Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

Chłopy weźta wy się są robotę, patusy i ukropy chcą godnie żyć a na 700+ ktoś musi zarabiać....

Ot to to.

Kto rano wstaje ten ma opryskane i złotówki wydane. Budżet na socjal wspomogłem.

10ha się pykło i fajrant. Micro podane .

Kawa i można ruszać w tourne,  zbierać dzieciaki po drodze.

20230331_091738.jpg

Opublikowano
3 godziny temu, Qwazi napisał:

Ale Cię nie zmusza, żebyś oral na wiosnę. Albo masz te dopłaty, albo jesteś wolnym człowiekiem i decydujesz sam jak robisz. Piotr ma z tym sporo racji

Dla niektórych to może być korzystne ale nie dla wszystkich, zresztą prawdę powiedziawszy mało mnie ich systemy dopłat obchodzą.

Jakby nie wiatr to by całkiem przyjemnie było, RSP robi wstępne uprawki pod jakiś jęczmień albo jeszcze coś innego.

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, Qwazi napisał:

@Łolek patrzaj, jemu też🤷

Oj nie jedyny...znaczy, że jeszcze wszystko...ten tego🤭

Ale ja mam dzisiaj kudłate myśli🙆...że też jeszcze Marek mi tu ciapek/cipek nie wyciągnął z poprzedniego posta🤦

Już wywalony, teraz póki gorąca szejsiontka qq powozic i jechać do miasta na kebaba 😁

IMG_20230331_112354.jpg

Edytowane przez marulekk
  • Like 1
Opublikowano

Mialem jakieś wlokowanie porobić ,jakieś krety poganiać ,ale dopadało i klops . 57 jechalem i do mnie ,,strzelali'' ,i tylko z niesmakiem popatrzał na moją gębę . A ja dziś golony ,co nie pasuje ?😐

Opublikowano
1 godzinę temu, HF86 napisał:

9 ha w zeszłym roku miałem, bez żadnych dopłat i nie czuję się stratny. 

a od tego roku jak jeszcze za to do dołożą, to wogóle cacy 

To całe moj areał pod dopłaty. Cóż kto bogatemu zabroni

Opublikowano
kizak napisał:

Mialem jakieś wlokowanie porobić ,jakieś krety poganiać ,ale dopadało i klops . 57 jechalem i do mnie ,,strzelali'' ,i tylko z niesmakiem popatrzał na moją gębę . A ja dziś golony ,co nie pasuje ?😐

Znając życie jechałeś tyłem. 😉

Opublikowano
5 godzin temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

Mariusz masz rację ,Ja tylko spróbuję te podstawe wyrwać , jak nie  będę mógł się wywiązać to pierdziele i te podstawowe 🤷

Składaj. Kontrolę będą sporadycznie, a jak Cię skontrolują jednak to Ci dopłaty zabiorą. Jaka szkoda..... 

Opublikowano
8 minut temu, malaczarna napisał:

Kto poczeka na mnie z tym sianiem? W końcu przyszły dopłaty. Ktoś tak długo czekał jeszcze?

ja mam jeszcze trochę do siania, może z poniedziałek

Opublikowano
24 minuty temu, malaczarna napisał:

Kto poczeka na mnie z tym sianiem? W końcu przyszły dopłaty. Ktoś tak długo czekał jeszcze?

Ja czekam. Powiedziałek i wtorek normalna pogoda ma byc,ale co z tego jak weekend dopada. W poniedzialek do pracy mam a we wtorek na zebranie z rana i do 12 dzien zajety.

Opublikowano (edytowane)

Wiosna wiosna się zaczyna, z chaty poprzez kwiaty wybiegła dziewczyna😗 Ehh.. gdyby tak się znowu 20 lat  miało, a tak co to za życie. Nie Pafnuś?

Edytowane przez nosferatu13
  • Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v