Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
13 minut temu, galan99 napisał:

Wszystko idzie w dobrym kierunku i będą wielkie zmiany , szykować się .

Unijna dyrektywa wymiecie piece na gaz i węgiel. Oto zasady i terminy

Pompa ciepła zamiast pieca na węgiel czy gaz, fotowoltaika na dachu, efektywne ocieplenie. Tak w praktyce powinny wyglądać za trzy lata wszystkie nowe zeroemisyjne budynki publiczne, a za pięć inne. Rewolucja nie ominie też już tych wybudowanych. Mają przejść remont i stać się energooszczędne. Takie zmiany szykuje Unia. Będą się wywiązać z wydatkami, ale czy oznaczają wywłaszczenie?

Unia pracuje nad przepisami, które mają sprawić, że nowe i stare budynki będą zużywać mniej energii

Eksperci nie mają wątpliwości, że efektem dyrektywy będzie wzrost kosztów budowy metra kwadratowego nowych budynków oraz konieczność sfinansowania termomodernizacji starych

Część kosztów ma być jednak pokryta z unijnych programów wartych miliardy euro. Jeśli będą dobrze wydane, wywłaszczenie nikomu nie grozi

Po drugiej stronie będą zaś zyski w postaci niższych kosztów eksploatacji budynków, zmniejszenie zanieczyszczeń i poprawa zdrowia mieszkańców .

https://www.onet.pl/informacje/businessinsider/unijna-dyrektywa-szybko-wymiecie-piece-na-gaz-i-wegiel-jakie-sa-terminy/9ychllx,211f4564

Pogoda piękna padało całą noc i nad ranem , ciepło wszystko rośnie + 12 .

A o ustawie wywlaszczeniowej nic nie wspomniałeś...

Opublikowano (edytowane)
27 minut temu, gregor1284 napisał:

A o ustawie wywlaszczeniowej nic nie wspomniałeś...

Jak nie spełnisz wymogów to cię wy***ią .

Była już mowa na dany temat , powstają firmy jak ktoś nie będzie miał kasy na wykonie zmian , Firma wykupi budynki i zrobi inwestycje i będą ludzie mieszkać w komornym .

Edytowane przez galan99
Opublikowano
59 minut temu, gregor1284 napisał:

E tam gadasz. Nie ma się co zastanawiać tylko wpłacać zaliczkę 

Na silnik 😁

55 minut temu, HF86 napisał:

toc to sam silnik wystawiony. 

witam Panie i Panów  w ten wiosenny dzień 🙃

No widzę, nawet nie zwróciłem uwagi co tam Marek wrzucił 

@jahooo @hubertb jaki olej wlać do tylnych zwolnic i przedniego mostu w Zetorze ?? Agrol U  hydrauliczno- przekładniowy będzie dobry 🤔 czy coś lepszego szukać 

Opublikowano
1 minutę temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

@jahooo @hubertb jaki olej wlać do tylnych zwolnic i przedniego mostu w Zetorze ?? Agrol U  hydrauliczno- przekładniowy będzie dobry 🤔 czy coś lepszego szukać 

Opublikowano
1 godzinę temu, gregor1284 napisał:

E tam gadasz. Nie ma się co zastanawiać tylko wpłacać zaliczkę 

Na silnik 😁

Wiem że silnik tylko byłem ciekaw reakcji 

37 minut temu, gregor1284 napisał:

Czemu tak ordynarnie to napisałeś?

Mam nadzieję że ta euro komuna się wcześniej ro***bie, albo Europejczycy się obudzą i wykopią tych euro łapówkarzy 

Opublikowano
8 minut temu, Łolek napisał:

Mam nadzieję że ta euro komuna się wcześniej ro***bie, albo Europejczycy się obudzą i wykopią tych euro łapówkarzy 

Na to by musiał się urodzić drugi pan z wąsem pod nosem i zrobić czystkę🙄

• Like 2
  • Thanks 1
Opublikowano
17 minut temu, stempos1980 napisał:

Na to by musiał się urodzić drugi pan z wąsem pod nosem i zrobić czystkę🙄

A to nie jest niemożliwe 

Ciekaw jestem ile jeszcze ludzie wytrzymają i co jeszcze tamci wymyślą 

Angole dobrze zrobili ciekawe czy ktoś jeszcze będzie miał jaja i się z tego burdelu wymixuje 

• Like 3
Opublikowano

Tylko ile tej energii trzeba wyłożyć ,by wytworzyć te dobra które oszczędzają energię ,lub spowalniają jej przenikanie .  A ile energii by potem to zutylizować ,lub gdzie te hałdy mają powstać na to co nie można przetworzyć ,i czemu tak ich dużo i one takie wielkie  .

• Like 1
Opublikowano
2 minuty temu, Bananek napisał:

Fajnie było. Same młodziutkie nauczycielki i ja jedyny błogosławiony między niewiastami. 😉

Niewiasta to która nie wie.. Nieświadoma :ph34r: 

2 godziny temu, Łolek napisał:

Najpierw byśmy wywalili tych co są u władzy u nas może. Potem się zajmijmy resztą świata... 

• Like 1
Opublikowano
33 minuty temu, Bananek napisał:

Fajnie było. Same młodziutkie nauczycielki i ja jedyny błogosławiony między niewiastami. 😉

Już rozumiem powody Twoich spacerów do pracy🤔😉

29 minut temu, Leszy napisał:

Niewiasta to która nie wie.. Nieświadoma :ph34r:

Eeee...Michał chyba nie będzie pozbawiał kobiety...świadomości🙆

Opublikowano
16 minut temu, gregor1284 napisał:

Na kogo głosowałeś? 

Ciekawy ;) 

• art. 96 ust. 2, art. 97 ust. 2 i art. 127 ust. 1 Konstytucji RP – ustanawiają tajność głosowania w wyborach do Sejmu, Senatu oraz w wyborach Prezydenta RP;
Opublikowano
17 minut temu, gregor1284 napisał:

Ale nie złamiesz dziś ciszy wyborczej 😴

To nie obowiązek, to przywilej  ;) 

Kurde, ta plama w zbożu przypomina mi awatar pewnego użytkownika..... 😜 

IMG_20230321_105829.jpg

• Haha 3
Opublikowano
8 godzin temu, Chłoporobotnik napisał:

4mm niepotrzebnego deszczu za noc.

czemu niepotrzebnego ?? wczoraj juz sie zaczynalo kurzyc w polu.. 

dzisiaj tez cos papra od rana-ael obstawiam ze jutro rano juz bedzie sie dalo wjechac w pole. jakies ziemniaki by zasadzil.

4 godziny temu, Aktywnyrolnik7245 napisał:

najtanszy i najgestszy, a w przedniej osi mozna zrobic miksture ze smarem 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Przez kingway
      Witam , mam pytanie jakie polecacie kamery na gospodarstwo ? Nie jestem szczerze w temacie , nie znam się na tym kompletnie ... widzę jakieś po 100-150 zł a nawet i po 50 zł . Może coś doradzicie ? Lepiej przewodowe czy bezprzewodowe ? Na kartę pamięci ? Wi-fi ? 
  • Dodaj nową pozycję...
v