Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał:

Kaziu, jakby było bliżej, to bym Ci swojego sąsiada pożyczył. On też narzeka, że nie ma z kim jęzora nawilżać🤷😉

Ta dzierżawa to na ,,papier'' ?😉

Opublikowano
2 minuty temu, stempos1980 napisał:

Gdzies znajdziesz skup.

Następnym razem jak dostaniesz palety w spadku to już będziesz wiedział gdzie jechać 😁

Zawsze się coś dorobi do tej głodowej pensji 🥺

2 minuty temu, kizak napisał:

Ta dzierżawa to na ,,papier'' ?😉

Sąsiad pewnie goły, papiery musisz mieć Ty😁

• Haha 1
Opublikowano
10 minut temu, HF86 napisał:

szacunek to I u mnie coś koło tego na najwiekszym tartaku. 

zawsze dwójkę ma luks cenę, bo głównie exportowke robią. 

ale widać że I to siada. 

Na poważnie to się kryzys rozkręci pewno za pół roku i rozleje po kraju. Wielu rodaków straci pracę.

Opublikowano
34 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

No dawaj.

Ja dziś na stratach...

Panie Pafnucy no widziałeś jak siałem 🤔

39 minut temu, Qwazi napisał:

A faktycznie. Nie zauważyłem, bo mnie Sławek @Agrest namówił i se troszkę ryśkowałem. To dobra belka, może obciążyć wystarczy

Taka sobie , może rzeczywiście dociążyć 🤔

Opublikowano
Przed chwilą, Aktywnyrolnik7245 napisał:

🤔Taka sobie , może rzeczywiście dociążyć 

Spróbuj i się podziel efektem. Ja właśnie myślałem żeby taką kupić bo mam tą orygialną

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Pikne pioter żeś to ukręcił.

Rama już była bo to też była klatka. Ale zrobione podłogi, gumolit ze skosami, na tyle stare parapety żeby płyty nie puchły i z przodu deseczki żeby słoma i siano nie wylatywały.

• Like 2
Opublikowano
35 minut temu, Agrest napisał:

Właśnie majster dzwonił.

Calówka na szalunki na środę po 700zł/m³

Ile masz km do betoniarni że tak tanio?

Na fundamenty po 368 netto za b25 płaciłem. 55km dojazd

Wczoraj brałem 1m³ b25 na słupki od ławy do poziomu zero z Lipska, mój transport 540zł/m3🤣

Cement I 790zl/t

15 kilometrów 

I płatność wtedy jak będę miał 

Ale ja biedny i pieniędzy narazie nie mam

Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał:

Na poważnie to się kryzys rozkręci pewno za pół roku i rozleje po kraju. Wielu rodaków straci pracę.

Coś trudno w to uwierzyć. Od poniedziałku miało przyjść 4 do pracy na etat przyszło 2.

Opublikowano
1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Zajumane z FB 

Waga bb polskiego mocznika kupionego niedawno 

Screenshot_2023-04-06-15-57-10-382_com.facebook.katana.jpg

Kurła mój w podobnych workach jest 🤔

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

15 kilometrów 

U nas beton 330 

• Like 1
Opublikowano
3 minuty temu, stempos1980 napisał:

Zajumane z FB 

Screenshot_2023-04-06-15-57-10-382_com.facebook.katana.jpg

Jaki on Polski? Kupił kolega taki i wkurwiony bo azotu ma coś koło 40 zamiast 46

Opublikowano
radekz200 napisał:

1 minutę temu, stempos1980 napisał:

Zajumane z FB 

2 minuty temu, Karol6130 napisał:

15 kilometrów 

U nas beton 330 

Radek dobra by była 🤔 https://www.olx.pl/d/oferta/zgrabiarka-pottinger-top-1252c-s-line-CID757-IDTwqCh.html

Opublikowano
21 minut temu, Agrest napisał:

Winny beztroski socjal który napompował ceny 

Firma będą upadać a w ich miejsce powstaną nowe

Pracownicy założą swoje 

Przeniosą się z garażu do wiaty

Opublikowano
7 minut temu, 6465 napisał:

Coś trudno w to uwierzyć. Od poniedziałku miało przyjść 4 do pracy na etat przyszło 2.

Na razie trudno. Ale zwolnień grupowych co raz więcej. A aby patrzeć jak będzie przykaz lub ulga za zatrudnienie braci walczących w naszej sprawie

5 minut temu, radekz200 napisał:

U nas beton 330 

Bo u was do fabryk cementu daleko i zastępujecie go piaskiem, którego macie w nadmiarze🤣

I lejecie wodę...o!

Opublikowano
45 minut temu, 6465 napisał:

Sąsiad pewnie goły, papiery musisz mieć Ty😁

Oj nie goły nie 😎

19 minut temu, Chłoporobotnik napisał:

Rama już była bo to też była klatka. Ale zrobione podłogi, gumolit ze skosami, na tyle stare parapety żeby płyty nie puchły i z przodu deseczki żeby słoma i siano nie wylatywały.

I Ty twierdzisz, że jesteś atechniczny Piotrze 🤔

• Like 1
Opublikowano
39 minut temu, Agrest napisał:

w moim miasteczku w maju np największy zakład zwalnia 300 osób. 

zazwyczaj najbardziej roszczeniowe mordy co to tylko na swoich prawach się znają..

reszta kryzysu po wakacjach, bo narazie zakontraktowane lodzie wystarczają by utrzymać gołe etaty szkutnikom. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v