Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
2 minuty temu, gregor1284 napisał:

U nas ze spółdzielni kupują. Z tego co prezes mi przekazał to primasort. Zamawial opryski jednego dnia Przed południem to już na drugi dzień w godzinach około południowych były. Z tego co mówi to jeszcze można Zenoxa polecić choć z niektórymi cenami.... 

Najlepiej mi zawsze wychodził towar, który zamawiałem, zanim go mieli w ofercie, jak np kwalifikaty, czy sadzeniaki

Opublikowano
Przed chwilą, Qwazi napisał:

Tak. Ten kierunek. Już praktycznie poza miastem, takie nowe. Tam obsługują dlaroslin.pl

Jakie tam nowe.Z 10lat albo lepiej tam są.Czasem tam kupuje nasiona i opryski ale teraz mają filie w Blaszkach i jakoś mam bliżej.

Opublikowano
50 minut temu, mf362 napisał:

@bratrolnikawymieniałes ostatnio rozrząd w fiacie lub Suzuki? Pamiętasz ile cię to kosztowało?

Zostawiłem dziś auto na wymianę . W starym roku jak pytałem to mechanik mówił 700+ części / robota 

Wymieniałem, kpl rozrząd 365zł, do tego zestaw uszczelek do pompy bo mi się rozciekła 84zł, wymieniał mi to wszystko kolega, chciał 200zł, dostał 300, ale to parę lat do tyłu było

Ciekawostka, żaden z mechaników których pytałem nie chciał się podjąć uszczelnienia pompy wysokiego ciśnienia, że mogą wyjąć ale muszę ją do serwisu Boscha zawieźć, a mój kolega Paweł powiedział tylko: jedz na stację, kup ćwiartkę i fajki, zrobi się 

9 minut temu, Karol6130 napisał:

Ale dziś był ciepły fajny dzień 

No, z rana żałowałem że jeszcze motorynki nie wyciągnąłem, ale potem popadało, to lipnie byłoby wracać 

• Like 2
Opublikowano

no chyba żeś ocipiał... :D

Przed chwilą, ippon napisał:

Pafnucy. Mogę napisać priva i mi Pan opowie jak było?

Opublikowano
2 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

@marcin19071980, wczoraj fają figurkę na yt widziałem. chciałem Ci pokazać, ale zapomniałem jakie cyfry przy nicku... robisz takie ruchome metalowe rzeźby?

taki ludzik się poruszał na sztabce wprawiony w ruch. fajne to...

no jasne

Następne drzewo teraz kuje pod zamówienie.3metry wysokości połowa z nierdzewki.Nie bawię się w ruchome 

Opublikowano
1 minutę temu, bratrolnika napisał:

No, z rana żałowałem że jeszcze motorynki nie wyciągnąłem, ale potem popadało, to lipnie byłoby wracać 

aj pięknie było... trochę wiatr...    nowy rekord mam...

1 minutę temu, marcin19071980 napisał:

.Nie bawię się w ruchome 

a oki. tak mi się skojarzyło z Tobą...

Opublikowano
2 minuty temu, marcin19071980 napisał:

Jakie tam nowe.Z 10lat albo lepiej tam są.Czasem tam kupuje nasiona i opryski ale teraz mają filie w Blaszkach i jakoś mam bliżej.

Nowe, w sensie, że nie jakieś adoptowane zabudowania. Ja już parę lat tam biorę i jestem zadowolony. Raczej nic lepszego mi w oko nie wpadło. W tym roku jedna odmianę kukurydzy musiałem kupić gdzie indziej, bo nie mieli. Ale Saatbau chyba ma tylko jednego dystrybutora

4 minuty temu, Pafnucy12 napisał:

no chyba żeś ocipiał... :D

5 minut temu, ippon napisał:

Pafnucy. Mogę napisać priva i mi Pan opowie jak było?

Lepiej było się wymigać🤷

Opublikowano
Przed chwilą, Karol6130 napisał:

Jak się zaczyna przygody z dziewczynami warto pamiętać o

20230314_185301.jpg

O tak to pomaga. Kiedyś na rynku swoimi i obok taki dziadek też handlował zbożem. No i jak to na rynku pojedziesz ze 3 razy a nic nie podpadniesz to już jesteś swój. Pytają tego dziadka co on ma za sposób na kobiety w tym wieku a ten mówi oooo jaki ja mam sposób ale worek kartofli daj to Ci powiem. No dał mu tam któryś ten worek kartofli a ten mówi że najlepszy sposób to dwa ząbki czosnku. Jeden zjeść a drugi do pępka to żadna kobita się nie zbliży. 

