i sianokiszonka wyszła bajka, w tym roku będę robił podobnie, po prostu teraz trawy będzie mniej i nie wiem czy mi warto

Opublikowano
32 minuty temu, ŻakowskiSławomir napisał:

Witam panowie, z kolejnym nietypowym pomysłem. Mam na użytkowaniu małą łąkę, 1 i 3 pokos idzie zawsze w pryzmę, jest jednak opcja żeby 1 pokos po prostu nie przykrywać tylko zwieść i paść na bieżąco? czy zagotuje się wszystko w cholerę? 

Jaja sobie robisz? Kiszonka już się grzać zaczyna w chwili robienia. Po kilku dniach będziesz miał pryzmę gówna. 

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, ŻakowskiSławomir napisał:

którym? w zeszłym roku trawa prosto w kopiec, folia na to ziemia i sianokiszonka wyszła bajka, w tym roku będę robił podobnie, po prostu teraz trawy będzie mniej i nie wiem czy mi warto

Weź na próbę mała ilość zrób, żeby się przekonać jak ... słaby to pomysł.

Opublikowano

Pomyśl już lepiej aby zwozić i karmić na zielono, jak Ci się nie chce pryzmy okrywać. 

1 minutę temu, ŻakowskiSławomir napisał:

no i to mnie interesowało, czyli standardowo cała trawa w sianokiszonkę

Opublikowano
Przed chwilą, Leszy napisał:

Pomyśl już lepiej aby zwozić i karmić na zielono, jak Ci się nie chce pryzmy okrywać. 

nie mam wystarczająco tych sztuk, a sama zielonka odpada bo coś nie chcą nic innego żreć 

Przed chwilą, Pafnucy12 napisał:

Weź na próbę mała ilość zrób, żeby się przekonać jak ... słaby to pomysł.

też mi się tak wydawało, ale kto pyta nie błądzi

Opublikowano (edytowane)
8 godzin temu, Karol6130 napisał:

Taki jeden mnie namówił na piwo

Jego zdrowie

20230427_202910.jpg

Toć Tatra to nie piwo, to zwykły sikacz.

2 na plusie, rześki kwietniowy poranek.

Edytowane przez jacor73
  • Like 1
Opublikowano

Witam z rana,niby jakis mrozik byl bo szyby zamazane. Ale pokazuje 1 na plusie. Zapowiada sie piękny dzien a tu do pracy trzeba. Jak ja nie lubie tak co drugi dzien jezdzic,to sie nie kalkuluje bo roboty w domu sie nie zrobi konkretnej. 

Opublikowano
8 godzin temu, marcin19071980 napisał:

Moja córka to by ci piasek jako posypkę do ciasta sprzedała.To takie jakieś pizdusie sobie ludzie wychowują i takie niedojdy rosną.

Dzieci handlarzy tak mają, jeszcze napisz, że to jedynaczka

Opublikowano (edytowane)
6 godzin temu, ŻakowskiSławomir napisał:

śmierdzi mi tu sarkazmem, w zeszłym roku zrobiłem w pryzmę to wyszło bajka, ale teraz chodzi mi bez przykrywania, po prostu zwieźć i miesiac-półtora głównie na tej trawie jechać

No dobre i to że się domyśliłeś 

Myślałem że dorosły człowiek nie mógłby takiej głupoty wymyślić nakrywaj i nie kombinuj 

Cześć siema

Biało na trawie 

Edytowane przez Łolek
Opublikowano (edytowane)
41 minut temu, jacor73 napisał:

Dzieci handlarzy tak mają, jeszcze napisz, że to jedynaczka

No pewnie.Tak samo jak Ja.-2,5bialo jak w grudniu

7 godzin temu, Leszy napisał:

Na tym przereklamowanym zachodzie.Robja dokładnie to samo.Pracownicy wynoszą narzędzia z firmy a kierowcy spuszczają paliwo.Z przetargami z opowieści wiem że jest podobni.Tam jest tak samo jak u nas,to też tylko ludzie a każdy chce żyć.

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

Czyje krowy dają kokosowe mleko🤔

IMG_20230428_061312.jpg

1 godzinę temu, Belaruss820 napisał:

Witam z rana,niby jakis mrozik byl bo szyby zamazane. Ale pokazuje 1 na plusie. Zapowiada sie piękny dzien a tu do pracy trzeba. Jak ja nie lubie tak co drugi dzien jezdzic,to sie nie kalkuluje bo roboty w domu sie nie zrobi konkretnej. 

Nie marudź, ja jeżdżę co dzień.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v