• Haha 1
Opublikowano (edytowane)
7 minut temu, Qwazi napisał:

Nowe, w sensie, że nie jakieś adoptowane zabudowania. Ja już parę lat tam biorę i jestem zadowolony. Raczej nic lepszego mi w oko nie wpadło. W tym roku jedna odmianę kukurydzy musiałem kupić gdzie indziej, bo nie mieli. Ale Saatbau chyba ma tylko jednego dystrybutora

Nasiona kapusty czasem tam kupuje ale to trzeba zawsze policzyć bo czasem net ich ogrywa.Sadzeniakow tam nie kupuje bo sporo ludzi narzeka na jakość i choroby

Edytowane przez marcin19071980
Opublikowano

oj tam... najwyżej bym pamiętał drugi pierwszy raz... 🤭

1 minutę temu, Qwazi napisał:

No, tego bym Zbyszkowi...nie życzył 🙆🤦

Opublikowano
11 minut temu, marcin19071980 napisał:

Nasiona kapusty czasem tam kupuje ale to trzeba zawsze policzyć bo czasem net ich ogrywa.Sadzeniakow tam nie kupuje bo sporo ludzi narzeka na jakość i choroby

Te ziemniaki, które brałem były w porządku. Tylko ja zawsze te same odmiany

Opublikowano
41 minut temu, gregor1284 napisał:

Prowadził Cię Krzysztof Hołowczyc. Z nami zawsze dojdziesz do celu 😁

Mnie prowadzi Jankes z eski i zawsze dojeżdżamy na imprezkę 

Opublikowano
2 godziny temu, Bananek napisał:

Ja to nawet nie myślę o robocie w polu, a co dopiero się na nie pchać traktorem. 

Toż tu wszyscy sieją nawozy. Smutno mi nie dostanę dopłat przed 28 kwietnia właśnie sobie czytam pisemko

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Qwazi
      W ostatnich godzinach kończącego się 2024 roku rozpoczynamy temat pogody rolniczej i innych luźnych wątków w nowym 2025 roku. Niech nie będzie gorszy niż ten, który się kończy. Najlepszego w Nowym Roku😊
      Zapraszam stałą ekipę oraz tych wszystkich, którzy zechcą tu zajrzeć...
    • Przez superfarmer02
      Kontynuacja
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301685-znalezione-na-allegro-olx-i-nie-tylko-2024/
    • Przez Zetor5340
      Witam.
      Wiem,że wiekszość z was mieszka na wsi, nie trudno się domyśleć..heh, ale chciałbym się dowiedziec jakie macie zdanie o życiu na wsi i życiu w mieście.Ja osobiście to mieszkam w miasteczku, ale i tak wolę życie wiejskie, cisza,spokój, świeże powietrze itd...w mieście wiadomo,spaliny,hałas,tłok, ruch, korki itd...Piszcie wady i zalety życia na wsi jak i w mieście, myślę,że chociaż pare osób mieszka w mieście lub choć tak jak ja w jakimś małym miasteczku.Piszcie także jak wam się żyje na wsi a jak w mieście.Jeśli chodzi o mnie to już mam dość miasta i chętnie bym osiadł w jakimś "zaciszu", w przeciwieństwie do mojego wujka ,który już całe życie przeżył na wsi i nie to ,że chciałby sie na stałe wyprowadzić do miasta ale jak mówi, chce zobaczyc trochę świata..heh :rolleyes: i nie dziwię mu się.Za dużo to on nie widzi, jak jest praca to się robi ale jak trochę wolnego to się pojeżdzi tu i tam ale wiadomo nie za daleko, bo bydło czeka..heh
      Piszcie jak jest u was...
    • Przez valeTudo
      Jak w temacie Bylo juz o ciagnikach, dziewczynach, chlopakach,alko  itp... teraz pora pochwalic sie jak dbacie o kondycje jakie sporty uprawiacie, zaczynam
      -SW
      -treningi interwalowe
      -silownia
    • Przez shiftlk19
      Witam chciałąm się z wami podzielić poradą .... na forum są też kobiety, które dbają o siebie po kuracji antybiotykowej miałam bardzo duży problem, włosy leciały mi garściami. Od kilku tygodni  stosuję peodukty które Mnie polecla  fryzjerka która cierpi na niedoczynność tarczycy ... kazała suplementować    siarkę organiczną w skrócie nazywana MSM ponieważ Siarka wpływa na wzrost włosów, przyspieszając go, jednocześnie hamując ich nadmierne wypadanie oraz  szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis i wysłała po niego do Konopnej Farmacji u nas w Poznaniu tam też dostałam ta siarke bez dodatków chemiczych które moga nam zaszkodzić  !!  że do poznania  bo mieszkam pod Wągrowcem mam 60 km i mi wcale nie po drodze zamówiłam te produkty z ich strony  https://konopiafarmacja.pl/mydla-i-szampony-konopne/276-szampon-do-wlosow-z-biotyna-z-ekstraktem-skrzypu-polnego-i-konopi-400ml.html Szampon bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon przyspieszył wzrost włosów!
      włosy zaczeły mi szybciej rosnąć . Efekty są dla mnie bardzo zadowalające :))) Przestały mi wypadać włosy o jakieś 70% już po 2 tygodniach a rosły nowe po 4 tygodniach Mam mnóswto małych włosków i rośnie mi "nowa" grzywka Sama przetestowałam i moge polecić wszystkim którzy chca poprawić kondycję włosów i troszkę je zagęścić. Ale zaznaczam, że efekt jest jak się jest WYTRWAŁYM I SYSTEMATYCZNYM ! Dlaczego? Dlatego, że włosy sa martwe i cokolwiek stosując poprawiamy te "nowe włosy" :)) Więc cierpliwości

• Dodaj nową pozycję...
v